Ahoj,
nemáte někdo na nejaký tip na nějakou hospodu v centru (širším centru) Prahy, která je bezpečná pro cyklisty (nejlépe zahrádka, kde má člověk kolo na očích) a zároveň je tato hospoda dobře dostupná pro necyklisty MHD? A ještě kdyby tam rozumně vařili, tak by to bylo super. Přece musí něco takového být, ne?
Díky
Tomáš
http://www.cyklistevitani.cz/cyklistevitani...
Bezpečné uložení kol (pod dohledem návštěvníka a/nebo možnost uzamčení v hlídané místnosti) je jedna z podmínek certifikace.
Hned můžeš vyzkoušet a poreferovat, jak ta certifikace funguje;-)
no, o tomhle jsem četl. Ale spíš mi to připadá jako ubytovací zařízení...
V centru Prahy je certifikovaných podniků ovšem nula.
Zkus toto:
http://zelenamapa.cz/?filters=stojan,obcerstveni
Není tam sice zdaleka všechno (stojan na kola je jen vedlejší kritérium), ale pro základní orientaci to může stačit.
(ne)rozumně vařící hospoda, kde lze kolo odložit na zahrádce, a která v mapě není, je Vystřelené Oko (U Božích bojovníků 3, Žižkov). Dokonalá dostupnost z cyklostezky A25 zajištěna speciálním sjezdem. Jídla sice spíš formou širšího občerstvení, ofikl stojan ne, ale to pivo a figury, co tam chodí, za návštěvu rozhodně stojí :-)
Tak k Vystřelenýmu Oku bych teda na kole nejela ani ve dne, natož na večerní posezení...
Je zde příliš velká koncentrace našich nepřizpůsobivých spoluobčanů :o)))
A pesky bys tam sla? Treba na kureci nadra? :-)
Myslím, že bych tam nešla ani pěšky.
Hospody v téhle lokalitě mě nějak nelákají :o)))
Ty toho naděláš, dneska už Žižkov není co býval ;-)
Po své zkušenosti, kdy jsem tam jezdil 5 let do práce i vymetal různé podniky, si tohle dokážu obhájit.
Znáš U kulaté báby? A U Houdků?
U Houdků je to fajn, já chodím sice radši vedle do Kopyta, není tam tak zakouřeno a mají lepší pivo :-) Taky je fajn hospoda U Vodoucha, ve stejný ulici, ale až skoro na Floře. Točí tam 9 druhů piva. S těma kolama je tam opravdu problém, zahrádky jsou malé a skrz barák se kolo špatně proveze...
U Houdků je to výborné na obědy v létě na zahrádce (jídlo za cca 70-75, a porce velikostí odpovídající mému apetitu, tj. holky se z toho najedí dvě). Vevnitř bývá zakouřeno (v době podávání obědů tak středně), do nekuřácké části se chodí přes kuřáka a není to oddělené (rám dveří). Teď to mám z práce pod okny, takže zahrádka to jistí dost pravidelně. Ovšem s kolem, které není zájem přivázat ke značce, je to samosebou obtíž.
Nevím, jak dnes. Já tam byl jednou, asi před 15 lety, pro zápočet ze statistiky.
V pondělí tam měli konzultační hodiny bridžisti, ve čtvrtek mariášníci (to byly dvě sekce katerdy statistiky);-)
Příklad ze zápočtové písemky:
Hrajete licitovaný mariáš, soupeř si vylicitoval a hlásí …. Máte karty: …
S jakou pravděpodobností nemá žádnou hlášku (krále a svrška téže barvy)?
S jakou pravděpodobností spoluhráčova esa pokryjí všechny jeho desítky?
…
To je nekorektní!!! Ještě předtím měl odrecitovat jak šly štychy v předchozí hře a jak sejmuli karty!
Vyskytly se dotazy tohoto typu. Karty jsou náhodně. Jinak by to nebyl příklad na pravděpodobnost.
---
Jo a předpokládá se, že nerozhodil do talonu hlášku ani tam nehodil ostrou (Eso, 10, podle některých variant pravidel se smí hodit ostrá do talonu, ale talon a body v něm náleží soupeřům).
V tom případě bych se dotazoval jak kdo licitoval a jestli hraju s civilizovanými hráči :)
Je to příklad na pravděpodobnost, ne na taktiku LM!!!
Já bych klidně do písemky napsal: Vzhledem k tomu, že jsem se se spoluhráčem přetahoval o kilo, ale výš nešel a já sám trhám tři hlasy, tak pravděpodobnost že protihráč má vlastní hlášku je nulová, leda by spoluhráč byl totální kokot.
Samozřejmě ;-)
Ke "kulaté" jsme jeden čas chodili pravidelně na obědy, k Houdkům pak občas po práci, když bylo počasí na sezení venku na zahrádce. Hodně často pak U Kroužků v Milíčově a pak třeba SKLEP na Seifertce. Ale z toho časem udělali docela drahý podnik, takže už to pro nás nebylo moc lákavé. Teďka ale koukám, že už ty ceny zas nejsou tak hrozné, hmmm...
Jo, a samozřejmě bývalá restauračka přímo na stadionu Viktorky, než ji na jeden čas zavřeli ;-) Dneska je tam zase něco fungujícího, ale tam už jsem nebyl.
My ke kulaté chodili na večeři, na taroky a mariáš. Pak jsem tam měl oběd pro rodinu při promoci. Ale prý paní vedoucí pak začla chlastat.
Sklep jsem zapomněl, tam dělali super steaky, ale fakt podražili nechutně:-(
V tom Sklepě dělávali i dokonalou česnečku. Kameninová mísa o objemu snad 1 litr plná téhle dobroty, v tom kousky právě nastrouhaného sýra + kostičky šunky, to se prostě musí zažít. Mnohokrát jsem se nacpal jenom tímhle, další chod by se do mne už nevešel :-)
Vyskytl jsem se tam kdysi, ale tenhle podnik mne kdovíjak neuchvátil... Prostě "hospoda" se všemi svými klady i zápory. Jídlo ale tenkrát bylo O.K., to zas musím uznat.
Ja bych do Voka nikdy nesla na klidny vecer se znamym, obcas tam je rev, ze je problem se slyset, chodivala jsem tam na parby, na to je ten pajzl dobrej :-)
No to ne, na "rande" apod. samozřejmě ani náhodou :-) Ale s partou se to dá.
Proč ne? Včasná selekce... :)
Vzhledem k tomu, že tam byl, a asi pořád bývá, docela hukot a pomalu nebylo slyšet sedícího naproti sobě, tak na pohodový pokec vyhledávám trochu jiné podniky ;-)
Na co potřebuješ pohodový pokec? Návštěva u Voka má za účel zjistit základní parametry. Přeřve to? Ne, to je dobře. Dá se rychlo vožrat aby byla povolná (hodnocení záleží na záměru, v případě anticipace dlouhobodého vztahu to imho může být na škodu)? Vydrží hodně (poleze do peněz)? S ohledem na hluk se dá zjistit zda se umí zabavit i jinak než jen hovorem (je přítulná)? A hlavně VYDRŽÍ VE SPOLEČNOSTI MÝCH KAMARÁDŮ?
Oko akorát chybí v tomhle seznamu, vytlačila jej Dejvická nádražka (čtěte až do konce)
http://blog.scuk.cz/post/7055371073/skrz-talir...
:-)
Upřimně řečeno Raduš, já jsem na hospody docela vybíravej. Vystřelený voko sice neznám, ale Žižkov je na pěkné hospody daleko bohatší než celá naše Praha 6 :-) Dost často bývají skryté zahrádky :-)
Na Kvetnici (http://www.nakvetnici.cz/) maji zahradku, nedavaji vodu z vodovodu, ale dali mi 2 deci dzusu do pullitru.
V pondeli v Creperie u Strossmayeraku (http://www.lacreperie.cz/) me po dotazu nechali vzit 2 kola dovnitr, ale asi to zalezi na obsazenosti.
Hybernia v Hybernske (http://www.hybernia.cz/) ma na dvore velkou zahradku, kam se kola nekam vlezou. Je trochu drazsi, ale vari vyborne.
Neodpustím si ale poznámku: Proč hledat hospodu, kde vezmou kolo na zahrádku? Vždyť stačí zamknout kolo a jít... http://www.prahounakole.cz/kapitola-5-zakmnout...
Klíčová je asi tato věta: "Uvědomte si, že pokud vaše kolo není zvlášť extra luxusní, je velmi nepravděpodobné, třeba i v noci, že by si zloděj vybral právě tohle nadvakrát zamčené pečlivě vybranými zámky, oproti všem těm ostatním, které se ve městě válejí přišněrované směšnými kablíky."
Jelikoz obcas potkavam prestiple zamky na mistech, kam bych si chtela dat kolo, a znamemu nedavno kolo ukradli (mel ho zamcene pred klubem, kde byl na koncerte), prijde mi pravdepodobnost kradeze kola celkem vysoka, ale treba se mylim.
Zrovna hledám nějaké dřevo, abych to zaklepal, ale mně fakt ne. Jo, už mi ukradli přilbu pověšenou na řidítkách, vzali zamčené kolo před hospodou (nebylo k plotu, jen k sobě) a odnesli k metru, kde ho nechali stát, vtipálci, kámoši už o kola přišli, na jistých místech, a když si to kolo vyhlídne tipař, je šance na ochranu při ponechání na ulici nulová. Na druhou stranu nemám problém přilepit kolo ke značce nebo plotu před hospodou, zámek, co mám, je v poměru ke vzhledu kola přiměřeně odstrašující. A zatím to funguje. Imho se ukradne daleko víc kol v zimě ze sklepů než v létě z ulice.
(jinak existují takové věci jako registrace kola u MP, Krimstop apod.)
Tuhle větu asi vyslovil nějakej cyklistickej Kristus. Mně ukradli přes zámek plečku tak neuvěřitelnou, že jsem v první chvíli nevěděl, jestli se mi ulevilo, nebo jestli mám jít do otáček. Vůle všude, zahnojená byla, dráty a ráfky černý od celoročního provozu, každá klika jiná. Zámek by, pravda, spirálovej, ale omotanej kolem dvoupalcový plynový stoupačky v přízemí našeho baráku.
Praha-Klánovice přímo u nádraží máš2hospody jedna u smoliků tam točí kozla nebo U Dašů tam mají gambrinus anebo ještě o km dál je hospoda v lese skvěle tam vaří a točí Konráda-Liberec 10-20kč,11-22kč a toč.limča do pulitru20kč.příjemné posesení mezi stromy kousek od trati Po-pá15-23hod.So-Ne11-23hod. nebo kousek u šeberáku cyklobar v chatách tam točí11Ježka a 13demona je to i v zelené mapě nebo přímo v šeberově máš 3hospody nejlíp vaří u vendiše a ttočí Svijany a staropramen