Včera odpoledne, cestou do práce, už jsem viděl první kombajn sekající obilí. Letos nějak brzo.
A protože obilí bude posekané, bude moct začít vítr foukat do strnišť a bude brzo podzim. -))
Už se taky těšíte?
A jaké je vaše nejoblíbenější roční období?
To se ti zemědělci úplně zbláznili? Platí přece "Svatá Markyta hodila srp do žita" a Markéty je 13. července!
Jo a co se oblíbeného ročního období týče, mám ráda "Až rozkvetou lííípííí..." a krásně voní. Jet nebo jít takovou voňavou lipovou alejí ... hmmm, to mám ráda.
Jak tak pozoruju pole, tak uz docela zlatnou...
Pred lipama kvetou akaty a ty taky krasne voni. Po lipach zrajou boruvky, ty vydrzi az do podzima, a pak taky rostou houby. Jit s kosikem lesem, co voni hribkama a i se jima hemzi mam taky rada :-) A pak napada snih a jede se na bezky :-)
Tak to vidím na časem na dvě úrody ročně :D
Moje nejoblíbenější počasí je doba, kdy je maximální teploty nelezou přes takových 22 stupňů...... 15-17 je ideál.
Krásný jsou i takový ty únorový nebo ranně březnový dny kdy je sluníčko,daleký dohledy na zasněžený krkonoše, ale u nás v polabí je už cykločlověk spokojen.... navíc nelétá žádný hmyz.
Omlouvám se, ale nedá mi to:
... začalY žně ...
Hnidopichu, šťourale, ...!
Chytneš-li na pracovišti vši, budeš za hnidopicha ráda ...
8-)
O vsich mi nemluv! Kdyz jsem je mela pred 5 lety, sla jsem na jezka, kdyz jsem je mela loni, zbavovala jsem se jich mesic, protoze jsem nechtela obetovat vlasy. A ve skolce reditelka odmitla verejne pripustit, ze tam maji vsi...
Ve školce co chodí mladý se na nástěnce neustále střídají upozornění:
" Ve školce se vyskytly příušnice, zazděnky, vši.." apod.
Tak to pardon! -)
Chibička se vlouďý. -)
To snad ne? Koupila jsem si nové plavky a ještě jsem je ani nevyzkoušela, kilometrů taky není ani polovina co jindy a dovolenou jsem měla jen 2 dny. A vy už o větru ze strniště a podzimních měsících. Teploučký podzim mám ráda, ale zase není tak dlouho vidět jako teď. Sedět pod lípou tedy zrovna nemusím, v pondělí jsem dostala astmatický záchvat na Vyšehradě, romantika pod lípou, musela jsem hodně rychle mimo jejich voňavý dosah. Teplé letní večery, ty mám ráda.
Užij si to - myslím ten pohled na kombajn. Do deseti let prý začne malá doba ledová a nebude co kosit.;-( U nás budeme mít podle všeho severské podnebí - tedy jaro v červnu, pak dva měsíce léta, podzim v září a zase snížek a snížek a snížek...;-(((( Tedy budoucnost patří snowbikům.;-ú
http://www.novinky.cz/veda-skoly/236497-na-zemi...
Ten clanek na novinkach byla novinarska mrdkovina. Ne ze by ta mala doba ledova nemohla nastat, ale vedci rozhodne netvrdi, ze nastane.
http://gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2011060006
A ona taky přijde...
Ti, co se zabývají sluneční aktivitou to tvrdí už dlouho, např. článek staršího data: http://www.euroekonom.cz/analyzy-clanky.php...
I na tom tvém odkazu je vpravo vidět "aktivita" slunce (spíš neaktivita).
A jestli se nám podaří mírným zvýšením CO2 a metanu v atmosféře jí trochu zmírnit, bude to jen dobře. V tom bych ale lidský vliv nepřeceňoval, nejsem "alarmista" :o(
Tak ja jen chtela upozornit na to, ze prichod male doby ledove neni vedecky fakt. Vedecke dukazy vlivu cloveka na oteplovani jsem podrobne nezkoumala, ale co sleduju i lidi, kteri tomu oboru rozumi, neb jej studovali, je to spis otazka viry nez vedeckych dukazu.
K tomuto tematu semi moc libila kniha Mala doba ledova: http://www.academia.cz/mala-doba-ledova.html
Ja bych osobne taky vliv cloveka neprecenovala, coz se nevylucuje s tim, ze by se lide meli chovat ekologicky. On ten vliv cloveka nebude fatalni pro zivot na Zemi, ale mohl by byt fatalni pro zivot cloveka v nekterych oblastech.
To jsem taky četl.
A uvažuju, že si místo bajkových sandálů koupím zimní tretry. -)
mě se líbí všechny období. Mě vadí jen nepřítomnost slunce. A zima, byť se mi líbí je pro mě příliš dlouhá.
Zkrátka mám moc rád všechny roční období, jen bych, být Bohem, zapracoval na jejich časovým plánů.
2 měsíce podzim, 1-2 měsíce zima, 2 měsíce jaro a 6-7 měsíců léto by pro mě bylo ideál...
Z toho 8-9 měsíců dovolená (placená) ...
Každý rok máš 104 volných dnů. Nazývají se sobota a neděle. Tak co bys ještě chtěl?
Někde jsem četla, že by měla být volná ještě středa - dva dny pracovat, jeden den volna, dva dny pracovat, dva dny volna... Že je to takové vyrovnanější :o)))