Ahoj, plánuji na kraj zimi kratší dovolenou v Itálii. Nejsme lyžaři, chceme někam k Lago di Garda a chci se zeptat zda máte někdo tip na nějaká pěkná místa kolem, kde to není samý turista ale je to tam pěkné a dá se tam třeba i dobře ubytovat?
Díky
Trošku nesrozumitelné.
Chceš tedy jezdit někde v okolí Gardy v cca v prosinci na kole? Nic proti, může tam být obstojné počasí, ale je to spíš na silničku.
S velkými možnostmi ubytování tam touhle dobou nepočítej. Hodně mají zavřeno. Horské chaty jsou v okolí zavřeny všechny co znám, u některých je winterraum.
Nn na kole ne, ale s rodinou na výlet :)
A neni tam v te dobe tak trosku riziko snehove pokryvky znemoznujici pesi vylety?
Samozřejmě, že se tam dá sníh čekat. Je to hodně extrémní nápad, ale proč ne. Rozhodně se tam není třeba bát se zvýšeného počtu touristů. Už v listopadu je na Gardě docela volně. Bikeři co chytají poslední pěkné dny, dozrávaj pomeranče, hotely pozavíraný, lodě nejezdí.
Garda je na to jezdit tam, když není v podělané střední Evropě hezky. Ale prosinec, to je tak, poněkud méně obvyklé o)))
Nejedu tam v prosinci ale v únoru :). A lítáme tam spíš na památky a tak, výlety do hor ne :). V zimě tam létám každý rok a nemůžu si stěhovat. Letos první týden v únoru jsme byli v okolí jezera Iseo a měli jsme cca 20° :-)
Jo, to se samozřejmě stane i na Gardě - 20°C v únoru, ale jinak nahoře bývá sněhu dost až do května.
Člověče, ale na památky, to fakt nevím, já na ně nechodím, je jich všude plno a já si z toho stejně nic nepamatuju.
To tam lítáš, do Verony?
Rozhodně doporučuji navštívit muzeum První světové války v Roveretu. http://www.worldwar1.com/itafront/rovereto.htm V Rivě pomník Československých legionářů který jsme dlouho hledali, ale nakonec našli. Ossario nad Roveretem a zvon míru.
Upss pomník je v Arcu nee v Rivě :-)
Už jsem psal protest o)))
Jinak takhle jo, dalo by se tam dobře jezdit po stopách českých velikánů. Kafka (žid) , Čsl. legionáři (zrádci monarchie) , Rilke (němec).
Nietzsche to měl snad jako domácí lebensraum.
Máme tam hodně vazeb. U Ledra (Pre) žije komunita potomků po přesídlencích, zpívají českou hymnu...v Roveretu dělo ze Škodovky, spousta "družebních" měst a vesnic.
Dělo v Roveretu - ze Škodovky.