Prosím o radu - má někdo zkušenost s tímto vozíkem: http://www.az-impex.eu/az-impex/eshop/7-1-SPORT...? Sledovala jsem tu nedávno diskusi o záměru "cvrčka" cestovat na tandemu s vozíkem či brašnami, ale už se asi neozvala, jak to vyřešila.
tento konkretni vozik neznam - mel jsem pujceny jeho predlohu (bob yak) a jezdilo se s nim krasne. Domnivam se ze co do jizdnich vlastnosti
to bude v pohode, ovsem pokud na to nenalozis 50kg :-)
Druhou strankou muze byt zadrhel v kvalite materialu a spracovani. Toto neposoudim z obrazku.
Mozna to bude v pohode, mel jsem obdobny vozik svareny z elektrikarskzch "pancerovych" trubek a fungoval cca 5000km.
chtěl jsem napsat, že se za podobnou cenu prodávaj opdobný vozejky na aukru
a ono to tam prodává mimo jiné i tahle firma :-)
tak nic ...
ale sám o podobném přemýšlím - jenom mě trošku odrazujou reakce právě na kvalitu provedení, který se tu na nakole.cz daj dohledat
Díky za obě reakce - právě přes aukro jsem to našla. Líbí se mi ta cena, ale o kvalitu mám taky trochu strach (když porovnám cenu třeba s vozíky weber). Nám ale asi žádné velké expedice a velké zatížení nehrozí, chtěli jsme jen vyzkoušet cestu se stanem a jezdíme na tandemu, na ten se všechno těžko naloží. Navíc jen v ČR nebo v blízkých lokalitách.
Ještě jsem koukala na vozíky Juva servis Brno - někteří je tady mají (dle diskuse kolem r. 2008).
Tož mám tento typ vozíku a jízdní vlastnosti soupravy kolo-vozík jsou dle mne bezvadné.Jen jeden problém mám - při parkování se vozík chová jako vlečka,takže trochu obtížnější manipulace.Ale brašny na kole už nikdy.
Já teď zrovna přemýšlím, jestli pojedu s brašnami nebo vozíkem. Mám pocit, že když vedle sebe napíšu + a - jednoho i druhého řešení, skóre bude zhruba stejné. To platí pro cestu na kole celou cestu, jakmile se musí použít nějaký dopravní prostředek, je vozík krám navíc.
No jo, když pojede ten můj někam sám, tak taky naloží všechno na kolo, ale tandem naložený na delší cestu pro dva je těžký a hůř ovladatelný. Zatím jsme jeli se stanem jen jednou, a to jsme se přemístili do kempu a odtud vyráželi už nalehko. A ty máš právě ten vozík Juva servis, nepletu se? Ten by se mi líbil i na nákupy, ale nenašla jsem na jejich stránkách ceny, snad odpovědí na email.
U tandemu není o čem mluvit. Právě kvůli tandemu jsem vozík pořizoval. Cena byla 3130 včetně poštovného (červen 2006).
Dík za info. Ještě - nabízejí tam dva rozměry, užší a širší (délka se moc neliší), jaký rozměr máš?
Tak to tedy nevím. Musel bych to změřit. Myslím, že je to ten, co se do něj vejde basa s pivem.
Tento typ - tzn. tento levný nebo výše uvedený bob yak (na první pohled vypadá skoro stejně)? Jako vlečka - tomu moc nerozumím - kácí se?
Myslím, že měl na mysli hlavně opření celé soupravy do roviny nebo couvání - prostě než kolo někam práskneš, musíš trošku přemýšlet... Ale dá se na to zvyknout
Aha - díky :-). No, taky mám trochu obavy z cestování vlakem - to by byla další komplikace, hlavně třeba při přestupování, když jsou jen minuty mezi příjezdem a odjezdem, schody mezi nástupišti ...
Ale všechno se dá řešit.
On je ten vozík dost geniální, já mám zkušenost s Bobem, že se dá sundat kolo a pokud v tom máš brašnu, tak je to normální kufr... :-) Víc práce mám s brašnama. Obecně ale záleží, kolik toho vezu, čím víc, tím víc se vyplatí vozík :-)
Nebezpečí vozíku, člověk má sebou (zbytečně?) víc věcí! ;)
Sranda byla, když jsem ho vezl po 3 týdnech z tábora a neměl jsem, jak odvést domů věci z Prahy. No tak jsem naložil vozík a jel.... :-) Byla to sranda. Měl jsem tam váhu, která hraničila s 35 kily. Ovladatelnost byla docela únosná, ale šlapat se mi moc nechtělo :) A to jsem to neměl moc dobře urovnané :-)
Já jednou převážel ve vozíku věci na dovolenou. Část cesty se mnou jel strýc a chtěl si zkusit jízdu s vozíkem. Po ujetí pár km věci ve vozíku začal přendavat, já je tam dávám vždy hala bala. Ale on kdysi jezdíval na dovolenou na motorce s "pávem", tak mě vyprávěl jak to vždy přerovnával, aby to mělo co nejmenší vliv na řízení.
Přesně tak,je třeba přemýšlet trochu dopředu, druhý den dovolené už je to pohoda
Mne po pravdě přijde už podle ceny že to nemůže být moc kvalitní. Když si odečtu marži a daně, tak mne vychází náklady na výrobu cca 900 korun max. A za tu cenu kvalitní vozík z kvalitních materiálů udělat snad ani nejde.