Mám tlumič fox float RP 2. Vždycky, když se zeptám jak ho mám nastavit, posadí mne na stojící kolo, já padám a oni cosi měří. Dobrá.
Ale já bych potřeboval vědět i to jestli existují nějaké krajní hodnoty. Zejména maximální. bez ohledu na mou váhu. Nemůžu to najít i když někde to snad bylo.
Na kolik nejvíc můžu tedy tlumič fox float RP 2 nafoukat?
Maximum je 300 PSI. Minimum pak 50.
Viz např. http://www.foxracingshox.com/fox_tech_center...
Vlevo v tom stromečku si odklikej ten správný odkaz na RP2.
To je dobrý, dík.
Tedy to znamená, že když čekám např. delší trasu po pevném povrchu můžu to víc nabouchat a nemusím se bát.
Totéž, když bych chtěl dát na sedlovku úplně malý nositel, tak aby zadní pláš´t v hupech neštrejchal o jeho spodek.
No, nevím jestli se to brát i takhle ;-) U tlumičů i vidlic je nejdůležitější nastavení sagu, aby byl, pokud možno, využit celý zdvih. A sag se nastavuje vždy podle váhu jezdce... Případně asi teda i s nějakým tím plánovaným nákladem, pokud už bude ta váha navíc podstatnější.
Jinak trochu "přitvrdit" to přeci můžeš i zapnutím ProPedalu...
Pro malý náklad určitě lehce přifoukat. Jinak by měl stačit propedal a nepřifukoval bych nic.
Už jsem to vyzkoušel v Albošce- dva spacáčky, plus nářadí - i s nosičem tak do 4 kg.
Problém byl v tom, že při trainingu to drhlo o plášť. Tak jsem přifukoval.
Jestli je to na 300, tak je to v pohodě, stačilo mi jestli se dobře pamatuji 200.
To bych teda řešil uchycení nosníku, než si ku...il správnou funkci tlumiče...
No právě, jenže on už výš ten nosnitel dát nešel, taže nezbylo než hledat kompromis, ale neměl jsem pocit, že bych přifouknutím nějak trpěl.
J má s tou termitologií těch nebikerských věcí na kole furt nějaký obtíže. Nosník, bletník, stojitel, bršny, člověk se do toho zaplete ani neví jak.
rejp/
Tady je jasně vidět, že takovéhle výmysly jako nositel apod., na bajka prostě nepatří :-)
rejp/
Správně.
Jen u nositelníku mohou nastat výjimky - v některých krajích je vidláctvo tak blbě rozmístěno, že člověku nepodají včas skývu a biker, aby postel pohledal. V případě Skipetarů jde taky o to, že nemaj doma dostatek peřin. Tak holt se musí vzít něco navíc, ale pořád je to nalehko.
Hele, vidlák, co se ptáš? To máš přeci vědět. Jak je možný, že neznáš parametry kola na kterém jezdíš?