Chci se zeptat , mam silnicku chtela bych jezdit dokud nebude mrznout a naledi na silnici. Ale nechci si kupovat za 3 litry zimni bundu na kolo. Nemate nekdo nakou starsi, zachovalou za rozumnou cenu? Velikost M. Jsem 168/60.
slušná bunda stojí 2000-3500kč. Teoreticky se dá jezdit ve kvalitní větrovce (cca 1000kč) + vrstva navíc.
Potvrzuji... Dnes bylo v Praze kolem 14 stupnu a trochu foukal vitr. Pripominam, ze jsem celkem zimomrivy...
Mel jsem na sobe Moiru UltraLight scampolo, Moiru Duo rolak s dlouhyma rukavama, dres a lehkou vetrovku... Obcas mi bylo i dost vedro... Myslim, ze tohle by mohlo stacit i do takovych 5-4 stupnu nad nulou
Ahoj tak ja zatim jeste jezdim jen v tricku a mikin moirovy. nesnasim moc kdyz je mi vedro, to radsi trochu zima. Kdyz je teplota okolo 0 tak ale pridavam jeste jednu mikinu a tricko a pak mam tolik vrstev ze si pripadam jak nemotornej medved. Tu bundicku shanim hlavne proto abych pod ni mohla nosit treba jen tricko nebo mikinu.
Až bude kolem nuly, tak moje kolo bude už zazimováno...;-)
Ono s tím pocitem tepla je to celkem dost subjektivní.
Mně taky třeba není zima v krátkých rukávech a kraťasech ještě když je něco málo přes 10 stupňů. Ale na různých cykloserverech jsem se už hodněkrát dočetl, že krátké rukávy a krátké kalhoty jsou až do počasí kolem 20 stupňů a více... Ani ne tak kvůli pocitu zimy, ale kvůli kloubům... Že si jinak můžeme koledovat o pěkné revma... Člověk ofoukne a ani neví jak...
Jinak s tou bundou asi moc neporadím. Spíš by to asi opravdu chtělo nějakou dobrou neprofukovací větrovku (ale zase aby trochu dýchala aby se v ní člověk neuvařil...) a pod tím nějakou "zateplovací vrstvu" navíc... Ono ty zimní bundy jako takové jsou podle mně všeobecně na kolo už takové těžkopádné, člověk je v tom pak jak maskot Michelinu... Teď píšu o těch levnějších, tak do těch 3-4k Kč, samozřejmě se dají sehnat i super zimní bundy na kolo, které jsou na omak hodně slabé, ale ceny jsou už trochu jinde...;-(
Já mám bundu Kalas z materiálu NoWind. Absolutně neprofoukne, nepromokne, větrá, stačí pod ní tenká Moira, vřele doporučuji. Cena je okolo 2k.
Cyklobunda 2F Bobosport, neprofuk, nepromok. Překvapilo mě, jak "drží" nepropro během intenzivního deště s větrem proti směru jízdy. Plně srovnatelné vlastnosti s Goretex matrošem. Hlavně to chce nějaké funkční a přiléhavé prádlo. Nejhorší je totiž studená a mokrá bederní oblast...to si pak moc nezajezdíš :-)
Moje zkusenost , navrch neco lehkyho neprofoukavyho a nepromokavyho , dospod vice vrstev za deste , ale kvalitniho obleceni , sundas a natahnes si to podle potreby , krank bracha ti to pise dobre , nemas funkcni pradlo a jezdeni na kole v marastu za mizernyho pocasi kdyz se necejtis pohodlne za moc nestoji .