Ahoj kolari a kolarky, hodlam zakoupit bajka. Na netu jsem projel mozne i nemozne, uz se v tom pomalu nevyznam. Nakonec jsem si vybral dve kolecka a nevim ktery z nich. Muze mi nekdo poradit, pokud ma zkusenost s temito modely?
Var.1: KONA HOSS DEE-LUX (model 2004)
http://www.kona.cz/2k4_kolo.php?bikeID=27
Var.2: GT Avalanche 0.0 disc (model 2005)
http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?id=583...
Podle parametrů který u toho jsou bych si asi vybral tu Konu a to hlavně kvůli vidlici(Mazrochi Bomber) a taky kvůli těm brzdám, kam se hrabou nějaký Shimana na Hayesy.
Koukam ze se vyznate , ja s vama souhlasim .
me se LIBI ta KONA ;)
Podle mě jsou lepší shimanovský hydrauliky deore než hayesovský 9
Těžko říct, teď jsem prohlížel obě kola. Nic proti Koně, ale mně to GT vychází jako lepší
Mě osobně se shimanovský hydry moc nelíběj, ale je to spíš věc jak mě oslovili, než zkušenosti. Ale můj největší favorit mezi kotoučema sou právě ty hayesy 9
nechci za každou cenu oponovat nebo hájit gt nebo shimano, ale na předku je kotouč 203mm, což bude brzdit vic než dost, přesmykač a řazení z vyšší řady a pro někoho i 90dkg-ový rozdíl hmotnosti má svou "váhu" při rozhodování. další věc je, že na trh příchází modely 2006...
a co se ti nezdá, tak ti prodejce hned vymění a ty doplatíš jen rozdíl. tak to aspon praktikuje můj prodejce. takže bych si vybral to, co mě na první pohled oslovilo.
přeju ti šťastnou ruku:-)
Bral bych tu KONU jelikož s tou značkou mám dobré zkušenosti.
No já bych bral toho avalanche, to je taková moje platonická láska, ale proti té koně taky nic nemám.
Teda, ted se to tady nejak rozmnozilo. Optal jsem se taky na strankach KONY, a tam mi rekli, ze bude problem sehnat model 2004, takze asi sahnu po stejnym modelu ale o rok mladsim. Samozrejme, ze uz se cim dal, tim vis priklanim k tej KONE. Poprvy sem to zahlidl tady v Kanade ve Vancouveru a hadam, ze se tady i vyrabi.
Takze nakonec asi faqt tu Kanadu :)
Diky Vam vsem moc za nazory a pokud mate dalsi zkusenosti, prosim napiste.
Uz se nemuzu dockat az se vratim domu a budu ro resit.
Určitě ve Vancouveru - v Čínský čtvrti. Takže je to všechno stejně dálnej východ. Nebo dálnej západ? :')
Ve Vancouver na 4 Ave kousek za Burrard St Konu 2004 a 2005 jeste dostanes , je na ni sleva protoze uz maj Kona 2006 , ale proc si ty kramy na kola v okoli Vancouver neobtelefonujes kde maj nejlepsi deal , staci se podivat do yellow page . Jo nezapomen si vyplnit na letisti jako turista tax dotaznik az poletis domu , Canada ti domu asi za dva mesice posle teda vrati penize - naky tax (dane ) co jsi tu zaplatil jako non cnd citizen , zavolej si na tax a incom office do Surrey , tam maj ty lejstra co vyplnis taky . Kazdej dolar co dostanes zpatky jedobrej .