Díky Airline za příklad, hned ho využiji. ;-)
Protože příští sobotu bude Burísek úplně někde jinde než já a s někým úplně jiným (?), hledám statného ochránce, který by se za dobré slovo ujal opuštěné cykloturistky. Potřebovala bych trochu potrénovat (jízdu na kole!) a samotné se mi nechce.
Jo a fazole vařit nebudu!
Chlapi, hlašte se. Potřebuji z ní udělat tvrdou bikerku! A jak jsem si už vyzkoušel na vlastních dětech, trénovat někoho blízkého jde moc špatně.
Máte tam dostatek kopců a červených? :)
Jasně. Hned za barákem začínají lesy a na nejbližší kopec Krkavec vede i červená. Ale to má mnohem líp zmáknuté "začínající bikerka". Myslím, že to popíše přesněji.
Přebral sis to nějak jinak, než jsem to myslela já!
Takže popis trasy: pohodové polní nebo lesní cesty, hospůdka, pivíčko, ... prostě pohodička.
8-)))
kazdej tu "pohodicku" ma v jinak narocnem terenu ;-)
Já jí mám v tom NEJLEHČÍM. 8-)
Žádné šutry a kořeny!
OK, mate tam nejakou nepouzivanou letistni plochu?
Máme. 8-)))
http://burisek.rajce.idnes.cz/Cykloobjezd_Plzne...
A nebudou jí vadit ty dilatační spáry?!?
Ty už jsem náhodou zvládla! 8-)))
http://burisek.rajce.idnes.cz/Cykloobjezd_Plzne...
Náhodou jsem zaslechl, že Burajda už přejede i šišku nadýl, kořen a vůbec u toho nebrblá. Prý je to od té doby, co přišla o bletník :-)
P.S. ještě má na kole stojník a nosník. Když to půjde pryč, nebudem se stačit divit. :-)
maji tam taky uzasnou zlutou vinouci se vysoko nad rekou (nevim kerou , protoze jich tam tece moc :D)
To myslíš tuhle, viď? Jak ti při jízdě po ní na kole cvakala pr..lka. 8-))
http://burisek.rajce.idnes.cz/Singltrek_kousek...
Já to chodím jen pěšky a ještě s hůlkama. Kdyby se mi tam pletl nějaký biker, abych ho mohla přetáhnout.
8-)))
To vypada docela pohodove. Jen ty koreny by mohly zazlobit. Kde to presne je? Ze bych se nekdy stavil, az budu mit cestu okolo?
Start přibližně tady: 13.42056°E,49.77454°N
Po žluté TZ přes Druztovou na Dolanský most a po druhém břehu Berounky po zelené TZ zpět. Mám pocit, že to místní bikeři jezdí převážně v opačném směru. V každém pádě by setkání dvou protijedoucích bikerů v určitých místech hrozilo pádem.
;-)
Možná Mlok by ti k tomu napsal víc.
Jezdí se to opravdu převážně opačně. Osobně to ale také téměř nejezdím.
Terén tam nijak náročný není, ale v některých místech ten svah...
Extrémnější svahy mi nedělají dobře.
Od Dolanského mostu se vracím hodně často, začátek po žluté kolem hřbitovu (sjezd ke hřbitovu je bez svahu, takže ten já rád) a do Druztové po žluté jezdím vždy. Ten následný oblouk žluté okolo řeky ale už zkracuju (ono je to také po žluté o dost delší a když je to při návratu z delší trasy...) a nejezdím a na žlutou se napojím zase až ten poslední kousek před na Bíkou Horu (tedy v místě těsně před tím než ústí na asfaltku a pak z ní zase uhýbá hned pryč).
Znám ale i takové, co tvrdí, že za dne to tam není na žluté žádný adrenalin (15m kolmý svah je jim asi málo) a jezdí to v noci :-)
A když už to jedu, tak většinou jen tu zelenou, tedy pravý břeh po proudu. Tam ten svah ještě nen tak hrozný. A je tam z Bukovce dost dlouhý úsek i bez svahu a pak oblíbený houpáček (ten asi 3m hluboký).
ok, mame plan na tvou slamnenou sobotu, ukazu ti, jak se jezdi tohle, kdyz po tom tak nahlas touzis :)
http://burisek.rajce.idnes.cz/Singltrek_kousek...
Tak to bohužel nemůžu sloužit :-).
Jednak v tomhle termínu jsem na Moravě, jednak už nebudu sám. Takže z mý strany vymalováno :-)
(leda... žeby... co bys uvařila dobrýho? :-) )
Jen si hleď té své a maluj si na Moravě.
Jo a psala jsem "za dobré slovo". Ty fakt myslíš jen na to žrádlo (tedy hned po ... ehm, ještě není 22 hodin).
8-))
Jak víš, že na něj myslí až "po..." ?!?
No ještě je v takovém tom "záběhovém" období.
8-)))
A tohle zase víš jak? :-)))
Co my můžeme vědět, kde má Airline uvedeno
To bývala taková samolepka, v záběhu. Na starším autě se dala rozstřihnout, slabiky přehodit a bylo to V ZÁHUBĚ. :-)
Aha, jejda, Burajdo to není k tématu... Sem tím nic nemyslel... no tak... tak dobře. Dostanu obálku. Sem smířenej :-)
Tohle se mě netýká, já už jsem dooooouho po ZÁBĚHU.
Chtěla jsem původně napsat "zaběhnutá", ale to má jaksi i jiný výklad.
8-)))
No, když má někdo nové auto V ZÁBĚHU, dělá mu radost ho POUŽÍVAT a taky se s ním pořád chlubí. Když se objeví první závady a problémy, už to taková radost není.
;-)
Hmmm... jsem slaměná vdova furt. (Apoň myslím, že oddělené od sebe osmdesát kilometrů vzdálené ložnice, to celkem dostatečně garantují.)
Budu si muse promyslet taky nějaké vhodné provolání s výzvou k ujmutí...
Burajdo, jestli ňákýho "jezdce" neseženeš touhle cestou, tak můžeš zkusit odpovědět na inzerát. Říká se tomu "hodinový manžel", dělaj takový ty běžný domácí práce - třeba by si některý na pár hodin vyjel i na kole :-)
A že jsi toho nevyužil ty?!?
Když ony ty hodinové manželky bývají poněkud dražší ;o)))
Ale jestli dobře uklidí... :o)))
Vysokoškolačky pěkně uklidí, i se o jisté povyražení postarají... ;-)
Jenom jestli pak nevyjde levněji mít vlastní manželku :-)))
To záleží na tom, jak často potřebuješ uklízet :-))
Mě tohle přijde dobrý.
Jednak mám čistě badatelskou radost, protože se prokazuje můj vědecký poznatek z předcházejících studií, že nákoláci nejsou exogamní skupinou. Teď ještě prokázat hypotézu, že exogamie se v kmeni neuplatňuje proto, že kmen neodvozuje svůj původ od jednoho totemového zvířete a že tedy není exogamie vynucována s ohledem na potlačené incestuální motivy.
Naopak se zdá, že se ani těmahle inzerátama nevynucuje endogamie.
No a jinak bych se občas do téhle výměny docela zapojil (čistě z vědeckých důvodů) . Asi by se na to měla udělat rubrika.
Nejsem sice slaměná, jezdím docela ráda i sama, alespoň nemusím na žádného loudala čekat :-), ale potřebovala bych 1)vymalovat dům,2)posekat zahradu, 3)zmulčovat kůru, 4)nasypat kámen kolem domu a vykopat jámu na čističku, možná by se toho našlo i víc.... nenašel by se nějaký biker, který by se zastavil? Jo a určitě bych nevařila žádné hrnce jídla :-)
No, hele, třeba Burajda má prej volno... :-)))
:-))))))))))))
Ve Svazu svýho času ženy postavily přehrady přes Dněpr... to by bylo, aby ty dvě spolu nevykopaly jámu na čističku :-)))
Nevykopaly! 8-P
Spíš to vidím tak, že bychom s HMS nad skleničkou dobrého vína ukuly nějaký plán, jak "přemluvit" nějakého toho bikera.
8-))
Jo tak to by mě teda zajímalo, JAK.
S touhle vizitkou hrozí, že se na Točné neobjeví ani kolo a když, tak se za ním bude jen prášit :o)))
A co nabízíš jako protislužbu? Ne že bych se hlásil, je to daleko a mám svých domácích prací dost, ale jen mě to zajímá.
už jsem se zmínila, u plotny mě nebaví stát, ale přemohla bych se, takže bych pro kopáče uvařila. S vypětím sil bych i vypomohla s hlídáním dětí, ale musely by se už udržet na kole, hlídání zvířat všeho druhu odmítám. takže asi budu muset kopat sama nebo hledat na jiném servru :-)
Tak tomuhle říkám přesný návod jak se zbavit návštěv :o)))
Hele, ale jinak by mě zajímalo, jak mulčuješ kůru a kde kupuješ kámen, co budeš sypat kolem domu?!? Stavila bych se a zeptala bych se, ale mám obavu, že se mi kolo promění v lopatu :o)))
Tobě bych dala nůžky na ostříhání tůjí ny ta jsem alergická. Kůra mi zbyla ze dříví a není jiná možnost, než lámat ručně, selhalo i drtítko na větve i sekačka jako drtič, ale už mám jen dva pytle. Kámen mi přiveze kamarád, tak se zastav s batůžkem, nasypu Ti :-)
máš alespoň hodně modrý oči? :-)
tedy ještě, že se ptáš na oči :-),to bych musela nasadit barevné čočky :-) modrozelené by nestačily? a barva rýče, krumpáče je jedno jaká bude?
MZ oči stačí. Jasně :-). Pokud k nim přihodíš talíř gulášovky a dva rohlíky :-) Ale jak k tomu přijde Burajda, když z původního tématu se tady dělá černý trh práce????
Ta nemá MZ oči :o)))
tak jak to teda je??!!! Jestli ona to nebude bouda!!! :-)
http://www.youtube.com/watch?v=SHMfY0Yxxuc
tak sama nevím jaké?.....
Mně takhle přijdou šedý, ale co bys chtěla od člověka, co má prý každý oko jinak barevný...
Ty máš každý oko jinak barevný?!?
Tak to se musím příště kouknout :o)))
Skoro se kvůli mě jednou pohádali dva doktoři... byla to sranda, ale každá sestřička podpořila toho svojeho doktora. Jedno mám prý modřejší... Tohle oční byla děsná sranda....
Kdyby dvě doktorky, to by se mi i líbilo, ale aby se kvůli barvě mých očí hádali dva doktoři, no nevím, asi bych z toho byl dost nesvůj :-)
Když se přidaly ty sestřičky, tak to bylo lepší, čučeli mi do očí jak šílení :-D A pak mi je rozkapali, aby zjistili, co mám s jednou čočkou, že se nezaostřuje, takže jsem měl jednu čočku úplně zataženou a druhou normální, o pár dní později byl pokus č.2, to se mi zase ta jedna šíleně zvětšila :-D Ve škole se mi děsně smáli...
Tak se mi burajdo zdá, že tady všichní nějak kecaj a choděj vokolo horký kaše.
Já bych to (teda Tě) na tu sobotu bral. Vždycky jsem chtěl mít práci, která by mě opravdu bavila.
Na podrobnostech se jistě dohodneme raději separátně.
Nejdřív nic a najednou hned dva! Budete si muset s PBčkem hodit korunou.
8-))
Proč? Prostě o mladým budem tvrdit, že je to synek. Třeba na něj dostanem nějakou slevu.
Kde? Jakou? Na co?
8-)))
Třeba na dráze, na přistýlce nebo tak něco o))))))))))))))
Tak se dělá majetek, jít po slevách jak ohař.
Myslíš jako rodinné vstupné?
Haló, PB, budeš dělat mě a vidlákovi (pardon - Velkému Bikerovi) synka?
8-)))
Koukám, že jsem to vzala za špatný konec, teď mi nezbývá, než natáhnout neviditelné lanko přes cestu a čekat v tůjích, až se nějaký biker zasekne u naší zahrady. Vyběhnu, nabídnu pomoc, kafíčko, náplast a třeba nebude tak sedřený a vezme do ruky i tu lopatu co se bude povalovat nenápadně poblíž. Ještě ale musím přemalovat značku, kousek od nás vede jen "modrá" ach jo, Burajdo pomůžeš mi?
Prostě si musíš vybrat jestli chceš bikera nebo zahrádkáře. Takovýhle práce jako máš Ty zadávám ostatním vidlákům, aby si taky vydělali a já si pak za to beru náhradní volno.
Třeba tuhle jeden ukrajinec a jeden normální makali tři dny na mým novým plotě. Takže teď mám kromě dovolený 2x3 náhradního volna. No a pěkně se mi to kumuluje, protože jako soukromý pedagog mám nárok na dva měsíce dovolený a teď k tomu to náhradní volno, je to fuška to vyčerpat, nerad bych si něco převáděl do novýho roku.
já jsem tedy jinde, takže nemůžu, ale co to zkombinovat se svatbou CAMI a udělat její svatbu jako cíl vyjížďky?
Pro mě by to byla sakra dlouhá vyjížďka. Nevím, jestli bych to dala.
8-))
Do Mělníka po vodě a pak už je to co by kamenem dohodil (a zbytek dojel na kole)
Délka trasy: 56 km, celkový čas: 03:17 h
8-)
Do Mělníka proti proudu... Hmmm, aby pak Burajda neměla svaly jak Švorcenegr...
Myslel jsem v řekách (Stará řeka + Moldau)
v čem proti proudu - nenapínej, vyjev to!
Uzavírám toto téma a nezbývá mi než prohlásit, že se tady žádní gentlemani nevyskytují. Sice se zdálo, že se dvě vyjímky objevily, ale jeden ač nastávající otec se musí učit do školy a druhý má respekt z manželčina pantofle. Ach jo!
Takže budu s HMS natírat ty značky. Hanko, máš dost té červené?
8-))