Martin čekal. Dál jezdil své obvyklé okruhy prastarou krajinou od Řípu po Slaný, od Prahy po Středohoří, dál se prudce spouštěl do hluboko zaříznutých údolí, aby naproti skoro bez dechu zase vystoupal na tu mírně zvlněnou náhorní rovinu.Jezdil dál, ale neměl klid. Za prvé se tehdy s Radkem…
Dobrý, teda pro mně dobrý. Dobře se to čte. Líbilo, takovéhle příběhy mám docela rád, když jsem kdysi hodně jezdil vlakem mnoho hodin, nebylo na cestu nic lepšího, než takhle "jednoduchý" a nenáročný příběh na který se člověk nemusí příliš soustředit.
Dobrý, opalcoval jsem ti obě. Bral jsem to v diskusi k jedničce moc složitě :-)).
A brals to tak oprávněně. Teprve pokus o napsání téhle nanodetektivky mě přivedl k tomu, abych si skutečně ujasnil, co vlastně musí stavba povídky tohoto žánru splňovat. A i když to dopadlo s mými záměry všelijak, byl to rozhodně zajímavý "průzkum bojem". :-)
Hele a co u takového počinu bylo nejtěžší?!?
Vymyslet si zápletku nebo hodit to z hlavy na papír?!?
No, u mě je to složitější. Obvykle to totiž nemám oddělený: napadne mě spíše námět než zápletka. Pokud mě ten námět chytne, začnu psát. Pak se třeba ukáže, že byl slabý, ale mezitím mi příběh zamíří jinam a nabere směr na skutečnou zápletku. Postavy si začnou dělat, co chtějí, a tak.
Největší strach vždycky mám, že se v nejlepším objeví nějaká pitomost, nelogičnost, která mi celou stavbu shodí. Ale to se mi zatím stalo jen jednou.
"Házení na papír" je spíš pracný a zdlouhavý, než těžký. Tady to šlo samo, protože předpokládám dospělé čtenáře. Doposud jsem psal spíš povídky pro děti (vlastní), a to je daleko větší dřina, protože se musím pořád hlídat, jestli používám odpovídající jazyk...
Koukám, že jsem se tu pěkně rozpovídal. Pardon, to je asi pracovní deformace. :-) Povolanější by měli vykládat. Co, básníku? ;-)
Hezky se to četlo, jen co je pravda.
Levý Hradec, to je fakt mystické místo, taky tam ráda jezdím.
Jen mě trošku ruší ta nepravá fotka z Juliány, ale co na tom, že rozcestí na Juliáně vypadá jinak :o)))
Jejda, tak to mě mrzí, já se ani nepokoušel předstírat, že ta fotka je z Juliány. Tahle kaplička stojí v Lichocevsi.
Spíš se mi tahle k té větě tak nějak hodila kresbou, kterou tam někdo (do prázdné kapličky) vytvořil sprejem. Omlouvám se čtenářům za uvedení v omyl, nebyl to úmysl, spíš nešikovnost.
Ostatní místa na fotkách si ale najděte v reálu sami... :-)
Tak vám všem moc děkuji za všechny reakce a komentáře (tady i v obálkách). Začalo to jen jako takové cvičení na téma kolo&zločin, pak jsem se u toho ale celkem příjemně bavil. Jestli vy taky, je to víc, než si můžu přát. :-)))