No a navíc za 165kč docela drahý repelent.
já tam tedy vidím 49,-
sice si to stejně nekoupím, ale je to tam :-)
Tak tam klikni na "objednávka" a hned uvidíš, že ti k tomu dají poštovné 116Kč. Na to, že je to kus lehkého hadru, který se dá strčit do obyčejné obálky (nějaké 3Kč) a pak to poslat na dobírku jako doporučenou zásilku za 38Kč mi těch 116Kč za obchodní balík přijde dost zbytečný.
A když jim pošleš těch 49Kč na účet, tak si zase účtují 69Kč. A přitom je zase obálka za 3Kč a poštovné za nějakých 30Kč.
Oblíbená finta na Aukru, nebo i v některých e-shopech. Levné zboží a poštovné s balným 200
Vím. Ale v poslední době se to nějak začíná obracet po stylu amazonu, kde je poštovné zdarma (v dané zemi). Je pravda, že první na co koukám je cena poštovného. Nevadí mi, že tam nějaká je. Vadí mi, když ještě někdo na poštovném vydělává.
Vím, že když si koupím náramek za 49Kč, že nemůžu očekávat poštovné zdarma:-) Ale bylo by fér, kdyby byla možnost zvolit i levnější způsob dodání (doporučený balík s dobírkou) a cena by opravdu zahrnovala poštovné a cenu obálky. Pokud jsou náklady nějakých 35Kč a oni po mě chtějí 69Kč...necu to:-)
Když jsem prodával na aukru, tak jsem se snažil mít náklady na dopravu co nejnižší.
Vtip je v tom, že z ceny poštovného neplatíš Aukru provizi.
Jako kupující: Já si řeknu, kolik bych za to tak dal včetně poštovného, odečtu požadované poštovné a přihodím. Je mi úplně jedno, jestli to pošlu v ceně zboží nebo poštovného.
Jako prodávající: Můj čas, sledování banky, psaní adres, balení, cesta na poštu, čekání na poště, má svou cenu, o nehorázných cenách ČP nemluvě. Jestli to chceš levnějc, stav se osobně;-)
když už jsme u těch komárů. Nemá někdo zkušenost s elektronickým odháněčem? http://www.dealextreme.com/p/digital-mosquito...
to neznám, ale mám doma od loňska tohle:
http://www.fastcr.cz/domaci-spotrebice/dum-a...[50000081]?ItemIdx=0
a funguje mi to k mý spokojenost. Valnou část léta mám otevřený okono a než jdu spát, tak prostě tohle na půl hodiny zapnu a není tam nic...
No jo, "O krok napřed" - to usínáš dřív, než přiletí?
http://www.fastcr.cz/domaci-spotrebice/dum-a...
8-)
dík za lepší odkaz. ne, tohle hmyz neodpuzuje a neplaší. Tohle jej vraždí.
Okno je otevřený celej den. večer prostě jen na chvli zavřu a zapnu tohle. Často spousty tyho hmyzu vidím. z apůl hodiny nebo za jak dlouho tam prostě nic není.
Vraždit hmyz po stovkách ti nevadí, a zabít prasátko jo? Tohle nechápu…
no, po stovkách vraždím mikroby třeba dýcháním pokud vím, ale stovku komárů jsem fakt asi neměl doma ani dohromady za tu dobu, co tu bydlím. Nevím, kde by se tu vzali. Nemám doma komáří líheň a nežiju v mokřinách...
Normálně to musím zapnout tak maximálně desetkrát za rok. Většina hmyzu se nechá vyhnat a odejde dobrovolně, když jim to řeknu.
Ta poslední věta mě rozesmála:-))))
Asi začnu s hmyzákama rozmlouvat. Třeba nebudu muset používat repelent:-)))
Babička měla kdysi něco do zásuvky, co prý vyluzovalo zvuk hmyzu nepříjemný, člověku neslyšitelný... Fungovalo to "skvěle" - když mě z nějakého neznámého pípání pomalu začínala bolet hlava, došla jsem k tomu po sluchu, zeptala se, na co to je, a pak to letělo ven rychleji, než ty mouchy;o)
jj, takhle nějak prý fungují na nějakých mobilech upozornění na SMS pro náctiletý. Zvuk na vyšší frekvenci, který už my nemáme šanci slyšet :-)
Jednou v telce byl pořad o sluchu (nebo hluchu), kde předváděli rozdíl mezi vnímáním zvuku ve stanici metra u různých věkových skupin. Neuvěřitelný rozdíl, ale ten šedej puding si na to prý postupně zvyká...
Takže babička to fakt slyšet nemusela. - To mi připomíná problém s pískáním brzd. Mě tak píská v uších, že už tenhle problém ani nemusím řešit :-)
jo. Ale mě bude za měsíc 38 a ten zvuk slyším naprosto bez problémů a je pro mě nepříjemnej :-(
Dohledám to na netu ať může každej zkusit, jestli to slyší nebo ne
Podobně měl kámoš v mobilu něco, co prej není slyšet a slyší to jen psi a pár lidí trochu. On neslyšel trošku něco a zbytek kolegů v práci nic. Já byl v klubíčku a držel si uši. Příšernej zvuk.
každej má tohle jinak...
tak tady je možnost ten zvuk stáhnout a zkusit.
http://www.opticke-iluze.cz/cs/clanek/vyzvaneni...
Taky jsem donedávna slyšel, že je v bytě puštěná stará CRT televize, přesto, že měla vypnutý zvuk ;-) Těch 15625Hz je dobrá jedovka :-)
Nějak mi ale přijde, že to současné LCD a podobné TV už moc nedělají...
To "komáří" MP3 je ale v pohodě, to slyším.
Kdyz jsem kvuli odvodu sel na usni, rekl jsem si, ze k tem ostatnim vecem se budu tvarit pro jistotu i trosku hluse. Mel jsem zmacknout, az neco uslysim. Tak jsem vzdycky chvili pockal a mackal az ve chvili, kdy mi to prislo moc okate.
Na zaver se mne ta osoba v bilem plasti ptala, jestli nemame v pribuzenstvu netopyry, ze takove vysledky se hned tak nevidi. 8-(
To zvoneni pro teenagery slysim, ale na 3 metry uz nedokazu presne lokalizovat. Kolega v praci se zameri presne na cil asi z 10 metru a strasne nadava... Ja bych to na tu vzdalenost ignoroval. No, on se taky jmenuje Rys... 8-)
(A nekecam!)
S tou obtížnou lokalizací: Na koleji jsem měl spolubydliče, který vymyslel hezký kanadský žertík. Aparátek, který pískal za tmy. Takže ho někam nenápadně strčís, postižený jde spát, zhasne a ozve se pískání. Protože se ty vysoké frekvence blbě lokalizují, špatně se přístroj po tmě hledá, baterku na koleji člověk obvykle nemá. :)
Já od loňska mám toto a zdá se, že to funguje
http://biolit.cz/produkty-detail.asp?KatID=2...
jenže to smrdí a spolehlivě odpuzuje i mě :-)
Jaký to má dosah, když:
"Při pobytu v přírodě lze strojek připnout poutkem na pásek u kalhot."
Chrání to jenom bok kde je to připnuté, nebo celého člověka? Jdeš-li s někým, chrání ho to taky?
To ten Jurimírův "hmyzomlýn" mi přjde lepší.
No když sedíš večer venku u večeře, moc se nehýbeš a nefouká, tak to asi funguje. Vyhovuje mi na tom to, že narozdíl od běžných repelentů si to necákáš na tělo.
Navíc nemám Jurimírův čuch, tak to na rozdíl od cákacích repelentů necítím a nemám Jurimírovu zásuvku, kam bych mohl připojit hmyzomlýn. Nehledě na to, že tohle snadno přihodím do futrálu se stanem, hmyzomlýn by se tam nevešel. :)
Doma žádnou anitkomáří zbraň nepoužívám, na to mi stačí sítě v oknech a na zahradě to beru jako nutné zlo, jde mi jen o to abych při spaní venku neposlouchal celou noc pískání komára.
při spaní venku zalezu do spaáku, přes ksicht sí´tku a je mi všechno fuk. když spim, komár mě nevzbudí:-)
repelnty taky nerad, to je fakt. Mám je jen jako nouzovku, když to jinak nejde, abych na některých obzvlášť vypečených místech nebyl sežrán za živa.
Štastný člověk. Mě komár u ucha vzbudí spolehlivě i když mě nekousne. :(
fakt? Ty jo dyk takovej klid tam snad ani u Vás ve vsi nemůže bejt aby se neozval v noci vůbec žádnej zvuk, ne?
Vlak rachotící přes most mě nevzbudí, komár u ucha či hulákající opilci ano. Záleží na zdroji hluku.
Můj kamarád se proslavil tím, že když u nás bouracím kladivěm likvidovali podlahu v prádelně, on to neslyšel i když spal v sousední místnosti. Dělníci z něj byli pěkně vykulení, když se po třech hodinách rámusení objevil a s překvapením zjistil, že místo záchodu je díra do podlahy. :))
Já naopak spím jak na trní.
souhlas. DOkud jsme chlastal pivo, tak mě komár štípnul tak jednou za rok. Kámoš, co s emnou jezdil na vandry se furt stříkal repelntem a byl stejně poštípanej, já si dal v hospodě večer sedm osm piv a smál jsem se mu.
Pak zkoušel v kapse nosit pangamin. Taky to funguje. Tak zhruba v okolí 30cm od kapsy neměl nikdy žádnej kousanec ani klíště :-D
Takze radis prosivanou pangaminovou kombinezu? 8-)
ne radím do sebe ládovat vitamin B a nebo se na to vykašlat. Nosit něco v kapsách je na dvě věci.
Asi nejlepší je řešení, který bejvalce popisovala jedna její kamarádka.
Děli ópérky ve státech a ta kamarádka byla z Finska (nebo švédska?) a říkala jí, že každý jaro, jdou nahý do lesa, tam si lehnou a nechaj s enaprosto příšerně zeštípat od komárů. Prej je to strašný. Ale pak už nan ní prej po zbytek rokukomáři nejdou. Sem tam nějakej jednotlivec, ale výjimečně.
Můžeš to vyzkoušet, jestli chceš... :-D
Podobně s vosama a včelama?
nevím. S vosma a včelama problém nemám. Mám je rád a ony mě a tak dostanu žihadlo jen velmi zřídka, přestože si s nima hraju. Ale v zásadě asi jo. Včelaři jsou pokud vím imunn proti bodnutí právě proto, že bývají bodnuti často.
Se včelama to funguje, tchán je včelař, tak to mám z první ruky.
Finskému receptu věřím.
Když jsme ještě bydleli u rybníka, vždycky jsem byl na jaře nervozní z toho, kdy budu mít první štípanec od komárů, protože pak v podstatě nastal klid. Ne že by na mě nešli, ale většinou jsem viděl, jak přistanou, projdou se po kůži a zase odletí. A když nějaky přeci jen kousl, reakce byla minimální.
Dodnes likviduji komáry ne kvůli štípání, které mě moc netrápí, ale kvůli tomu pískání.
Nejhorší štípanec, který jde v naší přírodě dostat, je od ploštice zákeřnice.
S bodnutím vosy nebo včely nesrovnatelné.
Chceš říct, že ploštice, ty krásný červení tvorečkové co jsou nejlepší ochranou proti mšicím, dokážou taky hryznout?!?
Tak to by tedy jejich pobyt na mé zahradě asi skončil...
to je jiná. Ta červená je tohle:
http://www.guh.cz/edu/bi/biologie_bezobratli...
a zákeřnice je tohle:
http://www.guh.cz/edu/bi/biologie_bezobratli...
ale taky jsm si to musel vygooglit, nejsem hmyzopravec :-)