Je to sice silně mimo Nakole, ale google mlčí.
Potřebuju se rozhodnout, zda můžu využít k noční cestě z Prahy do Popradu vlak. Dle jízdního řádu je to skvělé, cena ucházející. Ale jak je to s klidem či bezpečností? Mátě někdo nějaké zkušenosti?
Cestovala jsem takhle lůžkáčem i v kupé již několikrát a pro mě je to ve vlaku pohoda.
Měla jsem ale vždy to štěstí, že jsem kupé sdílela se známými, ne s cizími lidmi.
Co se týká klidu - ten byl vždycky. Pokud teda pominu, že se do našeho komplet zaplaceného kupé snažili dobývat další lidi a kontroly průvodčích.
Co se týká bezpečnosti - ve vlaku bylo upozornění, že se krade a že se máš tudíž zevnitř zalígrovat (to bylo hlavně v lůžkáči). Osobně bych si doklady, peníze a další cennosti hlídala.
Klid a bezpeci ve vlaku CD a SD se prilis nelisi. Osobne ve vlaku nespim a klidne prostojim u okenka na chodbicce celou noc. Ale kdybych byl sam, mel bych dilema, jestli opustit bagaz a jit na zachod... 8-)
Loni jsem jem Šíravou do Humenného i s kolem v normálním kupé a celou cestu naprostá pohoda. Jem se moc často střídali průvodčí a čas od času člověka zbudí. Na celou cestu v nočních vlacích dohlíží policie. Vůbec bych se toho nebál. Na letošek plánuju cestu vlakem do Košic
Za rychlé reakce děkuji, je potřeba se rozhodnout brzy.
Ještě se mám optat, zjištuji to pro syna, jak to vypadá v autobusech ve stejné relaci?
Já busem nerad, takže neporadím. Ale v tom vlaku si lehneš, usneš a spíš. V buse si nelehneš, nevíš kam s nohama, čůrat a kadit se tam moc nedá (minimálně se tam šprajcneš) a už vůbec tam nemají bufetový vůz:-))) Myslím, že vlak je dobrá volba.
A nebo se tam dá letět:-). Taky dobrá možnost.
Jel jsem s ním 2x a vždy pohoda. Jen to chce cimru se čtyřmi pelechy. A nebo připlatit a kajutu pro dva. Jednou jsme spali v cimře v šesti a bylo to dosti nepříjemné....stísněné (každý měl velkej batoh, takže s ním spal, protože se nikam nevešel), slečna odmítala přiotevřít okno takže jsme tam málem chcípli smrady....
Pred asi 12let me kradli 5000 kč diky sprej onameni.
Jinak pred 3dni už koupila jizdenku+lehatka do Ružomberok.Tešim na Muranske planiny!
Tak ty fakt jedes Murarskou?!?
Tam se ti bude určitě líbit.
Jen POZOR na medvědy!!!
Radko,ty nemela psat ,,medved,,. Ja už teprve třesu :-)
Jo Muransko! Ale blbe,že dlouho nebyla trenink,nevim,že tam budu zvladat nebo ne,je mi fuk! Fotky až 28.6.:-)
ale ty to zvládneš. Nějak mám pocit, že ty zvládneš uplně všechno, co si usmyslíš :-)
Tak si to užij!
Arabice, já se také tehdy bála, že to nepřejedu a pak to vůbec nebylo tak strašné - byli jsme nahoře dřív než jsme si to tak nějak uvědomili :o)))
A s tím medvědem si nedělám legraci - my na to byli upozorněni.
Nakonec jsme si z toho ale dělali legraci a protože jsme věděli, že musíme dělat rámus, tak jsme schválně nahlas funěli. Jestli nás někdo poslouchal, tak si musel myslet, že na tom kole děláme bůh ví jaké neřesti :o)))
Jinak jsem ale v klidu - ty to vzládneš. Ty jak se pro něco rozhodneš, tak to prostě uděláš :o)))
Jo vim,četla na ruzne članky o Muran z net,tam psali o medved,pak dvojnasobne ty psala :-))) Vim o medveda,ale moooc chci hory,nechci mesto+silnice! Kamoška je nedoslychava,nosi sluchadlo,take ja doufam porad otači hlavu kam koukam kde je medved :-/
Petrp- ja byvala Slovenka,často pendovala do Sk rychlikem lužky i lehatka,nic stalo. Pouze 1 krat vyjimečne stalo pred 12let o 5 tisic kč. Moje deti často sami jeli vlakem do SK,byli mali,nedala vlakem,jen autobus,tam ve SNV babička čekala pro moje deti,deti už velki,klidne sami vlakem. Deti rikali lepši vlak než autobus.