Termín: 30.05.2011
Místo: Brno
V noci sníte o městě, kde se dá žít i za dveřmi vašeho bytu. O městě k životu. O městě pro všechny. Pak se probudíte do šedé reality Brna, které už léta patří automobilu.
Ale tentokrát ne. Ne 30.5., poslední pondělí v měsící květnu. Přijďme toho dne "tak jak jsme se probudili", tak jako by ulice…
Já mám celkem pohodlné auto s klimačkou, rádiem, cesty do kanclu placené zaměstnavatelem, s tím, že do toho vejde i mírná odbočka na nákup a podobně.
A přesto jsem letos (znovu) začal jezdit do práce na kole, které naopak pořizuji a provozuji na své náklady, protože je to zábavnější.
K této mé osobní zkušenosti mi nesedí dogmatické tvrzení, že Brno už léta patří automobilu.
Chápu, že jste studenti, "zaměstnanci" NGO a nezaměstnaní. Já vstávám poněkud dříve, než na zmíněných 17:00, a ještě mezitím stíhám práci. Takže se nemohu dostavit tak, jak vstávám. Tedy mohl bych, a vzhledem k tomu, že spávám nahý, tak bych byl možná na titulní stránce.
Užijte si to, vyblbněte se, ale prosím vás, chovejte se v ulicích slušně, nejen o CJ, ale i jindy. Ať se nemusím na kole stydět za své kolegy.
V 5 odpoledne? Trochu pozdě na vstávání a moc brzo na takové blbnutí v pracovní den uprostřed města, to je ještě dost velký provoz.