Potřeboval bych poradit, jak se dopravit vlakem z Prahy do Livorna (itálie), ve třech lidech a pokud možno co nejlevněji, poradí někdo...? Když jsem poslal tento dotaz na ČD, tak přišla neskutečně komplikovaná odpověď a ještě to bylo staršně drahý.
Je lepší si kupovat v každém státě jízdenku zvlášť...?
Děkuju
Ahoj, nechci aby to vypadalo ironicky, ale na ČD ti neporadí nic lepšího než IDOS :) a k té destinaci.. Do Itálie nejezdí přímé vlaky od jinud než z Rakouska a ještě s přestupem. Jinak 3 vteřiny práce: http://jizdnirady.idnes.cz/detail/?p...
a pokud se rozhodneš koupit jízdenku už v Praze, tak ušetříš na kurzových rozdílech, které nejsou vůbec malé a hlavně České Dráhy si přerozdělují jízdné s dopravci v Evropě sami-
Právě, že koupit si jízdenku v Praze je holá sebevražda, vyjde to neskutečně draho. Do zahraničí totiž neexistuje skupinová jízdenka a my pojedeme 3.
Tak si myslím, že vyjde mnohem levněji si koupit jízdenky předem od jednotlivých národních přepravců.
Ale tady mě akorát jeden amatér dá odkaz na IDOS....
A co jet busem se StudentAgency do Florencie? A y Florencie už je to kousek (cca100km) do Livorna.
Ale já bych volil raději letadlo, než někde šaškovat s vlakem...x přestupů, zdlouhavé a hlavně dražší....
Autem. Řešil jsem stejný problém před časem a nejlepší pro tři lidi je auto. Myslím, že lacinější řešení neexistuje.
A ještě něco. Pokud dále pokračuješ na Korsiku nebo Sardínii, může se vyplatit jet tím autem až na ostrov a nenechávat ho v Livornu.
Hele student agency otevřel na hlaváku pobočku, pravděpodobně přebral zaměstnance dříve zrušené prodejny zahraničních lístků.... A ty všichni chválili, takže tam by ti třeba mohli poradit...
Kdo jede do Livorna, tak většinou míří na Korsiku, Elbu apod.
Navíc bez kol. Tak to bych se zajímal o letenky do Nice (nedávno ještě levná destinace) a o ferry odtud do Bastie.
Autobusem, vím, že ta možnost je, ale to se mi nechce, ve vlaku je víc pohodlí....
Nice, není špatnej nápad, ale jezdí tam odtud trajekt na Kroskiku...?
Nebo není letiště přímo na Korsice. Autem se bojím, mám starou šlupku, nevím jestli by to vydržela....
http://www.flylowcostairlines.org/