http://www.lucisek-srdicko.estranky.cz/clanky...
Ty se nudíš, co? 8-)
Ne, sháním pokusy do fyziky
8-)
A hele, nekalá konkurence!
8-))
Nekalá je mi jasná. Jaká konkurence je kalá?
http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=6049
Tohle se ale asi ochráncům zvířat a ekologistům moc líbit nebude :-)))
Oživený pták.
Umělec nabije do pistole prach, avšak místo broků dá naň několik kuliček rtuti a střelí potom na ptáka, jenž padne. Jest pouze omráčen. Umělec jej zdvihne a dýchá naň, aby oživnul. Pták zotaví se v malé chvilce a hýbe se, načež umělec vyřkne průpovídku čarovnou, otevře ruku a pták oživen ulítne.
Hele, tohle je taky dobrá bejkrána :o)))
Krotký sršán.
Chyť sršána, ale opatrně, bys žihadlem jeho nebyl bodnut, a zamaž mu oči pomoci štětce a černé barvy, zhotovené z kopalu(pryskyřice) a sazí, nebo lněného oleje. Pustíš-li pak sršána, pokusí se o létání, avšak bude lítati jen vzhůru a dolů. Potom chyť ho zase a zamaž mu touže barvou též tři oči na zadní části hlavy a pusť sršána, který bude tiše seděti a nepokusí se o létání. Potom vezmi sršána a omej pravou polovici (očí), načež sršán puštěný poletovati bude pouze ku pravé straně; potom omyj i levou polokouli a sršán bude poletovati též vlevo, ale ne přímo ku předu. Konečně omyj i zadní oči, načež sršán létati bude na všecky strany. Vlastností těchto lze použíti k zábavné produkci, při čemž divákům lze vypravovati, že sršán jest schválně ochočen a k cíli tomu vycvičen.
Ale co s žihadlem, to v návodu není.
8-))
Za žihadlo ho držíš při tom malování...
Jasně! Žihadlo zabodnutý do prstu. 8-(
No, já ho měl zabodnuté v hubě a teda nic moc... ;-)
Zvenčí nebo zevnitř?!?
Tak až se ti zabodne příště, víš jak ho zkrotit :o)))
Já tohle nukleární hovado viděla jen jednou nebo dvakrát v životě a vidím v barvách, jak ho chytám a maluju mu očička na černo :o)))
Nekecej...
A to se ti tam vešel?!?
Bodl mne zevnitř do rtu. Můžu být jen rád, že mi neproletěl skrz pootevřenou pusu...
Ty voe, to musela bejt darda...
Hele, nemáš fotku?!? :o)))
Vono se to dost zveličuje
http://www.skudci.com/srsen-obecna-vosa-obecna
:-)
Letos jich asi bude pěkná úroda, tak si to můžeš vyzkoušet ;-)... Už jsem s jednou takovou potvorou, 4cm dlouhou, měl co do činění doma na balkoně teď o víkendu... Vosu jsem letos ještě neviděl, ale tohle turbo už teda jo.
V areálu firmy nám hnízděj. Jednou vloni v létě, než jsme se vrátili ze sváči, tak jich bylo na dílně sedm.
A nejlepší zážitek jsem s ním měl, když jsem měl večer odjíždět ke germánům a jen jsem zahlídnul, jak mi do dutiny v autě ten parchant zalez. Hodinu jsem ho zkoušel vyhnat svářecím drátem, stlačeným vzduchem i kletbama a nadávkama. Párkrát na mě kouknul některým z oček a zase zalez. Nakonec jsem za ním do těch dutin vystříkal přes půlku velkýcho spreje a jen doufal, že někde uprostřed noci za jízdy po dálnici nevykluše z úkrytu... To byly nervy.
By mě zajímalo, kde dnes seženeš "několik kuliček rtuti". Dokonce mám pocit, že i sehnat obyčejný rtuťový lékařský teploměr je docela problém.