Já je nenosím, takže jsou pořád jako nové :o)))
Děkuji ti za neradu. Hlavně, že něco plácneš ...
Jaká nerada?!? Řekla jsem ti tím, že se dá naprosto v pohodě a bez problémů jezdit i bez rukavic a navíc ti odpadne starost, co s jejich údržbou.
Ostatně údržba byl jeden z důvodů, proč jsem rukavice přestala nosit. Druhým byl opálený efekt.
V rukavicích jezdím jen v zimě, ale to jsou všechno již standardní rukavice, co se dají prát.
Kůže na cyklorukavicích? To je nějaký historický model, ne? To je máš od Honzy Smolíka nebo dokonce Honzy Veselého?
8-))))
Tohle se mi nikdy nestalo ;-) Je fakt, že ta "kůže" po vyprání trochu ztuhne, ale nikdy tak aby normálním používáním, a hned během pár minut, opět nezměkla do původní konzistence.
Peru je normálně v pračce s ostatníma cyklověcma, na 40 stupňů a s obyčejným práškem na praní...
nevím, ale cyklooblečení je povětšinou na 30°C
To vím, ale mně se prostě 30 zdá už jako studená voda, která, podle mne, má hodně snížené schopnosti rozpustit některé nečistoty :-)
Na těch 40 to ty uměliny i tak vydrží, mám to vyzkoušeno na všem co mám na kolo...
Taky peru na 40. Ale rukavice ztvrdnou i po studene koupeli, kdyz je predtim odmastis. Ale vetsinou jen ty mene kvalitni (kupuju Axony po cca 70,-). Takze je nejjednodussi je po nejake dobe vyhodit... 8-)
EDIT:
vcera jsem prave zjistil, ze ztvrdly tak, ze je neoblecu bez namoceni. 8-(
A nemáte tam v Nuslích už moc tvrdou vodu ? Když jsem tam před lety chvíli bydlel, tak mi to trochu přišlo.
Nejlevnější mám Poledniky za +-350Kč, a ty co vozím nejvíce jsou nějaké Nike za asi 550... A ani u jedněch se mi nikdy nestalo, že by ztvrdly tak, že bych je musel nějak "oživovat" nějakým krémem či olejíčkem ;-) Ani po těch absolvovaných 40 stupních v pračce :-)
Jo myslíš, jako že by se v tý kůži usazoval vodní kámen z tvrdý vody a proto by tvrdly ? :-))
Ach jo :-)))
I když, zase proč ne ? Proč se teda do tvrdé vody přidává soda (jedinci zmanipulovaní reklamou do toho samozřejmě sypou/lejou patřičně drahé chemikálie, které vlastně nejsou nic jiného než především ta soda :-))) aby "změkla" a prádlo pak nebylo jak prkno ? Především ty přírodní materiály, teď nemluvím o umělinách, ty snad ani ztuhnout nemohou...
Umyl jsi se někdy v opravdu tvrdé vodě mýdlem ? Já naposled před mnoha a mnoha lety, od té doby jsem to nikde nezažil. Tehdy to ale bylo na vesnicích poměrně běžný. Jednak to mejdlo nepěnilo, ani nemylo a druhak zůstal člověk slizkej, ať se oplachoval jak uměl... Dneska už lidi pořádně nevědi, co je opravdu tvrdá voda a plašej s kalgónama.
nevím, ale to je dost často alibismus výrobce. Vezmi si, kolik stupňů to má, když to dáš sušit v létě na slunko a nic se tomu nestane.
Všechny cyklohadry (vč. funkčního prádla) peru na 40. Akorát ty funkční věci (a zejména s membránou) už nestrkám do sušičky. No co, aspoň jsem si "musel" konečně koupit novou lyžařskou bundu. :-)) Jsem totiž, blbec, poslech ženskou, abych si tu bundu konečně vypral...
Životnost neřeším, než se to rozpadne v pračce, tak se to rozpadne na mne.
rukavice z kuzi na spodni casti mam uz jen na domaci trenink a nebo jako zalozni takze uz se o ne tak nestaram normalne kdyz se zapotim tak zase krasne zmeknou, ale kdysi jsem je po vyprani v pračce na max. 40 stupnu promaštoval balzamem na kuzi se vcelim voskem kerym se povetsinou osetruje kozena obuv.
Myslím že to co je na spodní straně rukavic neví o kůži nic. Je to jakási náhražka, dokonce to i někdy uvádějí v popisu.
Já rukavice peru tak, že je obleču na ruce, namydlím mýdlem a pak je v umyvadle vyperu tak jak si myju ruce. Až z nich přestane téct černá voda, tak je sundám, propláchnu, mírně vykroutím a nechám uschnout. Ta imitace kůže mi ale nikdy neztvrdla. Používám rukavice asi za 150 kč.
Zkus ji promastit indulonou nebo něčím takovým.
Já se o rukavice nestarám. Když jsou moc špinavý, hodím je do prádla. Ale nevím, jestli ti ta rada k něčemu bude, cyklorukavice s kůží nevedu, mám raději pěnové gripy příjemné i bez rukavic.
Taky jsem je nepoužíval. Ale potem nasáklé gripy, nebo mokrá guma na gripech mi vadila. Pak jsem si rukavice koupil a od té doby mám pokoj. Jezdí se mi s nimi mnohem pohodlněji.
Rukavice nejvíce oceníte až se nekdy omylem nakrásně vyválíte po zemi. Takový prach špína a bordel s ostrými kamínky zaraženými hluboko v celych dlaních to je lahoda... :-)
Když uvažuješ takhle, musel bys jezdit v brnění, abys neměl někde bebí. Nebo nejezdit vůbec.
Zrovna dlaně jsou dobře chráněny gripy, jen je nesmíš pustit;-)
Když uvažuješ takhle, proc nejezdíš ve spodním pradle?
Cyklogatě a dresík zas tak daleko ke spodnímu prádlu nemají;-)
A tretry a helma jsou snad pochopitelné a omluvitelné výjimky;-)
A pokud uvážíš, se se vlastně jezdí "na vostro", tak to má vlastně funkci i spodního prádla...
Že se pak ještě s těma cyklobombarďákama perete...
http://www.prozeny.cz/magazin/sex-a-vztahy/vse...
Za takový kaťata s pemprskou by muselo bejt na troje nový. :-))