S Becherovkou jsem dost v nevyhode... 8-(
Zato v tehle discipline budu nejhure druhy... 8-)
Dokud jsem ještě pila, tak bych ho s becherovkou hravě trhla...
Nekasej se. Tady jsi proste uplne out. Zkus treba soutez v pojidani spekacku...
... mrazenych. 8-)))
Hele, před velkým třeskem jsem dala denně půllitrovku becherovky...
K tomu, samozřejmě, ještě nějaké to pivo nebo večer lahev vína...
Myslím, že těch Everestů jsem za rok zmákla několik :o)))
...jen nevím, jak jsem to dokázala přežít a nezlomit si játra...
Jakej třesk? Vdala ses, rozvedla ? Půllitrovka becherovky je pro mně nepředstavitelná, hlavně kvůli obsahu cukru. Takovýho Jamesona bych se rozhodně nebál, ale v praxi to nedělám. To už by mně nutně sráželo kondičku.
Pullitrovka je idealni mnozstvi na prijemny vecer, aby se clovek neopil a mohl hrat na kytaru... Ale musim k tomu mit jako redidlo Coca Colu - tak 2 az 3l. 8-)
Ale no fuj, takhle kazit whisky...
Jedeš v půllitrech nebo ve sklenicích?
Z výšky je vždycky lepší výhled. A ten vzdoušek :-). Bez pravidelného tréninku to ovšem nejde. Zajímavé, že já ortodoxní pivař jsem přešel k vínu. Na nedělní vyjížďce /cca 150 km na lehu/ jsem se dokonce tak zvrhnul, že jsem za celou jízdu vypil pouze JEDNO pivo. Lahvové a z Lídlu! Ubohý výkon. Jel jsem sám a do hospody se mi vůbec nechtělo.
Řekl bych, že téhle mety může dosáhnout jedině vysoce favorizovaný mr. Ozák :-))
a jen málokdo může z povzdálí přihlížet.
Tak hodně chuti, sil a dobré lerdviny do dalších mnoha metrů :-)
tak jsem si to počítal Jene.
Metr je 11 piv. Everest má 8844 metrů. někdy se udávaj i jiný metry, ale to už asi nehraje takovou roli...
Tedy Everest je 97 284 piv
Když jsem si dal takovej nějakej průměr na tejden, kolik jsem mohl vypít piva, tak to bylo od 14 do 27 asi tak 30 000 piv a tedy jsem nevypil ani Mont Blanc...
Ale ty trénuješ dýl, tak už jsi to možná i stihl dokázat...
tak to jsi prochlastal tak půl baráku...
ještě k tomu připočítej po deset let asi tak 40cigaret denně. Na začátku to bylo míň, ale v hospodě samozřejmě zase mnohokrát víc, takže je to 146000 cigaret nebo 7300 krybiček.
Jenže prachy těžko spočítat. Když jsme začínal, stálo pivo 2,5 a stratky tuším 4,-kčs
taky se Ti do toho promítá inflace. Klidně můžeš počítat v současných cenách, imho.
jednak nemám ai ponětí, kolik dneska stojí pivo nebo cigarety, protože jsme to 11 let nekupoval a druhak to asi nechci vědět :-D
Kysi jsme s klukama v práci počítali, kolik prošlo plícema kilo dehtu za dobu, co kouříme, to byly taky zajímavý čísla :-)
Tak to já tak s bídou vylezl na Říp... :-))
???
Říp je vysokej jen cca 5000 piv...
Což dělá necelejch pět piv tejdně po dvacet let. Neříkej, žes to nevypil ;-)
Nebo je to proto, že jsi na víno?
Pivo mám rád, začal jsem ho pít někdy kolem 16-17ti, nevím přesně.
Tedy těch dvacet let už za chvíli mít budu, už chybí jen málo.
Přesto Říp zdaleka nemám.
Když zkusím určit orientační průměr na týden, tak to vidím tak na 3 kousky.
Na dovolené je to třeba výrazně více (třeba tak 2 za den), přes teplejší část roku si na zahrádce venku také dám většinou více než 3 týdně (třeba těch 5 týdně).
Po chladnější část roku ale zase i dost často žádné.
A to třeba víno nepiju téměř vůbec (tzn. třeba litr vína za rok) a tvrdý vůbec.
ale jo, já neříkám, že to nejde, tak jako to máš ty. Ale jsme v český kotlině a většina těch, co pije pivo to má trošku jinak a jde třeba alespoň jednou zatejden na pivo. No a já neznám asi nikoho, kdo by šel v pátek na pivo a odešel po třech. Většina se zdrží dýl než hodinu ;-)
Já teda v naprosté většině chodím z hospody po dvou, ale už se mi taky párkrát stalo, že i po čtyřech, ale musím potvrdit, že po třech nikdy :-)
Když jdu někdy do hospody na pivo, tak klidně dám jen ty 2, vyjímečně 3.
Víc mi stejně nedělá dobře.
Ale to teda moc nepodporuješ domácí produkci, měl by ses polepšit :-)
Pokud jsou ty dva kousky denně, tak se na tu spotřebu (160 litrů za rok a hlavu) dostane a nekazí nám průměr... :-))
Ale když on je dává jen někdy a to není moc povzbudivé pro zlepšní HDP :-))
Já věřím ve vás ostatní, že to za mě doženete :-)
Tvá důvěra určitě mnoho lidí potěší, jen jestli si ji zaslouží :-)
No co, do hospy na pokec normálně chodím 2x týdně, a vždy si tam dávám 3 kousky. A zdržím se tam vždy kolem 2 hodin. Jsem teda divnej ? :-)
Divnej je snad hospodskej :-)
Asi jak kterej, u nás se střídají dvě partičky a v té jedné je jedna obzvlášť moc hezká a moc příjemná slečna ;-)
Už se docela těším na léto, to se tam zas vystřídá hromada pěkných mladých brigádnic ;-)
Hele, chodíš vůbec na pivo nebo jen na slečny? :-)
No hlavně na to pivo ;-) Ale proč by si člověk nevšímal i toho ostatního, když je na co koukat, že jo ? :-) Občas i nějaké to slovo se prohodí...
Po kolika pivech se ti ty brigádnice zdají tak okouzlující?
8-)))
Po deseti kusek je každá princezna.
Nevím jak kde, ale metr piv je 10 piv + 1 velký panák.
Sklenice jsou užší než pulitry, tak těch by mohlo být 11.
Etalon
Před hostincem v obci Dobříč stojí od 3. června 2001 žulový Mezinárodní etalon metru piv v podobě kamenného stolu od sochaře Řehny, opatřeného kovovou destičkou s certifikací Českého metrologického institutu. Podle propagátorů této akce představuje jednotka 11 velkých piv (půllitrů) s dovolenou tolerancí 1 panáčku navíc.[3][4]
http://www.pivnidenik.cz/clanek/113-Prvni-a...
v odkazu se mluví o 10 pivech a malém panáčku, nikoliv o 11, co je teda správně ??
no to je právě otázka...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Metr_piv
Hláška vyjadřující se k "metru piv" byla pronesena i ve filmu Rebelové, ale nevzpomenu si o jakém množství půllitrů byla řeč. Panáček v tom figuroval taky, to vím celkem jistě. Osobně bych se přikláněl k jedenácti.
Je to 10 půllitrů + 1 velký panák nebo to vychází na 11 sklenic + možná jeden malý.
Hmm, dneska dvě 12°. Žádné vrcholové výkony.
8-(
No jo, ale otevřou vám v Šťáhlavech novej pivovar :-D
Kam na ty informace chodíš? :-O
www.pivni.info :-D
Ale vtipný je, že jsme dneska na tělocviku běhali a já se nechal vést jednou slečnou a bavíme se a říká, že je ze Šťáhlav. To jméno mi něco říkalo, ale trvalo mi další kilometr, než mi došlo, že jsem den před tím četl článek o tamním pivovaru Radouš :-D No a říkala, že tam dělá její strejda, náhoda, co? :-D
Nemáš to nějaké popletené? Zatímco jiní se slečnama chodí, ty s nimi běháš.
8-))
Zkusíme udělat ve Šťáhlavech průzkum a podáme hlášení.
;-)
Můžu za to, že jsme zrovna běhali, minule jsme s nima hrál florbal a předtím basketbal :-D
Ještě ti přidám ještě jednu hlášku z pivni.info:
"Veškeré práce jsou skončeny, povolení k várkám má stáří 1 den, takže první oficiální várce brání už jen instalace šrotovníku, malé vylepšení ohřevu mladinové pánve a nákup surovin. Vařit bychom měli začít brzy, protože 21.5.2011 máme slavnostní veřejné ochutnání první várky. Tato akce proběhne v rámci akce Den regionu v Nebílovech na zámku (8km od Šťáhlav)."
Teda Banáne, to snad nejni možný. Nejdřív vinařka, teď dokonce pivařka...
Co si dáš do třetice? Majitelku whiskových sklepů?!?
Hm... nějakou Irskou nebo Skotskou majitelku palírny? Ty jo, to je hezká budoucnost :-D Ale tahle fakt vedle mě jen běžela :-)
Stejně mám radši pivo jak víno :-)