Zeptám se jestli nemá někdo zkušenosti...nějak se mi vyšoupla kazeta i s ořechem ven a prakla mi pružina co drží praporky. Praporky jsem posbíral po zemi všechny tři, ale pružina je prasklá a bez ní to jaksi nefunguje...Jo a ta pružina není napruženej drát do kolečka, ale jakoby vinutá pružina stočená do kruhu.A teď otázka. Nevíte jestli se nechá samostatně koupit ?
Jaky to je orech? Jestli Shimano, tak mam mozna jeden v supliku. A da se koupit i samostatne. Stoji ale skoro tolik co lacinejsi naboj stejne znacky.
No právě to není nic z běžných značek, je to ořech na diferenciálu a tak tam musím napasovat něco jinýho.
Jak to vypadá? Podle popisu jako pružina ze simeringu? Podívám se, jestli něco podobnýho nevypadlo ze Sramu.
Tak pružina ze simerigu....že mě to netrklo hned, jdu vyrabovat sklad ložisek a těsnění...díky za tip, máš u mně několik piv...
Tak mám asi 6 různých průměrů, něco tam určitě padne...v Litomyšli se přihlas o cenu :)))
Můžeš je libovolně zkracovat, stačí najít spoj, "rozšroubovat", příslušně zkrátit a zase "sešroubovat". Stejný průměry jdou spojovat i více za sebou. Mám v tom velkou praxi z dob, kdy jsem těmito pružinkami nahrazoval zpuchřelé gumové řemínky v kazetovém pětikilovém přenosném magnetofonu Tesla A3.
Už to pracuje...jen byl malý problém, průměr pružinky je 1,5 mm a drážka v praporku má 1 mm, ale jehlový pilník vše napravil. Maká to jak nový, tříkolka jezdí jak čert, jen při prudkém brzdění se převrací na předek na a při zatáčení se musí opatrně s brzdama.