V neděli jsem se tam asi (jen hrubý odhad) taky vyšplhal, ale musel jsem kvůli tomu navštívit území sousedního kmene. To víš, tady u nás v polabské nížině o kopec nezavadíš, všechny cyklostezky vedou rovně podle vody :o))).
A že je ten kmen polodivoký, raději jsem se svezl s větší partou:
http://cyklodecin.cz/index.php/20110411127/zpr...
Fotogalerie (trochu napřeskáčku z více foťáků a mobilů) vlevo nad mapou.
Zatím mi to docela šlape, někdy to jde a někdy už dře. Sčítnul jsem to a je to neuvěřitelných 24.400 m
Když to půjde, tak bych snad moh letos na tu stovku došáhnout :-)
Tak jsem zjistil, že Everest je 587 km od móře vzdálenej. Teda měřeno z Dháky, přesnějc to neumím.
Takže, abyste jako dodržovali poměry. Na jeden Everest do výšky by mělo být těch 587 km.
Dává to BI 15 což je tak pro holandský důchodce.
Já se strachuju mozkovýho otoku v takovejch vejškách. A nad sedm tisíc už mi to stejně moc nedejchá.
Co se máš co hrabat na sedm!
Já byl s kolem nejvejš na 5.600 m.n.m. a to to ještě indoši nějak upsali, protože mi tam tachometr ukázal míň.
I tak to byla dřina, posledních tisíc metrů jsem padal z kola a nahoře jsem ho málem nezvedl nad hlavu na znamení velkého bikerského vítězství.
Tak to jsi teprve jen pár metrů nad základním táborem - ten je na Everestu ve výšce asi 5370 m.n.m. -))
Hmmm, to by se mi taky líbilo
Tak při pololetí zas vytáhnu tohle téma. Představy zatím vychází - dovolená a většina letního cestování je ještě před náma a do konce června tam mám nahrabanou padesátku. To by se to na stovce zastavit nemuselo :-) Hned zítra pro to jdu zas něco udělat...
Silnička,nebo kolo horské?
cca 44 trek, 6 horác (včetně drtiče :-)
Dneska další tři
Kolik musíš ujet, aby jsi nastoupal 3.000 výškových metrů?
Různě, včera například 3100 m a 152 km, Jizerky okolo Liberce, Ještěd atd...
Tos jel určitě kolem mě (pokud na Výpřež podle tramvajovejch kolejí a kolem Berlína). Mohli jsme dát na těch 700 Hm dobrej jonťák v nějaký zahrádce.:-)
Žádná tramvaj, Liberec jsme objížděli hodně ze široka :-) Na Ještěd jsme jeli přes Chrastavu, Kryštofovým údolím a přes Křižany a pak přes Český Dub do Železného Brodu.
Takhle ztrácet krvopotně nastoupaný metry! Vždyť z Křižanskýho sedla nad Kryštofákem vede na Výpřež doleva 4,5 km dlouhá, krásná, tvrdá lesní cesta s převýšením, ať nežeru, nějakejch 250 m.
Vím, už jsme ji jeli dolů do údolí. Přes Křižany jezdíme nahoru aby nechyběly metry :-) Jak jinak nasbírat tři tisíce a lahvový jonťák dávám u stánku na parkovišti před závěrečným sprintem do vrchu :-)
Čemu, nebo kde se říká Výpřež, já to na mapě nemůžu nikde najít.
Už jsem to našel, pro oči nevidím, ono to je právě to parkoviště, kde si dávám jonťák :-)
Jo. Ale jestli se správně orientuju v popisu, přijedete na ni od tzv. Semerinku, od Světlé, 500 m.n.m. Dobře se sice těmi vlásenkami stoupá, ale je tam slušnej cvrkot a navíc tam "trénujou" motorkáři. Odírají si tam slidery.
Natěstí to tam je dost široké a teď když jsme jeli tak to ještě docela šlo.
Hlásím, že 10 Everestů bylo překonáno.
Sčítnul jsem si dosavadní nastoupané metry a za 9 měsíců to dalo akorát 88.500 metrů a teď už mám za sebou polovinu jedenáctého :-)
Tak nevím, jestli ty náčelníky na jarní sraz zvolili správně...
Mám pocit, že obětováni budeme všichni :o)))
Evidentně to tentokrát nebude "jarní sraz", ale "jarní survival" :o)))
Asi budu muset udělat do jara pořádný upgrade materiálu. Nové plíce , žíly v noze........no a pak to snad půjde.
Já si myslím, že náčelnící jsou na svých místech. Konečně opustíme nudné roviny a zakousneme se trošku do kopečků... ;-))
Mimochodem - už je termín? Sestavuji totiž už pomalu plán na příští rok. Přesněji, již jsem s tím začal...
Jaké kopečky? Ty jsou v Alpách, zde je to mírně zvlněná krajina :-))) Stačí se trochu více rozjet, trochu to houpne a jsi nahoře.
Tak tak, přespříští sraz dáme na Glockneru nebo Stelviu ;-)
Hele, postupně... Orličky, Beskydy, ... :)
Správně, nepředbíhat a nepřeskakovat :-)
Nestahuj kalhoty brod je daleko, i když teď v neděli jsme jich nečekaně zdolávali 5 a všechny hladce :-)
A neděs nákoláky, já jim slíbil co ještě neviděli, móóóc lidí na divných strojích, a sliby se mají plnit :-))
Do jara všichni pěkně potrénují a ono to půjde úplně šamo a ještě se to všem bude zdát moc rovinaté :-)
Nenech si do toho kecat. Musíš být tvrdý a nekompromisní jako skála. Pokud tě přesvědčí a budou mít vidinu rovinatých etap, tak v zimě zleniví a všechny je budeš tahat i po rovině. Jarní sraz by měl všechny pořádně zocelit... :-))))
Rovinaté to skutečně moc nebude, to vážně můžu slíbit :-))
Ale trocha rovin se pro děti určitě také najde
Mohli bychom jim dát v průběhu zimy bikerské základy, aby je nepřekvapil singlový sjezdík až na místě a nezastavili se na prvním kořenu :-))))
To není špatný nápad, už jsem vyskladnil zimní výbavu a sám se rád zúčastním :-)
Myslis jako detem? :-) Mym detem zatim jejich maminka neporidila kola s prehazovackou (neb jsou na to male), takze jejich bajkersky vycvik zatim spociva pouze v tom,ze projizdeji vsechny louze, co na ceste potkaji :-)
No vidis, tvoje deti tim zacinaji a takovy pro_pa s pb u toho zustali dodnes :o)))
http://burisek.rajce.idnes.cz/Slavkovsky_les_s...
Předpokládám, žes chtěl napsat: Ale trocha rovin se "pro matky s dětmi" určitě také najde.
8-))
Pokud dítě nebude mít víc než jednu matku, tak ano :-))
Ideální by bylo určit na každý den jednu matku a děti jí předat všechny. Založit nákoláckou školku :-)
Dobrý nápad. Jsem pro.
Která matka se toho ujme? :-)
Sekce "matky s detmi" je jasna :o)))
A jsem naprosto v klidu - deti tam dobrovolne chtit nebudou - to garantuji :o)))
Náčelník tu již jasně napsal, že pokud nebudou děti, nebude sekce matky s dětmi.
Dobra, bude tedy sekce "bez kopce" a v nejhorsi to jisti sekce "BB" :o)))
Náčelníkůůůůůůůůůůůůůůů, to už je na tobě :-)))
Klidně půjdem na kompromis, necháme sekci matky s dětmi a i tu rovinku jim nějak vymyslíme, když bude 10 % zkopec následovat po hezkém 10 % dokopci, tak v závěru budou mít krásnou rovinku :-)
Jen upozorňuji, že v sekci "matky s dětmi" žádné děti nejsou. V nejmenším možném počtu je identická se skupinou BB.
Takže problém byl vyřešen, nebudou děti - nebudou roviny :-))
Psalo se jasně o dětech, o matkách ani slovo. :-)
Ty roviny: budou mít aspoň ňáký, minimální sklon?
8-)
Jasně, definice:
< 3 % - zkopec
3-5 % - rovinka
5-8 % - skoro rovina
8-10 % - mírné stoupání
10-15 % - dokopeček
15-20 % - dokopec
>20 % - větší dokopec
... nebo i jinak
.
.
10-15 % - dokopeček ... sotva jedu
15-20 % - dokopec ... tlačím
>20 % - větší dokopec ... sotva tlačím
to je v pohodě, jde pouze o to, abys ses následně vyjadřovala přesně podle definice.
Třeba tak, že sis to dnes celkem dávala a šlapala i "zkopce", nebo, že jsi po "rovině" nedala více jak 10 km/h, či že jsi na "skoro rovince" sotva jela atd.
A bylo to podle cykloserveru nebo podle bikemap? :)
Podle výškoměru a porovnávané s uTrack a taky s GPS-Tour.info, kde mám i některé zajímavější trasy a některé i s GPSies. Bikemap dost zkresluje nastoupané metry, většinou asi o 15 %, hodně ředí trasové body, už se to tady probíralo.