Termín: 07.05.2011
Místo: Břeclav
Zdar a sílu,
na sobotu 7. května 2011 navrhuji podniknout (již asi tradiční) cyklo výlet na Chřiby.
Odj. z BV v 07:28 (sraz před nádražím ČD v 07:15 kvůli skupinové jízdence), návrat večer (odj. ze St. Města v 17:56/19:56, příj. BV 18:31/20:31)
Trasa pohodová, dle možností a potřeb všech…
V práci bych měl mít volno, tak tahle překážka zdolána.
Ještě co na můj "Manažer volného času". -)))
Švec :) Radek se mi ozval:
Píšu si do kalendáře, odpovím později. Pokud to půjde pojedu, vždyť je to pohoda.
Nářadí, binder pásky, šroubky a náhradní díly beru s sebou.
Tak to se nemusíme bát defektu.
Jenom ještě to COčko a kovadlinu by mohl někdo vzít. -)))
Úvod je "pevný", pak už je to dle stavu terénu...
St. Město (ČD) - Modrá - Jankovice - Budačina - Komínky - Bunč (krmítko) - Brdo - sjezd po modré na Salaš (jeden z top sjezdů Chřibů) - Vlčák
Dále pak variantně:
(kratší) Vlčák - Buchlov (krmítko) - Břestecká skála - Velehrad - St. Město
(delší) Vlčák - motorest Samota (krmítko) - Střílecký hrad - Skelná huť (sjezd k v.n. Koryčany) - Cimburk hrad (možnost pivka) - Kazatelna - Ocásek - hřebenovka po červené - Buchlov (hrad); pak buď přímo přes Buchlovice a Tupesy do St.M. anebo variantou kratší trasy přes Břestek
A něco víc detailů prosím - délka, terén a převýšení :)?
Loni to dalo 62 km, 1400 výškových. Terén hooodně bahnitý. Rok před tím 85 km, převis 1900 m, sucho, prašno. V r. 2008 56 km, nast 800, sucho (to byla ale trasa "pro matky s dětmi").
Terén? Od asfaltu, přes šotolinu, po pěšinky, kořeny, traily, hezké sjezdy, občas stojka, zkrátka "po červené"... Rámcově se (minim) 2 x vyjíždí na hřeben (a sjíždí dolů)... No, ať poreferují jiní (např malej-jarda).
Jede se na pohodu, trasa se dá zkrátit i prodloužit.
Jel jsem to loni a bylo trošku blátíčka, ale jinak super. Hlavně hospoda na Bunči a rozhledna na Brdu. -))
Taková všehochuť - trochu asfaltu, ale ne moc a rozmanitý terén od šotoliny a po šutry.
Bylo to přímo super! Počasí na jedničku, cesty suché. Ale v klidu, nějaké to blacko i brody se mi do trasy vpašovat podařilo... ;-)
Dali jsme trasu "klasiku". Hodilo to 56,8 km, nastoupáno 1450 m. Pohoda, klid.
Takže jste nakonec jeli?
Počasí vyšlo super. Škoda, že mi to nevyšlo.
Joo tos došel o moc. https://picasaweb.google.com/crow311951...
Tak dokonáno jest, soudruzi z USA asi někde udělali chybu. 2 sezóny a.... Chřiby:-)))
Ještě jednou díky, bylo to super.
Na tretry na Chřibech bacha. -)))
Loni jsem to dojel bez jedné podrážky.
Vyrvala se i s kufrem z tretry.