Tak mám dobrou radu všem novým azubákům co maj vzadu místo dvou nosníků sedadla jeden, ve kterým sou vyfrézované kolečka...Pokud vám vrže sedlo jako vrzalo mě, tak do těch vyfrézovaných koleček stačí dát gumovou podložku a je po vrzání :-) Než sem přišel na to že nevrže sedlo ale při silném záběru vrže nosník...a přitom taková prkotina.Hodně km bez nehod....
Já mám starý držák, a když fest zaberu, do kopca nebo při prudkým rozjezdu, tak v tom tak jako praští, není no přímo vrzání. Jde to někde ze sedadla. Možná je to taky někde v těch držácích, takže dík za poznatek, mrknu na to.
Mám taky starý držák a taky vrže v sedadle. V Nivnici jsem se ptal Aleše co s tim , moc mě neporadil prý tam mám dát ten nový držák. Skusím ještě udělat jiný jen s dírama a uvidíme. Zřejmě však vrže šroub o laminát v sedadle , ale to nevím co s tím.
Tak mě to napadlo. Zkusil jsem podotahovat všechny šrouby v sedadle i ten dlouhý na držáku vzadu nahoře a hodně utáhnout rychloupínáky. Trochu to pomohlo. Asi se to pomaličku uvolňuje a chce to vždycky tak po tisíci km dotáhnout.
Pode mnou vržou všechny židle, tak to moc neřeším, ale pod matku horního rychloupínáku jsem dal širokou podložku, a je to trochu lepší.
Já sem si taky myslel že vržou šrouby o lamino, ale tam sou podložky a v tom to nebylo...Fakt stačí dát gumový podložky k rychloupínákům a vepředu dát podložku mezi rám a držák sedla...Konečně tichej stroj :-) BTW nebylo to vrzání, ale takový zalupání jako když ohýbáš dřevěnou desku.Taky zalupe než praskne :-)
Jo přesně ten zvuk to je. Ale mě to dělá jen při opravdu pořádným šlapání, asi je to tím, že vážím cca 62kg.