POMOC, úpí tyto dva parky a všichni kdo tam denně i možná méně často chodí a jezdí na kole. Ale určitě nejen tyhle dva.
Já si myslím, že do parku auta nepatří, ale poslední dobou mi přijde, že jsem v tom názoru sám. Pohybuji se pravidelně a denně ve zmíněných lokalitách ať už na kole nebo pěšky při cestě domů a do práce, ale to co se tam děje je neuvěřitelné. Situace na vyhlídce u EXPO58 je šílená a Stromovka, kterou ovládly Lesy hl.m. Prahy je možná ještě horší a úřady jim to trpí. Tak třeba vyjádření šéfa odboru životního prostředí hl.m. Prahy je, že zaměstnanci zmíněné firmy jezdí přes park jedním autem na Letnou oběd aby to měli rychlejší. A přijde mu to v pořádku. Přitom mají domek přímo pod Slamníkem. Jo a dojíždět do práce můžou též jízdou přes park.... KDO JE z MARSU Já ? Nebo oni
A?
Co A? neco k tomu rekni nebo pomoz nebo nevim. Ale pokud vsichni budou rikat pouze A? tak tam ty auta proste jezdit budou. Nebo fakt ten cesky syndrom drzet hubu a krok maji vsichni ?!
Já se teda přiznám, že sice nejezdím přes Letnou a přes Stromovku denně, ale auto jsem tam nepotkala nikdy.
Naopak, oba parky pro jízdu na kole vyhledávám velmi ráda a používám je právě proto, že jsou to velmi klidné zóny.
Tak nějak nerozumím tvémů příspěvku - vypadá to, jako by tam auta jezdila jak po dálnici, ale to přece není pravda.
Jestli tam projede jednou dvakrát denně auto správce, tak v tom nevidím žádný problém. Naopak - proč ne?!? Je přece potřeba vysypat koše, uklidit cesty, dělat zahradnické práce a zásobit občerstvení. A to v dnešní době dělat bez auta mi přijde dost zcestné.
A co se týká Expa - pokud vím, tak je tam nějaká firma, takže jestli má k objektu i přeilehlou vyhlídku, tak se nediv, že ji využívá pro svoje potřeby.
Ale jestli jsi si potřeboval ulevit, že jsi potkal ve Stromovce auto, tak OK.
Já v tom ale nevidím nic, čím bych se měla nějak rozrušovat nebo proti tomu činit jakékoli aktivity.
Jo a mimochodem - v neděli jsem jela přes Stromovku a musím říct, že jsem zírala, jak pěkně ji renovují. Obejvují se vodní plochy okterých jsem neměla ani zdání, upravují se travnaté plochy a dělají se prořezy.
A tohle by bez techniky rozhodně nešlo.
Možná je tam techniky v pracovních dnech více než o víkendu, ale ta práce je vidět. Znám Stromovku odmaličku, ale takhle pěkná nebyla nikdy.
A navíc - začala se zřejmě něco dít i kolem Šlechtovky, což sebou zase, samozřejmě, nese provoz techniky. Pokud to má vést k renovaci objektu, tak nechť tam technika jezdí. S kolečkama tam dělníci asi budou běhat těžko...
Neměl by ses spíš obrátit na OÚ MČ P7?
My zde jim nejsme nadřazeni.
Chceš politovat?
8-P
Ne OU PRAHY 7 ani zadny OU nema co delat s parkem. Vsechny parky nalezi mestu Praha. Pro informaci. A ja nemluvim o obsluznych autech, ktere tam pracuji, ale o osobnich autech. Ale asi jsem z Marsu ja...
Osobní auta, která by jezdila přes Letnou nebo přes Stromovku?
Tak to si asi fakt z Marsu...
Nebo že by další Apríl?!?
ne ja tam bydlim a mam okna z kancelare na Stromovku. Ty budes zase nejchytreji vid. jdi neco delat.
A pro rypaly jako je Radka prikladam original vyjadreni uradu:
Dobrý den,
jen se krátce vyjádřím k Stromovce. Otázku zajištění potravin k obědu tedy řeší tím, že si jedním automobilem zajedou do horní části parku, kde automobil
zaparkují a potraviny si koupí (případně si dojdou na oběd). Je to nejrychlejší a nejjednodušší způsob. Zaměstnanci musí parkovat pouze v zázemí a parkem by měli
pouze projíždět při cestě z práce nebo do práce.
S pozdravem,
Jiří Hromádka
Hromádka Jiří MHMP
Jo a mimochodem, me tam prave u EXPA malem prejeli petilety dite kdyz vybehlo v PARKU z krovi. Takze pokdu Vam cyklistum prijde normalni, ze auta jezdi v parku tak je jasne, ze neni mozne dovolat se k reseni u uradu.
Nevím jestli jsi z Marsu, ale předpokládal bych, že normální dospělý, který pracuje v Praze v kanceláči by si měl vědět s tímhle rady.
Je to něco obdobného jako auta v lesích. Obecně je do lesa zákonem zakázán vjezd všem motorovým vozidlům, přesto to mnohdy v lesích a na lesních cestách vypadá hodně mnotoristicky a v našich hospodářských lesích musí člověk pořád koukat aby ho někdo nepřejel. Správa lesa pro účely lesního hospodářství a pro správu cest a toků a pod. povoluje vjezd vozidlům do lesa.
Takže řešení je snadné, napsat si SPZ, typ a barvu vozidla, osoby ve vozidle (opitimální je i foto), místo a čas jízdy vozidla a písmně to oznámit správci, případně i policii. Pokud to takhle uděláš opakovaně a bude-li to víc vozidel než je nezvytně poitřeba, tak to rozhodně budou řešit a pokud dochází k porušování nějakých předpisů a zákazůl, tak se to časem zlepší. Doporučuju s oznámením požádat o výsledek prošetření.
Lelek už ti odpopvěděl tak, že se k tomu nedá nic dodat...
Měl bych na tebe dotaz mimo téma, jestli mohu. Když máš tu Stromovku a Letnou za rohem, je tam ještě na cestičkách rozsypáno těch několik tun štěrku, kterým to v zimě vždycky zasviní? Nebo už je to uklizené?
Díky za info!
Tak to ti řeknu i já, páč jsem nejchytřejší :o)))
Jela jsem tam minulou neděli a Stromovka je krásně uklizená :o)))
Ty, já z ní fakt byla nadšená - úžasně ji revitalizují.
Jo a auto jsem tam neviděla ani jedno :o)))
Resp. neviděla jsem je nikde, kde by jim byl vjezd zakázán :o)))
Teď mě vlastně napadá - je vůbec na Letnou a do Stromovky autům vjezd zakázán?
Autem po cestičce v parku? Rozhodně osádka toho auta ušetří dost času což je nezanedbatelný argument. Používají ho například cyklisté co jezdí po chodníku, v zákazu vjezdu, v protisměru v jednosměrce, nesesedají kde mají.
Nebo tu chce někdo uplatňovat nějaká specifická pravidla?
No tak tohle je teda fakt argument...
Akorát tak na přesdržku...
Ale kdež, to není argument pro ježdění autem po cestičkách v parku. To je jenom takové drobné srovnání s těmi cyklisty co nesesednou na lávce do Tróje protože by je to stálo minutu - dvě jejich vzácného času.
Hloupé, dost hloupé, zvlášť když nikdo neví, kdo a proč tam jel.