Omlouvám se za silně OT téma, ale protože je tu poměrně dost těch, co se motají kolem IT, tak se na vás obracím s prosbou o pomoc na vyhledání podkladů pro semestrálku z historie.
Hledám podklady k těmto tématům
- děrná páska
- algoritmy
- podíl žen na vývoji IT
Nezají mě odkazy strýčka Gůgla, toho se ptám sama.
Ale nemám čas lovit v knihovnách, takže spíš bych uvítala odkazy a upozornění na nějaké "špeky" a "zajímavosti".
Může to být kniha, časopis nebo i internetový odkaz.
Omlouvám se všem, které to nezajímá a doufám, že si téma skryjí. Jestli si potřebujete rejpnout, tak si rejpněte, ale rychle a stručně :o)))
No a díky všem, kteří mi nějaké to upozornění přihodí - ať sem nebo do obálky.
derna paska - tusim bych vyhrabal tabulku "dekodovani"
petistope pasky, mozna i nejake Fortranove programy ze skoly.
(na pasce... to jsem zvedavy jak to prectes)
termin dodani tak 2-3 mesice... mam to u rodicu.
(prip se mohu mirne rozepsat jak a proc vznikla derna paska... stare vzpominky jeste mam :-(
O dernych paskach je toho spousta na wikipedii (pouzival jsem pri lusteni nejakych sifer)...
Algoritmy - to je hodne siroky dotaz, neslo by to vic specifikovat?
Zeny v IT... zoufale malo, ;) Ne vazne, cetl jsem clanek o nejake, co sefovala HP, ale jmeno si nepamatuju, mozna bych to nasel...
Děrná páska vznikla na divokým západě. Byl o tom jeden western, film. Tam se greenhorn naučil vystřílet svý jméno do dýní na horní polici dvěma koltama, takže 2x6 otvorů (2x6 ran). Pak už to uměl rychle, že to nasázel během dvou tří vteřin. Takže děrná dýně, 12 dírek, jako podpis. Ale jak se to jmenovalo už nevím. Nebo byly ty kolty osmiranný?
Různěranný revolvery, od 5 do 8 ran, podle ráže. Chceš značky?
Existují dokonce devítirané levorvéry v 22LR, například brněnský Holek 261.
Nicméně westernové jsou většinou 6-ranné, případně 5-ranné.
Tehdy se používaly velké ráže, a nebylo tak jednoduché, udělat válec takového průměru, aby mezi komorami byl nějaký materiál, a celý válec v průměru (a tím zbraň na šířku) nebyl nepřijatelně tlustý…
Ženu z oblasti IT znám pouze jedinou, a to Jane Jensen ;-) Viz http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Jensen
Ale to Ti asi moc nepomůže :-)
Podle mě jsou IŤačky docela normální a zajímavý ženský.
Najdeš Kontakt, Vyhledáš v souboru,podíváš se na Vzhled, očíhneš Pozadí,Uložíš jako... případně dáš Odeslat, Nahradit nebo Přejít na...normální postup.
Podle mých zkušeností se docela dobře resetují.
Má to "IT" snad nějakou souvislost s tou zrůdičkou z kosmu, co se o ní staraly ty děti a pak zase odlítla? Víš co - velká hlava, bez vlasů, tenký ručičky a nožičky - to se přece jmenovalo ítý - tohle jsi myslela? :-)