Zdravím všechny, kteří jsou hraví, nejsou líní a chtějí si zpestřit své cyklovýlety po Česku nebo jen po svém okolí. Určitě každý z vás již někdy slyšel o GEOCACHINGU. Kdo ano tak klidně může přeskočit tento odstavec, ostatní snad nebudou nudit další řádky a pokusím se jim přiblížit o co…
Tak já mám 65% nalezených kešek odlovených na kole, takže pro mě je kolo a geocaching ideální spojení. A s dětma je to ideální cíl výletů.
JJ na kole se loví snadno, ovšem ne každá keška je pro kolo. K některým je problém se dostat pěšky natož s kolem :-)
U takových keší to kombinuji s peší chůzí. Kolo zamknu někde do křoví v lese a potom pěšky. Někdy je to půldenní výlet na kole a pěšky kvůli jedné keši:-)
Pak je důležité to kolo najít :-) když už kešku odlovíš.. Jinak jsem nedávno četl o zajímavé snad brněnské telefonní kešce, kdy se volá z budky na známé číslo do jiné neznámé budky, kdy náhodný kolemjdoucí vám přečte z oné budky indicie k finálním souřadnicím.. Co se ještě nevymyslí :-D
Já osobně mám ale rád cyklokešky v přírodě, ty jsou moje nejoblíbenější..
Nedávno jsem v lese narazil na dva "kačery", kteří zrovna našli kešku "Babinského poklad". Našli ji podle navigace, kterou mají v mobilu. Protože takovou navigaci teď také vlastním, chtěl bych se také při svých jízdách na kole věnovat této zábavě. Spousta informací se dá zjistit na netu, ale raději bych to aspoň v začátcích zkusil s někým, kdo už má zkušenosti. A proto se ptám, zda se tím někdo zabývá v mém okolí, tj. na rakovnicku.