Nekamenujte mě, ale posuzuju systemy v mezních nebo absurních situacích.
A jednou takovou je tohle: Přijedu k přechodu pro chodce (kolmo k pruhům), zastavím, dám nohy na zem.
Jsem cyklista nebo chodec?
Já můžu přecházet přechod s kolem mezi nohama.
To mi potom auto, jako chodci, musí dát přednost!
Prosím příspěvky pouze k tematu, ne k mé senilitě nebo mému IQ.
No když to budeš přecházet tak, že budeš šoupat nohama po zemi a mezi nima tlačit kolo, tak jsi bejbís - chodec a tím pádem máš přednost. Jsem ale přesvědčen, že takhle přecházet v Plzni budeš jediný a podle toho Tě každý, kdo čte tuhle diskuzi, bezpečně identifikuje.
Já tušil, že uvedení do praxe asi nebude procházka růžovým sadem.
No pionýři to nikdy neměli lehké. :-)))
Pionýr brání mír, zatímco Ty se snažíš jenom přejít ulici...
Tenhle pionýr nosil rudý šátek, já mám modrou moirovou čepičku.
Pionýr taky vyháněl indiány z jejich území v Americe.
Raději budu průkopník.
Pokud se budeš navíc mile usmívat (samozřejmě v rámci možností, nemůžu po tobě chtít zázraky), jsi pro mě chodec a máš ochotně mou přednost. Pokud ovšem pak takový chodec slepě vyrazí kupředu, tak neručím za vozidla jedoucí ve vedlejších pruzích. :')
Pustím-li tě jako chodce a ty se pak rozjedeš, mě už je to jedno. A pokud už jsi rozjetej z druhý strany přechodu, tak tě samozřejmě pustím, co mi zbyde jinýho. Pokud to ubrzdím a pokud si tě včas všimnu. Vozidlo zleva na přechodu nečekám.
S úsměvem já nešetřím, i teď se usmívám pod fousy.
Ovšem lichotí mi Tvůj názor na mou rychlost. A máš recht. Blesk je můj pomalejší brácha. :-)))))
Jenže já ted nejsem vozidlo, ale bejbís - chodec a jako takového mě čekat musíš i zleva.
Hergot, to se mi líbí. Ovšem pro zavádění do praxe si budu muset asi pořídit dámské kolo.
A co nám k tématu poví Helča? Neměl by mít na sobě červený ponožky ??? Myslím pro větší bezpečnost...
Pachové výstražné signály zákon neřeší. Škoda, byla by zajímavá ta příloha, která by je specifikovala. (Už mam kolo. Už jsem s nim dokonce šel po přechodu, protože jsem zbloudil do nesprávného pruhu, který be mě odvál zpět. To je výhoda cyklistů. :')
A vodí se dobře? To kolo, myslím.
Jo. Dokonce i jezdí, nejraději po těch pokud možno hlavních ulicích. Ty jsou nejbezpečnější (vlastně dobře, že na ně ty cyklisti nelezou, ať se mlátěj s chodcema a turistama na chodníku).
Moje řeč. Kolo patří na silnici, ne na chodník.
No tak o něm něco pověz, Joe. Jak se na tom sedí, co ta vidlice...
Normání kolo no, černý a železný. Vidlice Maruška má nahoře červený špuntíky, navíc. Co se dá ještě o vidlici říct? Dělá to, co má dělat, a nešťourám jí do toho. Máme to takhle rozdělený. :')
Kdyby ses řídil radou chytrý horákyně, nesměl bys k tomu bejt ani oblečenej, ani nahej. Ještě je tam něco o daru, ale děti mám už odrostlý, tak nevím.
No možná by to pomohlo. Auta by zastavila jedno o druhé a já bych jako normální cyklista přejel a nevymýšlel bych blbiny. :-)))
To chceš chodit jako vlkonos? Dej pozor, abys nezpůsobil mezi nepřipravenými a neinformovanými řidiči karamboly (aby od tebe nechtěli náhradu).