Termín: 12.05.2011
Místo: Slavonice
Ubytování:
Jak už bylo řečeno, bydlíme v kempu ve Starém Městě pod Landštejnem.
http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@x=134990624@y...
http://www.cyklocamp.cz/
Máme předběžně zamluvené čtyřmístné chatky. Jelikož všechno něco stojí, tak ani tady to nebude zadarmo:
Za čtyřmístnou chatku…
Mohu si přivést vlastní vzduch?
To jako že bys to přivezl místo buchet a večer si dáme "vzduch omaštěný větrem"?!?
To už rovnou můžeš přibalit i jitrnici, jakou svět neviděl :o)))
Jindřiška psala, že vzdušné je 6 korun za den. Předpokládám, že to není tak, že si musím za každý den pobytu odvézt pytel vzduchu a zaplatit za něj 6 korun, ale že po mně chtějí zaplatit za vzduch co jim vydýchám. Když si tedy přivezu svůj a následně ho v místě vypustím, tak ho nemusím platit.
Doufám, že dostanu nějaký certifikát, že dýchám vzduch místní, nikoli třeba dovezený z Rakouska.
Možná bychom mohli zařadit nějakou vyjížďku k výrobně toho jejich vzduchu. Celkem by mně zajímalo, jak ho vyrábí a následně udržují, aby neemigroval do jiných částí republiky, nedej bože za hranice.
pro_pa: "Když si tedy přivezu svůj a následně ho v místě vypustím, tak ho nemusím platit." - A když tam vypustíš jinej, tak dostaneš pokutu:)
Tak teď si nejsem jista, jaký že to svůj vzduch nám to tam hodláš vypouštět... :o)))
To neni fér. Já bláhově čekal body a ono zase nic:D
Tak já ti dva přidám :o)))
ta tím lanovým centrem jsi mi udělala obrovskou radost!
Já to tušila... :o)))
:-)
jdeš se mnou?
copak jsem vopice?!?
no jasně :-)
Do toho jdu.
super! Já věděl, že nebudu jedinej magor :-)
Jaký magor? Normální vývoj. Prostě zpátky na stromy. :-)
na stromy lezu furt. Tedy v zimě ne, ale jinak jo. Taklže u mě to není návrat. Já jsem magor a přestaň mi to vymlouvat! Já své postižení nesu se ctí :-D
Copak magor,ale jmelí. Všimli jste si kolik se letos urodilo jmelí?
do toho jdu samosébně s váma...
s tebou jsem počítal skoro na tuty :-D
Že bych se přidal, víš že skoky mi celkem jdou ;o)))
Vypadá to, že si k foťáku přibalím ještě jednu kartu aby mi nedošel film :-))
Do toho jdu, pokud tam dostanu tu pneumatiku, co mám kolem břicha :-D
Tady odkaz na stránky lanového parku Landštejn.
http://www.coody.cz/1-lanovy-park-landstejn.html
Když půjdu s dospělým tak to mám za polovinu ceny:-)
ale daj nám aspoň slevu 20% za to, že jsme ubytovaní v tom kempu.
jo a ještě je tam Lukostřelba, aquazorbing ale pro skupiny, takže musíme domluvit skupinu!
V květnu fungujou jen o víkendech, tak budem mít čas na domluvu. Mohli bychom se rozdělit na dvě družstva. Jedno by bylo v těch nafukovacích koulích na vodě a druhý po nich střílelo z luku. Hlásím se mezi lučištníky. Od malička jsme chtěl být indián nebo Robin Hood :-D
Střílet do někoho v nějaké kouli je nezajímavé.
Lukostřelci budou cílit na místní opice ve větvích stromů :-)
to by taky nebylo špatný, ale mám vnitřní konflikt. Chci bejt lučištník i opice.
Asi budu šplhat s lukem a střílet dolů na koule na vodě a ostatní lučištníky. Tak, konečně vyřešeno :-)
Lukem na opice? Hmm... Kdyz nezapomenu, vezmu si foukacky. Jed musi dodat nekdo jiny... 8-)
Ahoj, mluvil jsem s Kominikem, takže ubytování bychom snad měli zajištěný protekčně přes něj, včetně sólo koupelny, večerní ukolébavky, buzení ptačím zpěvem a ranní donáškou snídaně (to údajně zajišťuje Radka, samozřejmě jen v tý zástěrce + na jehlách + se zalepenou pusou :-)) Jinak si dovolujeme pozdravit Jindřišku + Radima + Honzu a vyjádřit přání, že pokud se s příjezdem opozdíme (a my se opozdíme), tak ať nám ostatní nesežerou kulinářský výtvory "třeboňský" mámy i ostatních zúčastnivších se dívek (no ty v.e, to je přechodník, co?) :-)
Jo, to víš, ty budeš mít vedle sebe Ane a já ti ponesu snídani v korzetu a v jehlách...
Fakt si myslíš, že svůj život chci ukončit v České Kanadě na prahu vaší chatky?!? :o)))
:-)))
Perfektní počasí, co? Dneska končím s nějakou virózou (nejdřív měsíc žebro, teď cca 10 dnů něco virovýho), zítra už zas do práce na kole. Se nemůžu dočkat. A dneska večer bude lečo, my s Ane vaříme zásadně oba dva :-)
Chtěl jsem se zeptat... Nevíte někdo na co jsem se chtěl zeptat?
Pokud by chtěl nekdo jet z Brna a okolí, tak mám v autě 3 volný místa.
Uvědomili jste si, že sraz bude probíhat V PÁTEK TŘINÁCTÉHO?
Já jsem v klidu, protože dorazím na sraz až v pátek večer z důvodů pracovních (a taky "bezpečnostních").
8-))
No to bude super: pátek třináctého a svátek budou mít Pankrác, Servác, Bonifác a Žofie. -)))
Tak to abych si vzal teplé spodní prádlo... :-D
Patek trinacteho?
A bude snezit? 8-DDD
Hoďte na něj síť !!! :-))
dáme mu vomejváka a přerazíme mu záda rampouchem!
Hele, co je to "vomejvák"?!?
Já jen,a by to na něj nebylo moc slabý :o)))
podrazíš nohy, hodíš ksichtem do sněhu a rukama mu ho tím sněhem ještě "umeješ" a nastrakáš za bundu atd.
Tobě kluci na základce vomejváka nedávali? :-D
My ještě občas pro zlepšení účinku šoupli pár hrstí do trenek :-)
Žádnou chatičku, ty budeš bydlet v mrazáku!!!
O bydleni se prece vubec nejedna! Jdo o podminky pro jizdu!
Tak si laskavě uvědom, že je to JARNÍ sraz...
No a co? Kdyz mi tady celou zimu prejete, abych prisel o snih, ktery k zime logicky patri, tak si na oplatku preju, abych naopak snih mel na jarni sraz! Konec koncu, klidne se to muze prejmenovat na snezny sraz. Co treba "suchy" a zajistit bezsrazkove pocasi? 8-)
Ahoj všichni! Ahoj Jindřiš! Tak jak to vypadá s těmi trasami pro děti??? Jinak, kdo tedy jede s dětmi??? Já mám zajímavé tipy na ubytování a hromadně bych se to pokusil objednat pro všechny, at´ to obsadíme. ;-) Ale čas letí!!!! Tak, kdo bere ratolesti definitivně s sebou na sraz a chtěl by příjemné ubytování nedaleko Landštejna vhodné pro děti a pěkně s komfortem, ozvěte se!;-)
Jak maj vědět, co tvoje děti zvládnou? Naplánuj si trasy sám!
Neprud´! Vám taky trasy naplánoval organizátor. Nevím, proč by mně nemohl dát aspoň tipy, když mi to slíbil a domlouvali jsme se na tom již v únoru, že to vyzjistí, až to tam pojedou předběžně projet, co a jak...Člověče, já byl s Jindříš tak domluvenej... Nemusí vědět, co moje děti zvládnou - tahám je ve vozíku.;-) Napsal jsem jasně již v únoru, jaká je moje představa. Pokud mám trasy plánovat sám, být tam sám a jet si to taky sám, nemusím jet na sraz vůbec. To tam můžu jet mimo sám taky. Máš nebo nemáš děti? Pokud nemáš či odrostlé je Ti to samo jedno, ale pokud vím, byl tam ještě jeden další zájemce o takovou trasu a radka taky chtěla jet s námi.;-)))) NIKDY JSEM TAM NEBYL A PROTO TAM CHCI JET. PROTO TĚŽKO PLÁNOVAT TRASY SÁM NA DÁLKU. TO NEZNAMENÁ, ŽE NEMOHU OBDRŽET TIPY OD ORGANIZÁTORKY, CO A JAK....
Včera mě dcerka přesvědčovala, abych ji omluvil ze školy a jeli jsme do Slavonic. Tak když to klapne, jeli bychom s vámi. Ubytování nesháníme, jestli mohu jet se dozvím na poslední chvíli, ale nějaké nečervené trasy bych také uvítal.
jelikož mě bolely nohy po tom, co jsme dorazil v pondělí z práce domů (čtvrtá letošní jízda a první přes 10km) tak kdyby ti to nevadilo, dost přemýšlím, že bych se k vám připojil, protože hlavní voj asi nemám šanci zvládnout...
V sobotu bych se asi dojel s mladým, tak uděléme sekci otcové s dětmi.
Jířo, budeš si muset taky nějaké vzít s sebou. -))
no to by možná šlo, ale to je zas ve věku, kdy se ještě musí tahat a to jsem zase tam, kde jsem byl. Teď nejsem ve stavu, kdy bych jí zvládal táhnout...
Ti bude vydatně pomáhat šlapáním, ne? To máš dobrý. Já potáhnu dvě děcka v naloženém vozíku dvě děti 16 + 18 kg + vozík tuším 12 kg a ještě svačiny a hadry s sebou, takže odhaduji takových ne méně než 50 kg. Budiž mi útěchou, že je nepotáhnu sám, ale žena vzadu jako navigátor bude muset pěkně šlapat se mnou.;-) Sám už bych je dnes tedy netahal. To já už se zase naopak modlím, aby už se trochu pořádně naučily šlapat a přišly na řadu vlečné tyče.;-)
Počkej až ti v prudkém stoupání začnou šlapat dozadu místo dopředu. -)))
Mám pocit, že když jsem jezdil se sedačkou, tak jsem se nadřel míň než s tyčí.
ono je dobrý i jen když ti chcejí začít pomáhat, zaberou a rozkejvou svoje kolo a ty to pak musíš dorovnávat řidítkama. Na první jízdě jsme Karolíku naučil při jízdě z kopce "zalehnout" a nehejbat se, když valíme z kopce. Na rovince to dorovnám, když se začne otáčet za krávama nebo něčím podobným a mlít sebou, ale z kopce jsem se nečekanejch pohybů bál. S bržděním jsme si to taky poměrně brzy vysvětlili :-)
Taky mi Kačka občas přibrzdila, zvláště v kopci to bylo od ní milé. Já jsem jí nechával ať si šlape podle potřeby jak chce a nechce, ale byli jsme dohodnutí, že když jí řeknu, tak mákne a bylo to sakra znát, když se do toho v nějakém větším kopci pořádně obula :-)
docela by mě zajímalo jak se to chová na klasice. Tahal jsi jí za fullem? Znát to bylo, když mákla, ale jak sebou mlela ze strany na stranu, tak se mi zadek měl tendenci houpat a rozhazovala mě do stran. Ze začátku mě to spíš rozčilovalo když pomáhala, ale nechal jsme jí a neříkal to, aby měla pocit, že je platná. Pak jsme si zvykl ty pohyby vyrovnávat a dobrý...
Na to "kvedlání" jsem zviklý ze sedačky, tam je to horší, těžiště je o hodně výš.
Mám spíš problémy s délkou soupravy, abych vybral prudké zatáčky okolo sloupků apod. Ještě to nemám moc zažité, tak musím dost opatrně.
Na fulu jsem jí netahal, tenkrát jsem ho ještě neměl. Do stran se mi to nekinklalo. Možná to bylo tím, že jsem byl vždycky důrazný na to, aby její kolo bylo rovně a nebylo nakloněné moc na stranu.
Normálně Kačka šlapala, ale nedávala do toho takovou sílu, aby se u toho vrtěla, tedy bez problémy a když jsem potřeboval aby zabrala, tak jsem také máknul a to jsem potom hýbal kolem i já.
Jinak na lehu si myslím, že to bude horší, jelikož ty jí máš připnutou až skoro nahoře, tedy nad tvým těžiště, zatímco já jí mám pod svým těžištěm.
To klidně můžou - mají tam cvrčka.;-ú Leda by brzdily brzdama a to je učím brzdit na povel : "Brzdi!" a "Přibržduj!"
Co se týče kejvání tyče, tak to mi nehrozí - je dvojčecí - paralelní.
Fíha, parádní spřežení, to jsme ještě nikde neviděl.
Jen pro moji představu, kolik asi váží celý přívěs, obě kola a tyče.
To nevím, ale náš tandem asi 20 kg. My s ženou dohromady tak 150 kg. Tyče odhaduji tak na 10 kg celkem a každé kolíčko taky tak 2 x 10 kg. Dvě děti celkem asi 34 kg? Suma sumárum mi to vychází lehce přes 230 kg celkem. Celá souprava bez nákladu.;-) S nákladem na nosiči, myslím, i 250 kg v poho.;-) = celá souprava v plném obsazení. Samotný přívěs dopočítáš snadno = kolem 30 kg bez dětí???;-)
Dík. Slušná souprava :-)
A na to ti stačí jen ŘP sk. B? To už je souprava s návěsem a ty počty cestujících... No nevím nevím, jestli by k tomu nemělo být D+E! ;-))
Já předpokládám, že každý kdo si tohle pořizuje tak má řidičský průkaz skupiny "K" (kola, kočárky, koloběžky a komediantské vozy)
Jo, možná mě vystěhují za městečko, až to někdo uvidí. Abych jezdil co nejvíc zadem a rychle z města ven, jak tomu činím celá leta. Nebo opravdu zase někdo bude myslet, že exhibuji s komediantským vozem, jak říkáš....to víš, na malém městě jsou lidé hodně hákliví...;-( Tady špatně zkousávají i leháče. :-() Kdo se odlišuje - byt´ z pochopitlených třeba zdravotních důvodů = exhibuje = a je třeba mu trochu přistihnout křídélka.
Když tohle se nedá přehlídnout, takže každá taková vyjížďka musí nutně být vděčným tématem hovoru místních a je úplně jedno z jakých pohnutek :-))
Neměl by mít vzadu červený praporek?!? :o)))
Myslím, že i praporek bude. A budou muset být hned dva, jinak by se mi zadní část soupravy poprala.;-)
Kdo by vyhrál?!? :o)))
Podle pravidel by měl ten v předu :-)
My dorazíme ve čtvrtek večer a jelikož neznám oficielní trasy a kominík ani jindriš mi nic neposlali, tak - samo domorobo - dvě pěkné trasy na pátek a sobotu už mám vybrány. Prošel jsem průvodce a mapu a zastávky co 5 km s atrakcemi.;-) Maximální délka každé z tras = 30 km.
ty atrakce mě zaujaly! Jaký atrakce? Já přemejšlel i o tom, že bych kolo s sebou nebral a zalezl do toho lanovýho centra
Mám to v tom průvodci a mapě označený. Já to vyfotím a pošlu nebo to projedu v GPS a zkusím to nějak vyjet. V těch bajkmapách na netu neumím pracovat. Je tam přeci hrad, muzeum opevnění, Slavonice, Graselova sluj, historický mlýn, Nová Bystřice a vláčky to je to, co jsem si ted´ nahonem vzpomměl- ještě úzkokolejka z Nové Bystřice do Jindřichova Hradce, dále pak jsem našel jakousi rozhlednu těsně za hranicemi na rakouské straně a určitě se ještě něco najde. Dále pak si stahnu nějaké atraktivní keše do GPS a o zábavu bude postaráno. Zatím to mám tak nahrubo, ale myslím, že by to mohlo být docela fajn.;-)
nějaký dětský hřiště, kde bych se mohl pohoupat tam nemáš? :-)
I když jestli je oficiální trasa 60km po rovině, tak bych jí jeden den mohl dát a druhej asi už tu dětskou trasu:-)
Tedy jestli tam ten druhej den budu, zatím to není jistý :-(
Hele Juri, já už mám 50, hééééč... 30 ze servisu a 20 po okolí :-D A pak ještě 18 minut, 1,8 km v únoru :-D
Takže to se nějak udělá...
Dětská hřiště v průvodcích bohužel nejsou. Zde jsem původně čekal na tipy od jindřiš nebo kominíka, jestli tam něco nezahlédli. Bohužel asi ne, ale věřím, že v Bystřici i Slavonicích stejně tak v Jindřichově Hradci se určitě nějaké najde.;-)To by bylo - aby nebylo!;-)
V jindřichově hradci jsme byl mnohokrát (Mamka bydlí o vesnici vedle), ale hřiště nevím. Nedíval jsme se po nich a tak si to nemůžu uvědomit. Ale trefím na hrad, k Vajgaru, do Army Shopu, do zdravý výživy a do solný jeskyně :-D
Já pamatuju z Jindřichovýho Hradce bufet na náměstí, kde jsem před více než 20-ti lety kradli lžice od guláše. -)))
Teda nevím jak Jindřiš nebo Kominík, ale já jsem teda rozhodně nepochopila, že jsi chtěl původně typy na dětská hřiště :o)))
Ale je to pro mne zajímavý poznatek, co je potřeba zohlednit při cestě s dětmi... a s Jurimírem :o)))
A vidím, že já jsem naprosto nenáročná, já chci jen cukrárnu...
Mimochodem, Kominíku, doufám, že cukrárny jsou vytypovány a naplánovány!!! :o)))
Myslel jsem prostě jednoduše tipy na to, co nenajdu v průvodcích, když to budou projíždět a něco zajímavého třeba cestou uvidí, co by se dalo použít k vyžití děcek - třeba právě dětské hřiště.. prostě takové tříoříškové tipy pro popelku, co cvrknou o nos cestou.;-) No, bohužel...;-(
Jo, teď už tomu rozumím, co jsi chtěl, ale hele, tohle fakt napadne jen toho, kdo má malé děti a ví, na co se zaměřit nebo kde to v konkrétních místech hledat.
Já ti můžu říct, že já osobně bych s tímhle zadáním teda měla dóooooooooooooost velký problém.
Původně jsem myslela, že ti jde jen o cesty sjízdné vozíkem a ty mě teda zajímaly, protože jsem myslela, že budu kolmo.
Teď už mě ale spíš zajímají cesty sjízdné jen čtyřkolmo, ale ty si najdu sama :o)))
Když nemůžeš na kolo a chceš čtyřkolmo, tak v J. Hradci půjčují tohle:
http://www.roadcentrumjh.cz/pujcovna/ctyrkolky
S tím bys mohla i po červené. -)))
to je fakt. Teprve, když jsem chodil s Katkou a ta měla tu malou o které jsem psal výš, tak jsme zjistil, že jsou třeba u nás ve vsi nějaká dětská hřiště a nebo jinde, kde chodím či jezdím často a nikd yjsem ssi toho nevšiml. Prostě jsme neměl důvod tohle refgistrovat a vůbec nevěděl, že vůbec a kde ta hřiště jsou.
Ted se mi vybavilo - cca před pěti lety se na zastávce úzkokolejky u vsi Kaproun válela socha a kufr samotného Járy Cimrmana (šli jsme tam vandr, za tmy jsme padli na prvním sympatickém (rozuměj rovném) místě, no a ráno se vzbudíme a nestačíme se divit, kdo leží vedle;o). A prý o kus dál snad byl Cimrmanův pramen či studánka (ale to nevím jistě kde, já se tehdy nemyla, byla jsem ještě čistá z domova;o)
Člověče, Honzo, nezna-li bych Tě osobně z loňského srazu, myslel bych si, že Tvůj příspěvek je jasně diskriminační. Dokázal bych zde i číst mezi řádky : .."žádný děti nám sem netahej.".:-( A to mě u Tebe docela mrzí, fakt...;-(
Nechápu, co na tomto mém příspěvku, v němž mám snahu dalším pomoci s ubytováním rodin na srazu a vznesl jsem dotaz k organizátorce srazu, s níž jsem tak byl již předběžně domluven, ohledně tras vhodných pro děti, může být natolik pobuřujícího, že mi někteří zde klikají minusy...:-()
Připojuji se,beru crozer s 4letým synem.
My možná sebou taky vezmem děti. Akorát do vozíku už se nám nevejdou a na tyči by spíš mohly tahat nás.
8-))
Do takovéhleho vozíku
http://www.autoweb.cz/bmw-kupe-kabrio/
by se určitě vešly. To jim ho rodiče ještě nekoupili?
8-)
Taky ssebou beru děti. Ty instantní... :-)
Napsal jsem ti obálku.
Ahoj - k ubytování jsem Ti poslal obálkou, co ještě zbývá. Co se týče tras pro děti, myslím, že to tu mohu zveřejnit - psala mi Jindřiš, že je extra plánovat nebudou a ani nechtěli. Nějak jsme jí prý špatně porozuměl. Jinak ale tam měl být o Velikonocích ještě snad Kominík znovu a prý se měl zkusit přeptat na nějaké tipy pro nás a dá snad vědět. Zatím tedy zkusím projít průvodce až budou známy trasy hlavního pelotonu. Zkusím projít pres GPS a i ty cykloprůvodce vhodné trasy pro děcka - jak převýšením tak délkou a atraktivností s možnostmi zastávek ( pokud to tedy půjde z mapy vyčíst). Nakonec to bude ale asi spíše v závěru taková bojovka přímo na místě. ;-)Napište mi, kolik si kdo představuje kilometrů s dětmi a nebude chtít jet komplet hlavní trasu pelotonu a já se pokusím něco atraktivního vyšašit sám.;-) Případným námětům se vůbec nebráním.;-)
Plánujete někdo jet v pátek vlakem z Prahy? Koukala jsem, že vhodný by byl ve 13:16, přestup ve Veselý nad Lužnicí a z Jindřichova hradce 16:20 těch 31 km dojet na kole, ještě další jede přesně za hodinu, oba jsou rychlíky s rezervací pro kola.
Vážení přátelé nakoláci,
akce se kvapem blíží, po Velikonocích se můžete těšit na definitivní verze tras. V pátek 13. se budeme pohybovat na tuzemské straně hranice, v sobotu 14. pojedeme Rakouskem. Takže oprašte zásoby eur pro případ nedostatečné sváči, přibalte občanky a nezapomeňte na pojištění.
Je poptávka po výletních tipech pro děti, zájemci nás kontaktujte také po Velikonocích, pokusíme se pro to udělat maximum.
Kdo se ještě nepřihlásil k ubytování, ať se ozve, ve čtvrtek odevzdáváme rozpis chatek.
Jindřiška a Kominík
Já se ozývám, 2 kousky, ale 100% to nejni, může se stát cokoli, nicméně v kalendáři to mám.
A s těmi trasami bych řekl konečně, už jsem se bál, že nebudu mít prostor to rozvrátit :-))))
1 - 2 kousky. Podle toho pak budu - nebudu rozvracet. 8-)
Mam si brat leho, nebo snehulaka? 8-)
Kde tě to fotili na tom tvým sněhuláku ?? ;o)))
Srandicky...
Ale vsimnul sis tech brzd?!? 8-)))
Ale trosku historie neuskodi: http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=498002
Rozvracej si jak je libo - ať si každý jezdí podle svých chutí. :) Jinak Kominík bude mít určitě nějaké hardcore tipy ;)
Kominík by měl spíš rozvraceče prohnat komínem :-D :-D :-D
Tak se mnou je vyjasněno (doufám). Včera mě pořezali a vzali mi toho trošku víc než jen jednu cystu, nicméně pokud nenastane problém s hojením jizev, na sraz jedu.
ALE
- přijedu až v pátek odpoledne či k večeru (ve škole mám poslední přednášky a zřejmě i zkoušku v předtermínu)
- kolo je u mne zatím otázkou, nicméně přijedu i BEZ kola
- co se tras týká - já se budu muset prioritně přizpůsobit svému tělu a aktuálnímu stavu, takže budu hodně specifická a pohodová sekce matky s dětmi nebo spíš tentokrát rekonvalescentů, co v nejhorším bude sjíždět červenou autem :o)))
Ostatně, jako by to bylo poprvé, že :o)))
- pokud se ale někdo bude chtět přidat, tak nebude problém :o)))
LeeLoo, co ty na to?!?
Já mám jednu aspirantku doma :-)
Beru a znamenám si :o)))
A nemusí mít ani 4 díry v břiše :o)))
Hele a budce si brát kolo nebo pojede bez kola?!?
OK, super.
Já sam aještě uvidím, ale zatím to také vidím spíš na to, že kolo zůstane doma.
Doktoři se mnou sice laškovali, dle angličanů lze za 5 dnů hrát tenis, ale když jsem jim řekla, že chci až za 14 dní na kolo, tak jim poněkud zvtvrdnul úsměv na rtech a začínali koktat :o)))
Vážení přátelé,
trochu se zpožděním (však mě znáte) naznačím, kudy se budeme v pátek a v sobotu pohybovat.
Páteční trasa bude tuzemská, pojedeme přes Český Rudolec, Cizkrajov, Dačice, Slavonice okolo bunkrů, bývalých železáren atd. Náhled a data pro GPS jsou zde
http://www.bikemap.net/route/949282...
V sobotu se mrkneme i za čáru, navštívíme Litschau, Heidenreichstein a další půvabná místa v Austrii. Data pro GPS budou po víkendu, teď jsem nemohl jezdit delší trasy, páč jsem měl zašitou ruku.
Na neděli jsem zatím nic konkrétního nepřipravoval, protože to vypadá, že se po sobotě ve valné většině rozprchneme domů. Ale samozřejmě můžeme v neděli někam vyrazit, krásných míst je okolo Landštějnu habaděj.
V kempu máme zamluvených 72 míst, takže snad se vejdeme. Snídaně stačí objednávat po příjezdu, placení bude u mě nebo Jindřišky.
Nevíte do jakýho programu v androidu to natlačit pro navigaci?
http://www.gpsies.com/convert.do
Tady to můžeš zkonvertovat skoro do čehokoliv.
Naivně jsem myslel spíše tu navigaci, ale děkuju za odkaz.
Android neznám, myslel jsem že už nějakou aplikaci máš. Zkus OruxMaps nebo
mrknout tady:
http://www.mobilnaut.cz/?z/3148
U koho se pojišťujete na tu sobotu rakouskem? Co takhle skupinová sleva? Jinak 80km po rovině je max, na co si troufám.
Co se týká ošetření v zahraničí a evnet. pojištění:
- na kartičku ZP je v zahraniční nárok na standardní ošetření za podmínek stejných jako pro rakušáky, tzn. dotyčný msuí uhradit všechny poplatky
- pokud není dotyčný cestovně pojištěný, pak mu tyto nukaldy nikdo neproplatí
- pokud má dotyčný "cestovní" pojištění, pak může uplatnit náhradu nákladů u pojišťovny
- pojištění navíc kryje náklady spojené s přepravou do zdravotnického zařízení nebo repatriaci
Pojištění stojí (teď nevím zcela přesně) cca 18,- Kč na den. Tato částka ALE platí pro pobyty delší než 3 dny. Pokud je to na jeden den, pak se to zvedá asi o 3 koruny.
Skupinová sleva - ta sice nějaké procento ubere, ale musí to být skupina větší než 10 lidí a mám pocit, že by to mělo být na nějaké IČO (teda jako na firmu).
Navíc u skupiny se nehradí škody způsobené mezi členy skupiny... Ale tohle se vlastně týká odpovědnosti za škodu, což je nadstavba základního PLV (=pojištění léčebných výloh).
Zkrátka - nechť si každý zváží a sám si zajistí podle sebe.
18+3=21
Za to už se dá někde koupit celé pivo!
Bere si někdo polní lopatku? Když tak dorazit a zahrabat.-)))
Když jsem spadl na cestě ze Zvonu, chtěli po mě jen zdravotní kartičku. Neplatil jsem nic. Připojištění jsem ale měl.
Já mám standardní úrazový pojištění u pojišťovny ČS (za hranicema pouze základní ošetření) a to speciální připojištění mě vyšlo na 40Kč.
No počkej, teď to trošku motáš.
Úrazové u ČP je prostě úraz podle pojistných podmínek ČP. Úraz, který se stal v zahraničí by ti to mělo, samozřejmě, krýt. ALE jde max. o náhradu doby léčení a následky. NE o ošetření v zahraničí.
Pokud jedeš do zahraničí a chceš mít uhrazené náklady spojené s tvým ošetřením v zahraničí, pak je možno uzavřít
POJIŠTĚNÍ LÉČEBNÝCH VÝLOH - to kryje
- náklady spojené s ošetřením v zahraničí (POZOR ve státních zařízeních, nekryje výdaje v soukromých zařízeních nebo jen do výše, kolik by to stálo ve státních),
- dopravu z místa úrazu do zdrav. zařízení - tohle se týká zejména specifických způsobů dopravy (vrtulník apod.).
- repatriaci do ČR
- POZOR, na Slovensku to nekryje zásah horské služby!!! Resp. hledání zraněného.
Dál je možné se připojistit některým produktem z krátkodobého sdruženého cestovního pojištění. Tady je možné uzavřít pojištění na
- úraz (doba léčení od 10. dne)
- následky úrazu
- odpovědnost za škodu
- zavazadla
Některé pojišťovny poskytují tzv. balíčky, což je pojištění léčebných výloh + něco ze sdruženého pojištění.
Přes VZP lze uzavřít pojištění poskytované PVZP + ČPP a jsou nabízeny 3 nebo 4 druhy balíčku. Ten největší (PLV + úraz + odpovědnost + zavazadla) pak stojí asi 32,- Kč osoboden (při pobytu delším než 3 dny).
Při kratším pobytu je to víc.
Kdo má pojištění k platební kartě, ten má standardní pojištění léčebných výloh.
Kdo má pojištění v Rakousku - Alpen... tak ten má komplet.
Neni to na těch pár kilometrů rakouským příhraničím nějak moc složitý??
:)
Taky si myslím... Případné padlé anděle si prostě rozdělíme a rozporcujeme, každý si naloží kus a odveze to vysypat k nám za čáru... ;)
Hele, v nejhorším tam budu autem.
Ovšem zájemců může být jen do naplnění kapacity vozidla, tak žádné plány na hromadná zranění :o)))
píšeš to sice tomu správnýmu, ještě bych to napsal vráně a lelkovi a PBmu :-)
Kušuj sejčku :-))
já jsem ptáček a ne sejček :-)
:-)) tak teda ptáčku nesejčkuj
Kdyby si někdo chtěl mapu páteční trasy i s červenejma vytisknout na papír, tak je tady ke stažení:
http://files.uloziste.com/2b698b12db132369/
jé díky moc Jene!
Vytištěno.
Akorát jak to zkoumám tak je tam nějak zbytečně moc vrstevnic :-( (Radka promine)
Voni jsou malovaný po deseti centimetrech ;)
Na mapě nebo v reálu? -)
Chladno, ale hlavně moc vody :-((
Udělejte s tím někdo něco
Co někdo?
BURAJDÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
To je jasný, Burajda přijede až v pátek večer...
Vy mi pořád ještě důvěřujete, co se týče počasí, i po tom nečasu v Českém lese?
8-O
Klid, Lelek vypustil poplašnou zprávu. Tolik zas pršet nebude!
Po kotníky. Gumovky to jistěj´...
Ale houby, pry ma snezit. Ale stalo mne to krvave penize... 8-(
http://portal.chmi.c z/portal/dt?portal_lang=cs&menu=JSPTabContainer/P9_0_Predpovedi/P9_1_Pocasi/P9_1_1_Cesko/P9_1_1_3_Tydenni&last=false
Zde je ke stažení sobotní trasa. Původně jsem chtěl do Rakous vjet až za Bystřicí, jenže cesta ze Starého Města přes Klášter do Bystřice je notoricky známá, takže pojedeme rovnou nejkratší cestou za hranice.
http://www.bikemap.net/route/959795
Podle počasí a sil můžeme trasu zkrátit nebo prodloužit, např. k opevněnému kostelu v Kleinzwettlu.
Trasa je z valné většiny asfaltová, pouze z Litschau pojedeme pár km po příjemné šotolině. Rakušáci maj prostě asfalt skoro všade.
Okresky v Rakousku jsou v perfektním stavu a v příhraničí s minimálním provozem, takže je můžů vřele doporučit i matkám s dětmi.