Rád bych se poradil, co v následující situaci. Kolo bylo zakoupeno dávno, když mi bylo cca 16 - dosahoval jsem tehdy výšky asi 180+ cm. Nejsem si jistý velikostí rámu, ale teď mám 193 a po x letech jsem zase začal jezdit. Jenže jsem cítil, že to není ono, že jsem rukama hrozně nízko. Se sedlem problém není, ale potřeboval bych držení o pár cm výš. Co byste radili v téhle situaci, když se mi nechce kupovat jen tak nové kolo? Současné je kvalitní a téměř neježděné. Představec trčící vpřed je řešen takovým tím rozpěrným mechanismem (šroub zeshora) do tyče od vidlice. Je šance tam namontovat jiný? Co když koupím novou vidlici s větší tyčí a našroubuju tam normální představec? Je to možné? Nebo mi zbývá než koupit vidlici i rám a ostatní věci na ně přendat? Díky
Ánebó tam dej jiný řidítka, takový ty ne rovný, ale tvarovaný, zvednutý nahoru, vlaštovky se jim myslím říká, ale asi i delší představec bude potřeba, když jsi nám tak vyrost :o)
za mlada jsem měl na 3/4 favoušovi představec i řídítka z BMX :-)
jenom jsem na hrazdičce neměl tu molitanovou "ochranu"
Já zase jeden čas vozil ty berany žahnutý nahóru, dodneška se za o stydím.
Nějak takhle?
http://nikola-lebankova.wbs.cz/fotogalerie/7...
A navíc mi tam krásně trčely ty brzdový páky. Do správné polohy jsem je vrátil až poté, co mě navštívili dva spolužáci cyklisti a já se rozhodl, že s nimi začnu jezdit. Byla to možná chyba, teď jsem z toho krapet hrbatej :o)