Všechno klaplo. Loňský květnový zájezd do Albanie jsme realizovali stejně jako předloni. Najali jsme mikrobus i s šoférem - pardon - majitelem cestovky Vikingtour (Kancelář mají v Brně, v bývalé promítací kabině letního kina na Kounicově ulici) a vlekem pro kola. Budeme jezdit nalehko. Bagáž nám…
Nepřivezl sis kousek toho vedra s sebou? Hodilo by se. I když dneska zrovna bylo pěkně.
Jinak až tam někde objevíš zemi zaslíbenou, tak řekni. Klidně jenom obálkou :-))
...o údolí Theth se říká, že je to Šangri La Albanie. Je dosažitelné jen přes horská sedla. Podél řeky Šale, která tudy teče a končí v přehradě nad Komani, ještě nikdo neprošel. (aspoň o tom nevím :-) Je to dobrý tip pro dobrodruhy. Cesta přes Theth je asi cykloturisticky nejfrekventovanější v Albanii. Napsal bych sem , že ju detailně probírám v "V Albanii nejsou lvi" ale rači ne. Abych tady nedráždil...
Pěkný, dobrá trasa, ale to děláš schválně, aby nebylo poznat ani z přiložené mapky, kde to je?
Holt musím najít svojí mapu a tu mám někde vespod.
naopak..snažím se aby to z mapky poznat bylo...na jihu máš řeku Vjosu. Ta je celkom populární...i města Kelcyra a Permet...a nahoře Corovode -- když valíš podél Osumu z Beratu proti proudu, tak jedeš přes ně...píšu, že orientačně je toto místo snadno dosažitelné z velkého a populárního starobylého města Berat :)
... nádhera, letos to tam taky jedu zgómnót a čím víc toho o Albánii vidím, tím víc se těším:-)
a jedeš taky takhle na jih?
ne, ne, sever - Theth, Prokletje... na nějaký větší akce jsem nesehnala sparingy
Obecně se tvrdí, a prý to tak vnímají i Albánci, že sever je nejdivočejší, něco jako divoký západ v Albánii. Zajímalo by mne co na to howg.
Nejdivočejší ve smyslu nejšpičatější kopce ... to jo. Trasa z Černohorského Gusinje k Skadaru je parádní. (Tímto směrem máš o 500 metrů menší převýšení než opačným.) A okolí Thethu....viz fotky tady v diskusi.
S bandity nemáme žádné zkušenosti. Holt nesmíš být v nepravou chvíli na nepravém místě...nevypadat moc honosně...je to stejný jako na Českomoravě..