Všechny moc zdravím! Měl bych dotaz ohledně možnosti umístit tzv. tribag, tedy malou brašničku, která se připevňuje k představci a horní rámové trubce. Mám na mysli něco takového:
http://www.topeak.com/products/Bags/TriBag...
Primárně je nepochybně určený pro kola, kde jsou lanka vedena pod trubkou, případně po jiné trubce. Na většině trekových/MTB kol, včetně mého, jsou však lanka vedena nad horní trubkou. Myslíte, že je teoreticky možné použít takovouto brašničku s tím, že by vahou svou a svého obsahu (pochopitelně ne moc těžkého) spočívala na lankách? Byla by tím ohrožená funkce brzdy/přesmykače/přehazovačky, případně krácena životnost lanek?
Předem děkuji za odověď!
Funkčnost brzd a řazení to podle mě neohrozí, lanka ti můžou akorát prošoupat brašničku. Schovej je do bowdenů.
A nebo plastové účko co se v něm vedou el. rozvody, nebo něco podobného. Učko se při dotažení té brašničky přitáhné k trubce, lanka budou mít volný průchod a brašnička se neprodře.
Děkuju za reakci! Co přesně máš na mysli tím účkem? Nejsem si jistý, jestli jsem to už někdy viděl. Znám jen klasickou izolaci...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Elektroinstala%C4...
Neodře se barva? Opakovaným ´nandaváním´? Holá lanka vedou po horní rámové trubce od objímky k objímce. Nebylo by lepší zde lanka ´zapouzdřit´ do bowdenů? A ty upevnit stahovacími páskami?
Tak zrovna ta brašnička co má na mysli mispulin, se opakovaně sundávat a nandávat nebude. Aspoň si myslím, na sundávání a nandávání jsou už dnes mnohem lepší systémy než tři sucháče. Kde jaký elektrikář mu to jako zbytek dá zadara a nainstalování je dílo okamžiku. A i kdyby, ten plast je měkký a nemá ostré hrany, odření bude stejné jako odření od těch sucháčů, tedy z lesklého laku se stane lak matný. :-)
a to ty sucháče nejde provlíct mezi lankama a rámem?
Lanka má vedené horem.
aha, sorry...
V tom případě bych to předělal a dal je dospodu nebo pořídil jinou brašničku jinam, ale tohle bych s lanakam horem nekombinoval.
Ale proč? Jsou tam nějaká rizika? Jinými brašničkami už je kolo ověšeno - tohle mi přijde jako dokonalý pohotovostní prostor (umístěním).
Lanka spodem určitě ne, protože nahoře jsou návarky...
no tak to na to přidělej, mě to nevadí. Bude to tlačit na lanka, půjdou ztěžka a budou ti rozdírat tu kapsičku...
Ano, to je to, o co mi jde - nakolik se tím ovlivní funkce lanek a potažmo brzy a spol. - šlo mi o to, jestli jsou tam nějaká bezpečnostní nebo technická rizika - případné ošoupání brašničky vem čert - případně bych naspod něco nalepil.
Jaký předělávání, chce to novej rám, s lankama dole! Jako v povídce J. H. "Šťastný domov".
Nebo bowdeny tažené přímo rámem ;-)
Čím dál tím levnější, v obchodě co by zákazník se z takovými radami setkávám často. :-)) Aby si kvůli brašničce na konec koupil nové kolo. :-))
Zpet k veci. Dlouho jsem hledal neco podobneho, takze mne tenhle odkaz nadchl a dnes jsem to koupil. Jestli se Ti bude osoupavat brasnicka nebo lak, to by slo vyresit. Treba vzit siroky suchy zip a pulku dar zespodu a druhou pulku na lanka a zazipnout je tak. Spis by pak byl problem se stabilitou. Takze na ty dva vlozene suchace z obou stran kousek stare duse. 8-)
Nebo vyse zminovana lista na kabelaz.
Ale kde se to bude nejvic odirat je v predni casti o srouby predstavce. Tedy kdyz predstavec neni extremne vysoko.
Zklamalo mne, ze uzaver brasnicky je pouze na uzky prouzek sucheho zipu. Sice po cele delce, ale je to vazne slabe. Prinejmensim na to, ze tahle brasnicka proste vola po ulozeni dokladu, mobilu, fotaku a jinych cennosti.
Rovnou pořídil? Vida - jsem zvědav na první postřehy z provozu! Předpokládám ale, že ty nemáš lanka vedená horem, nebo ano?
A jaký model jsi pořídil - ten all-weather? Mají dokonce i i vodotěsný:
http://www.topeak.com/products/Bags/tri_drybag
Docela by mě zajímalo, jak je to se zavíráním u něj - tam by snad sucháč být neměl, ale ono to s tou vodotěsností nebude až tak žhavé...
kam jsi to dal? Kdybych to dal před sedlo mezi nohy, budu o to dřít stehnama? Pořád přemejšlím o něčem po ruce, jako má Jerguš "špajzku"
Na zabradli. 8-)
Ale na lezaka by to nejspis slo taky. ALE - ja uz v tech mistech mam tachometr. A vzhledem k tomu, ze taky jezdivas terenem, radil bych Ti tam vozit tak maximalne kapesnik. Je to dost vysoke a ja osobne bych si na to nerad sednul, kdyby tam bylo neco tvrdeho. 8-)
tED NEMAM ANI JEDNO KOLO U SEBE, ALE JESTLI SI PO OBEDE VZPOMENU, ZKUSIM TO NA LEHOKOLO PRIPNOUT a postnout.
jenže nic moc širokýho tam dát nejde, protože bys o to dřel stehnama :-( Ale prostě by bodlo mít něco hned po ruce, kam by se dalo nacpat jablko nebo tak něco...
za fotku dík!
Jestli neni lepsi ta ledvinka povesena ze strany pod sedlem (mech?).
Jeste jsem to nezkusil a ani asi nezkusim - mam v tech mistech nalepeny tachometr. Ale treba bych Ti to mohl na chvili pujcit na ozkouseni.
Ale nasel jsem jednu, ktera bude mozna trosku lepsi: http://www.kolasmichov.cz/index.php/Virtualni...
Tahle se mi líbí víc
http://eshop.ccbsport.cz/cyklistika...
Ja prave bral jako vyhodu klasicky zip.
Já myslel tím tvarem a řek bych, že to je taky na zip, ale nevím, jinde jsem lepší detail nenašel.