Ahoj:-), měl bych jeden technický dotaz úplně mimo obor: máte někdo nějaký tip na to, kde by šly zapůjčit (zadarmo nebo hodně hodně velmi levně, případně za hubičku) prodlužovací kabely na 380 V (k mobilním elektrocentrálám), který bychom potřebovali na zajištění cyklistického závodu "Železný dědek" - pojede se předposlední srpnový víkend v posázavských Soběhrdech.
Bylo by to na vypůjčení tak - řekněmě - od čtvrtka do úterka maximálně.
Jestli někdo víte, poraďte, prosím.
Dík, Ai :-)
něco bych měl mít doma. Jeden nebo dva kabely by se měly najít. Kolik toho potřebuješ? Jo a kulatej samec.
Dík. Potřebujeme 32 A, kulaté koncovky, až se k tomu dostaneš - potřeboval bych délku těch kabelů. Velice děkuji :-)
Nechci ti nasazovat brouka do hlavy, ale protože se jedná o veřejnou akci, doporučuju ti vypůjčit si prodlužováky, který mají platnou revizi. Přece jen je to přenosný elektrický nářadí a čert nikdy nespí.
Kdyz jsem videl, jak se pred par lety delala revize kabelu k notebookum u nas ve firme (revizak placnul samolepku na kabel a na zdroj a udelal si carku do papiru), tak z bezpecnostniho hlediska v tom rozdil nebude. Ale je fakt, ze bumazka muze na nektere instituce pusobit uklidnujicim dojmem.
Nejde o bezpečnost kabelu, i když kvůli ní se revize provádějí, ale právě o záznam v revizní knize. To pak soud zajímá.
Jasne, neco takoveho jsem ocekaval, nejsem elektrikar.
Ale po predchozi zkusenosti s jejich elektrikarinou jsem kabel k cirkularce u nasich radsi udelal sam, nez to nechat delat brachu s tatou :)
Jak dlouhý a jaky koncovky neboli 4 kolík nebo 5 kolík a ampéry 16A, 32A a vetší, ale to si myslim že takovou centralu nemáte :-D jinak jsem elektrikař s opravněním revidovat prodlužováky vyhl.50 § 8 a jelikož bydlím ve Žďáře nad Sázavou, tak ti to můžu poslat po Sázavě :-D
Tušil jsem, že to nebude tak snadný.
Včera večer jsme dali řeč a dohodli se, že nebudeme shánět kabely takhle od "soukromníků", ale že bude lepší se obrátit jinam - na fabriku, místní hasiče...
I tak vám ale děkuji:-)