Pozor na Dihydrogen Monoxid (DHMO)!
Potenciální nebezpečí z používání této chemikálie je všudypřítomné a podle některých odborníků hrozivé. Zde jen několik málo charakteristik a ověřených faktů.
- Dihydrogen monoxid bývá zneužíván sportovci pro zvýšení výkonnosti.
- Tisíce lidí ročně zemřou na následky inhalace DHMO.
- Požití většího množství Dihydrogen Monoxidu může způsobit smrt.
- Dihydrogen Monoxid byl nalezen v řekách, jezerech i v oceánech.
- Dihydrogen Monoxid je hlavní složkou kyselých dešťů.
- DHMO bývá spojován s některými druhy násilí, např. vždy byla nalezena jeho přítomnost v případech střelby ve školách.
- Někteří nazývají DHMO „neviditelný zabiják“.
- Někteří se domnívají, že látka by měla být zakázána.
Těmito slovy vyjádřila National Consumer Coalition Against DHMO (NCCADHMO) akutní nebezpečí, které hrozí lidskému pokolení naší modré planety. Koalice, která není propojena s Koalicí za zákaz DHMO (Coalition to Ban Dihydrogen Monoxide), byla založena v roce 1997 ve snaze zvýšit povědomí veřejnosti o této nebezpečné látce v našem každodenním životě. Druhým úkolem NCCADHMO je působit ve veřejném zájmu jako lobbyista v Kongresu a ovlivňovat veřejnou politiku směrem k zajištění bezpečnosti zacházení s DHMO.
„Přestože nejsme financováni Agenturou na ochranu životního prostředí (EPA), komunikujeme s Divizí výzkumu DHMO Centra pro životní prostředí USA (US Environmental Assessment Center's Dihydrogen Monoxide Research Division),“ uvádějí zástupci koalice. Toto propojení vzniklo jako snaha zajistit přístup veřejnosti k pravdivým informacím a ustanovit veřejné fórum pro nadcházející debatu o DHMO.
A dodávají: „Státní instituce nás nedostatečně informují a nevarují! Zjistěte pravdu o Dihydrogen Monoxidu!“
Co je to DHMO?
Dihydrogen Monoxid, nebo DHMO, je chemická látka bez barvy a zápachu, která každoročně zabíjí tisíce lidí i živočichů. Ukazuje se, že je rovněž příčinou mnoha neštěstí a havárií jak v životním prostředí tak v průmyslu, v automobilovém provozu i v domácnostech. Finanční ztráty způsobené touto látkou jsou nevyčíslitelné. Proto National Consumer Coalition Against DHMO vybízí dobrovolníky z řad zainteresované veřejnosti, kteří by jí pomohli v občanském úsilí. Chcete-li být jejich pomocníkem nebo potřebujete-li více informací, pošlete email.
Více na:
URL: http://www.dhmo.org/NCCA.html (Copyright © by Tom Way)
Tato alarmující webstránka byla vytvořena středoškoláky v USA. Na základě jejich upozornění jednali v USA o problému již i někteří politici. Přeložili jsme pro vás jen pár odstavců, podrobnosti najdete v angličtině na www.dhmo.org.
Proboha kluci neblázněte.
Dyť na něco se přece umřít musí!!!
Nejzdravější je prostě umřít hlady.....
No to ne-e, ale já nechci vědět, co přesně jím :o)))
Ale doufám, že mrkev je pořád ještě mrkev a acidofilní mlíko je snad taky... No to vlastně nevím, protože je trvanlivý :o)))
Nechci vědět, z čeho je můj ovocný čaj a přiznám se, že nechci ani vědět, z čeho je ta moje skvělá horká káva, co mit ady voní z hrnečku :o)))
Tomu neunikneš. DHMO je v mrkvi, v mlíku, v čaji i v kafi. To svinstvo je dnes v prakticky každé potravině.
Přitom se to používá jako silné rozpouštědlo, hlavně k mytí aut, ale třeba i v myčce nádobí.
Jakž takž to vytáhne z organizmu normální kuchyňská sůl, ale chce to pravidelně užívat velké dávky.
A proto:
Vodu pijou žáby
Pivo starý báby
My pijeme RUM!
;-)
I rum obsahuje DHMO. Tedy tuzemák určitě...
Máš recht. Stopové množství DHMO obsahuje i čistý špiritus. Fakt problém!
Prej to našli i na Měsíci. Ta sračka je asi úplně ve všem a všude!
Na Venuši Rusům zničil sondu.
Na Venuši ničí sondy vedro a atmosférický tlak.
Zakázat vedro, zakázat atmosféru na Venuši. BTW výpary DHMO jsou nebezpečný skleníkový plyn, z velké části zodpovědný za globální oteplování, globální ochlazování a globální změny klimatu (ve znění platných názvů). A v nemalé míře i za globální ekonomickou krizi.
Nějak jsem z toho nepochopil kde se ta srágora bere a kde s ní mohu přijít do styku...
Odpověď že "úplně všude" neberu ;-)
Stačí si z kohoutku nalít vodu. A ta srágora je tam...
Můžeš vodu převařit, zmrazit a znovu převařit, nechat odstát, ale furt to tam bude.
A nejhorší je, že z vody nejde prakticky nijak dostat...
Napadla mne filtrace. Přes sklo...
Filtrace přes sklo má taky svá úskalí. Výpary DHMO jsou často i ve vzduchu. A kdybys to filtroval za studena, budeš riskovat, že z druhé strany se ti DHMO ze vzduchu zkondenzuje a kontaminuje přefiltrovanou vodu...
Zadne napravne akce se doufam neplanuji, nerad bych si prilis obrousil padlo!
http://www.sisyfos.cz/sisyfos/zpravodaj/sis10...
zblbnout kohokoli není tak nesnadné. Kdysi jsem většinu osaznestva hospody elekm bez problémů za pár minut přesvědčil o prospěšnosti kouření. Stačilo být přesvědčivej a snášej "vedecký" argumenty...
Tenhle film mě nadchnul, ale jen svými argumentačními paradoxy. Nedostižnej. http://www.csfd.cz/film/206019-dekujeme-ze...
On už samotný dioxid může být dost nebezpečný. Ostatně jemu příbuzná sloučenina trioxid, triviálním názvoslovím zvaný ozón, způsobuje např. ozonovou díru. Co teprve ti, a je jich většina, co musí dýchat dioxid, jak dopadnou! Umřou úplně všichni!