A u jsi někdy viděl levý úhel?
Tak na jakou novou teorii jsi přišel ? :-)
Co by ne, nic není nemožný, všechno je věc dohody.
Samozřejmě že může, pokud je nakreslen na dostatečně křivé ploše, např. na povchu koule.
No jasně, že jo, to je přece prastará hádanka:
Stojím na místě. Udělám 50 kroků na jih. Otočím se doprava o 90. Jdu 50 kroků na západ. Otočím se doprava o 90. Jdu 50 kroků na sever a skončil jsme na místě, kde jsem začal. Na kterém místě stojím?
Venku je hnusně na to abych to šel zkoušet, to vážně stačí 50 kroků? Mě se to zdá hrozně málo aby to mohlo vyjít.
Podívej, nebuď pruda! :-))) V teorii to vyjde i na 5 cm, v praxi asi nikdy, ale komu to vadí? :-)))
No, tomu říkám vysvětlení a hned je mi to jasné :-))
Že jo? Ovšem, abys to šel zkoušet, na to je to trochu zruky, ne? Leda bys hoidně zásadním způsobem změnil bydliště... :-D
Na to by mohla stačit krátká návštěva, stejně tam je prd, to v Podolí to je něco jiného, ale tam to asi nepude :-)
No před chvilkou jsem si to zkoušel na pomeranči:
Když začneš u šťopky, pak pokračuješ až k rovníku, otočíš o 90° a pokračuješ po "rovníku pomeranče" stejně dlouhou trasu, pak zase 90° a skončíš zase u té šťopky.
Taže trojúhelník se třemi pravými úhly.
Je to furt ještě trojúhelník ? :-)
Je, a říká se mu sférický.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sf%C3%A9rick%C3%A1...
Nerozumím řeči tvého kmene.
:)
A chtěl bys ?
....a snad ani ne, já už to zřejmě nikdy potřebovat nebudu.
Jaký trojúhelník máš na mysli ?
Normální trojúhelník; tři strany, tři úhly, každý úhel 90 st (aka pravý úhel).
Ale již je to vyřešeno (vejš); stručně se jedná o trojúhelník na povrchu koule...
Dík já to nečetl:)
Jen jsem si chtěl upřesnit, jestli nemáš na mysli ten trojúhelník na povrchu něčeho jiného :D
Ten co ho už dnešní mladá generace asi ani nezná.
Vodní savec na čtyři ? :-)))
Onda-tra? :)
záleží na prostoru ve kterém se pohybuješ. V Eukleidovském prostoru to nejde. Pokud si topologický prostor nadefinuješ tak, že úsečky jsou křivé (které se v eukleidovském prostoru jeví rovné), dá se vytvořit trojúhelník se třemi pravými úhly. Kromě koule mě napadá anuloid (pneumatika), kleinova lahev a pokud bys netrval na uzavřeném prostoru, tak třeba sedlo.
Trojúhelník je rovinný geometrický útvar, mnohoúhelník se třemi vrcholy a třemi stranami.
Součet velikostí vnitřních úhlů trojúhelníku je přesně 360° (π).
Tolik wikipedia. 8-)
180
Ja vim, mel jsem to dat do vtipu, co? 8-)
aha..
Proto tam byl ten smajlik. Zajimave je, ze timhle clanek zacina a dal uz to maji dobre.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Troj%C3%BAheln%C3%ADk