Nestromečkuju. S Ježuchem mám dohodu o průběžném přísunu dárků v průběhu celého roku, nejmíň jednoho za měsíc. Jestli se ale ptáš na to podivný datum 24.12., tak ten den tam taky něco bylo. Má to souvislost i s dalším teď populárním tématem - řetěz mažu GT 85 :-)
peníze. Nechtěl jsem dárky. Nadělil jsem si batůžek do města atd (Deuter transAlp 25litrů)
a je objednán cyklokomp a sněžnice...
Deuter zvětšuje (prý) prsa. Jax dopad´?
zvětšujou se spolu s břichem z toho jak strašně žeru a nehejbu se:-( Deuter na to nemá žádnej vliv. Předtím jsme měl roky taky Deutera...;-)
Deuter fakt nemá na to vliv. Teď mi Ježíšek ke stařičkému dojtříkovi přinesl nový armádní 20 litrový batoh, ukázalo se totiž, že v zimě se mi vše potřebné často do deutera nevejde. Tak uvidíme, jak funguje ten. Pravda je, že od okamžiku, co jsem ho dostal až do teď mi jistě břicho narostlo.
http://wert.rajce.idnes.cz/Meta_26_od_jeziska_-... :-)
a všiml sis, že ti k tomu Ježíšek zapomněl dokoupit motor, a že budeš muset šlapat???
jj http://www.youtube.com/watch?v=X3rTvyQrRLk
Malé kolo na Tvé malé panství? Nebo už máte tak zaRáthovaný silnice, že díry musíš přeskakovat trialovým způsobem??? Nebo ses rozhodl jít mojí stojící cestou? A místo koloběžky máš tohle :-D
A to řekneš jen tak suše "kolo" ? Tady ? :-)
Kolo krásné, kolo mé.
Nechal jsem si udelat na starém kole generálku za 4000, kazeta, brzdy, bowdeny, retěz... že ho budu ještě rok nebo dva jezdit a pak na zimáka, ale měsíc poté na výletě jsem zjistil, že praskl rám. Radost jsem neměl.
A 2011 modely mají vzadu desetikolečko, fuj, FUJ.
Ale nakonec se to zvládlo, ale jen tak tak, kolo je to ovsem mimo plán dost rozežrané:
http://www.ghost-bikes.cz/8052-amr-lector-7700...
Počasí je příšerné, přece to nevezmu hned do soli? Tak má zatím najeto stěží 40.
njn, se nedivím, že jsi napsal jen lakonicky "kolo". Kdopak by se tímhle chlubil... :-)
Taky mě to přijde nějak málo barevný, kdyby to bylo aspoň žluto-zelený nebo oranžovo-fialový. Hned by se bylo čím pochlubit. -)))
To je pravda. A kromě toho mi na řidítka vůbec nejde přidělat zvonek, mám takový za 18 Kč ale řidítka jsou moc tlustá.
Ten bych tam stejně nedával, ale taková gumová žabička nebo králíček by byli jistě in.
http://www.koloobchod.cz/detail-162290-klakson...
BRUSLE!!!
.
.
.
...a pak BRUSLE!!!
.
.
.
...a pak BRUSLE!!!
.
.
.
Jo a po 22ti letech nové BRUSLE!!!
Ale ještě jsem je nestihla vyzkoušet :o)))
A abych nekřvidila ostatním dárkům, tak ještě nějaké ty čajíčky, krémíčky a oblečení :o)))
A taky jsme už prohnali bytem nový vysaavač :o)))
brusle? Kolečka nebo nože?
Jehehe, malá dostala taky brusle! Hele kdy to vyzkoušíme? My jdeme zejtra na Džbán, mělo by tam fungovat i občerstvo, tak to prubnem jo? Akorát musim nechat nabrousit moje brusle. Jestli to ještě půjde. Je jim rovnejch 50. Nevíš jestli funguje nějaký broušení na zimáku na Dlouhym lánu?
Já jdu zítra rachotit a odpol jedu dopsat semestrálku z C/C++. Takže o zábavu mám postaráno.
A na Dlouhásku se snad brusle pořád brousí. Kde by si je hokejisti jinak brousili...
Pro inspiraci si můžeš pustit tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=XHosLhPEN3k
tak to nic. Lední mě tolik neberou, protože je omezený prostor k použití :-(
A to já se zase sem tam ráda sklouznu :o)))
Jen mám problém - nevím, zda ty nové brusle musím anbrousti nebo ne-e...
No ale ony budou jistě bruslit i nenabroušené lépěji než ty moje stařičký, ty už ani nabrousit nešly :o)))
Něco pěknýho a zlatýho. A pak taky, a to nevím, zda vám to sem vůbec můžu napsat, kurz lezení.
No a taky něco na kolo - karbonový košík a blatník.
U mě už naděloval Ježíšek od listopadu.Asi, abych pak nebyla v šoku.
Hele, Ane, když máš ten kurz lezení, to by sis mohla přát, aby už zima skončila, že jo?!? :o)))
Dcera tvrdí, že je vnuk velice chytrý. Já, jako pyšný děda bych to měl papouškovat po ní. Jsem ale skeptik. Normální, čilý kluk.
Ten tvůj příspěvek o Kurzu lezení dává za pravdu dceři. Vnuk se naučil lézt sám, bez kurzu! A dobře, říkala to doktorka v poradně!
;-)
Já taky dostal kurz lezení, ale v ledu:-)))) Ach jo. A nikdo mi nedá kurz potápění v teplém moři:-(((
Jo, jestli jsi od Prahy, tak na smíchovské umělce to mají tenhle týden od 10-13 zdarma v rámci nějakeho týdne sportu zdarma. Ale asi tam bude narváno...:-(
Zjistil jsem, že dárky je lepší dávat průběžně během roku a hlavně když se to nečeká. Vánoce jsem jako dárkový a přežírací den přestal vnímat. Snažím si užívat pohodu, ale dost často ji kazí spěchající a nervozní okolí. Ale i tak jsem naděloval:-)
Jinak něco pod stromečkem bylo. Kurz lezení v ledu, fusekle, fusekle, fusekle. A knihy, které jsem si z velké části nadělil sám. Ale ten nej dárek, který jsem si přál, pod stromečkem bohužel nebyl...:-(
Ale jsem na tom lépe. Soused říkal, že se mu pod stromeček chodí každý rok ježíšek jen vy*rat.:-)
Tak já Ti to teda povím, Ty básníku.
Tragédie.
Dostal jsem knížku s analýzama snad celýho Sheakspearova (a to byl velkej básník)díla . 993 stran. 41 položek - děl z nichž jsem mnohý ani nevěděl, že existujou (Cymbelín ??!).
Příští sezonu na kole vidím černě, todle jen tak nepřečtu.
Cymbelina jsem videl tysim ve Stavovskem pred par lety. A bylo to moje prvni setkane s "posoucastnovanim" starych del. Jezdilo se tam na motorkach. Ach jo. 8-(
Ale hlavne, ze se k temhle vystrelkum hraje na neladici dobove nastroje.
Dle očekávání Ježíšek nadělil ten robotický vysavač. To jsem čekala, ale že bude ČERVENEJ, to mě nadchlo. Po nějaké době nadšeného rodinného pozorování, co ten "malej červenej" umí, jsme mu jednotně začali říkat Red Dwarf.
Postřehy - pozor je potřeba dávat na třásně, ale i na změti kabelů. Jak je najde, tak je namotá a pak řve ERROR. (Ale některé typy to prý poznají a otočí chod a zase vymotají...)
Je otazka, kolik namotani a vymotani nektere kabely snesou.
Clovek vlastne musi perfektne uklidit podlahu od vetsiho neporadku, kabelu a podobne, zpristupnit i ty nejzapadlejsi kouty, ... Tak pak uz neni takovy problem projet manualne smetakem, ne? 8-)
Vím já? Mám ho tři dny... až budou delší zkušenosti, uvidím.
Celkem si myslím, že až na ty kabely, třásně a šňůry to ostatní není takovej problém. Do nejzapadlejších koutů mi většinou nic neupadne a nikdo tam nenadrobí. Takže tam to stačí jednou za nějakou dobu vzít ručně a na mokro, zatímco na to průběžné smetání by mohl být dobrej.
Náš stařičkej Neptun když si cucne víc, než na co stačí, strašně vyje. Kočka vystartuje jako šílená.
To naše kočka jak uvidí vysavač, běží se schovat do toho nejvzdálenějšího koutku. Vyleze tak hodinu po konci vysávání.
Ta by nějakou robotickou potvorou moc nadšená nebyla.
:-)
http://hobby.idnes.cz/video-kdyz-si-kocka...
Naše kočky se normálního vysavače bály. To zdrhaly jen ho viděly.
Tenhle jim zvukem nevadí, ale dost jim vadí, že do nich při ježdění šťouchá, takže se odklidí do místnosti, která se zrovna neuklízí a tam v klidu vyčkají až je po "útoku".
Ovšem činčilák, ten z něj má obrovskou radost - konečně něco, co je ochotno se s ním honit po pokoji :o)))
Smetákem tedy rozhodně ne - to se dost práší a nezameteš to prostě dokonale.
S robotem uklízím takhle - v jedné místnosti odklidím židle a drobnosti z podlahy, dám robota na 20 minut a zavřu ho do místnosti. Mezitím si připravím další místnost.
Když přemístím robota do další místnosti, tak v té první objedu rohy vlhčeným ubrouskem (náš robot rohy neumí, resp. umí jen některé) a utřu prach. Vrátím židle apod. a mám uklizeno.
Musím říct, že je to fakt znát - po smetáku vždycky zbyl nějaký píšeček na podlaze a hlavně stáhnout všechny t ychlupy po našich kočičkách. to prostě nešlo.
Jak moc to hučí? Dalo by se třeba nechat ho jezdit v noci?
Jj, nedalo.
Navíc je to nesmysl, protože to fakt jezdí tak max hodinu.
Teď jsem to tady měla puštěný a vydržel něco přes půl hodinu, což se mi zdá nějak málo.
Ale mám radost, že po dvou dnech toho moc nensbíral. Jak vidno, tak to v neděli fakt vzal důkladně :o)))
A on si sám po té hodině nenajde nabíjecí stanici? Tak to je hloupější než ta toulavá travní sekačka....
Správně by si měl zase svoji dockinu najít, ALE
- jednak musí být ve stejné místnosti
- a jednak musí mít kolem stanice prostor zprava 30cm, zleva 100cm. My jsme mu ale pravou stranu omezili zdí - prostě se nedalo jinak.
No a tak ho tam buď vrazím ručně nebo ho taťka navede dálkovým ovladačem.
Dneska jsem ho (vysvač) ale vyšťavila do nuly. A klasika, dech mu došel v kuchyni pod lavicí :o)))
On je úplně pitomý, takže hledá nabíječku dle algoritmu: někde u stěny musí být. Takže se pokusí najít stěnu místnosti a obkroužit ji kolem dokola.
Oni jsou zřejmě různí. Někteří si to asi pamatují, kde dokinu nechali, ten náš teda ne, prostě ji hledá IR čidlem. A protože máme kuchyň propojenou s obývákem, tak když je zrovna po skončení práce za rohem, tak je na něho pohled k popukání... bezradně tam pobíhá, rozhlíží se a naříká... a když už zjistí, že fakt nenajde, tak je zase zalezlej někde v koutě a bliká mu ERROR.
Je to tak. Co mám o tom načteno, tak v podstatě je právě orientace v prostoru to, čím se jednotliví robůtci od sebe liší. Na zametání a vysávání se toho moc vymyslet nedá. Maximálně čidlo snažící se uhodnout, zda je to špína nebo vzor na linu.
Připomněl's mi řezníka Chouru ze Švejka. Byl z Kobylis, ožral se někde na Novým městě a pak chodil do rána Na Moráni kolem Palackýho sochy a policejní patrole si stěžoval, že už je ušlej, že ta zeď nemá konec.
Ne, nevzal to dukladne. Zkus ted vzit smetak a proverit... 8-p
To mi připomíná jednu podomní prodavačku vysavačů přes 20000,-, která chtěla, abychom nejdříve vyluxovali a pak že přes bílý hadr vyluxuje ona, a když sem to chtěl obráceně, tak se nějak rychle sbalila a nechala mě dojest oběd :-D
Koukám, máme stejné logické postupy. Taky jsem tímto protinávrhnem prodejce nějak rychle odradila.
Jj :-)
Přijde prodejce vysavačů do luxusně vypadajícího bytu a poté, co mu otevře uhlazený gentleman, ihned vysype na peršan v předsíni kýbl hoven a spustí:
"Vážený pane, máte neuvěřitelné štěstí, že se k Vám dostala nabídka tohoto vysavače. Je to převratný vynález pracující na úplně jiném principu, než obyčejné vysavače. Nebudu Vás zatěžovat podrobnostmi, ale jako důkaz do nejmenšího drobku a včetně zápachu vysaju během minuty tuto hromadu fekálií. Jinak přísahám, že ty hovna sežeru."
Pán se na nadšeného prodejce útrpně podívá a praví: "Chcete přinést hořčici nebo kečup? Nám totiž nejde proud..."
Teoreticky asi dalo. Rachot dělá docela velkej, ale spíme v jiném patře. Popř. ho nechat běhat v době, kdy nikdo není doma. Naprogramovat ho, aby vyrazil v určený den a hodinu, se dá. Ale právě kvůli těm kabelům a podobným volovinám, co je potřeba mu uklidit a kvůli tomu, že se může zaseknout v nějakém rohu a pak nenajít základnu, jsem ho bez dozoru zatím nenechávala.
na jednom proflaklem webu s vtipkama z realnyho zivota sem se docetla, ze synkovi upadla marmelada rano, nezvedli ji a kdyz se vratili odpo domu, meli tu marmeladu rozpatlanou po celym dome diky inleginetnimu vysavaci kterej sam smejci, tak bacha na tekutiny:)
Dostal jsem krásnou termo-cyklo blůzu bez nepotřebných kapes na zádech. Kryje mi celou páteř. Mám silné cukání ji vyzkoušet venku :-)
Chceš říct, že existují blůzy, které ti celou páteř nekryjí? Taková termošněrovačka?
No jistě, trvalo to rok, než mi něco sedělo délkou.
Tedy - nedelal jsi na mne dojem, ze bys mel zada delsi, nez vetsina ostatnich... 8-)
Bez nepotřebnejch kapes na zádech? Čtu dobře? Je něco víc potřebného na dresu než ty kapsy? Mám jednu blůzu jen s jednou kapsou a celou dobu mne štve, že jsem nekoupil se třema nebo dvěma velkýma. Já ty kapsy dost používám.
Na ležáku svačinka tlačí do ledvin.
Kompletní edici Monty Python, pumpu na kolo, brejle na kolo, dvě knížky a nezbytné fusky a srencle. No a znáte to, jak to bejvá s dárkama pro děti, který udělaj radost i tatínkům :-)
Tak to "jsme" dostali, krásnou hejbací knížku Malého prince, Smart games - zámecké schody, dětské scrable, stolní fotbálek, kolo a brusle. Já mám radost za všechny :-))))))
jo jo když šel bráchův malej spát, tak jsem brázdil obývák s jeho autem na vysílačku a bratr vysvětloval dceři na nějaký tý mluvící panence, co je u ní doktorská výbavička, jak se dělá anální sonda :-D
Hele tak panenky, to je věc, která je u nás dlouhodobě na samém okraji zájmu. Přes všechny, do jednoho marné, pokusy obou babiček. Chová se k nim hezky, opatrně je vezme, uloží do kočárku a tim panenky končej. Tak už jsme si zvykli, že když maminky na hřišti koukaj kde zrovna jedou jejich holčičky s kočárkem, my koukáme, ze kterého stromu je zrovna potřeba Andreu sundat dolu :-)))
jo, tak bráchova holčina je "výrazně ženská" Neustále na sbe rve nějaký korále a strojí se. Vysvětlovala mi při převlíkání ke štědrovečerní večeři, že nejdůležitější je, aby byla pro Ježíška hezká a ne hodná, jak si myslím já :-( Ale se mnou se vždycky rozdivočí :-)
Prosím tě, co je to Smart games - zámecké schody?!?
To víš, stařenka je trošku out... :o)))
Já teď o PoVánoční vycházce zjsitila, že se v Antikvitě prodává mrkací panenka, se kterou jsem si hrávala já a trošku to se mnou řízlo...
To teď u dětí hrozně frčí. Ale je fakt, že to neni jenom nějaká módní volovinka.
Jsou to takové skládačky - hlavolamy na různé motivy: http://www.smartgames.eu/ Každá ta hra má různé úrovně obtížnosti, takže jí můžou hrát děti i dospělí.
Andrea dostala Zámecké schody http://www.hras.cz/spolecenske-hry/vsechny-hry... což jsou dřevěné kostičky, které si poskládáš podle zadání a potom určenejma kusama musíš sestavit cestu od prince k princezně. Pro děti je hezký tohle, nebo ten Princ a drak, nebo Záhadný hrad. Pro dospělý je dobrej Anti Virus, Alkatraz (ten dostala Jana)nebo třeba ta Letištní věž.
Asi se někdy rozhoupu koupit tohle :-)
http://www.alza.cz/ohromna-ocni-bulva-d142474.htm
nebo
http://www.alza.cz/zive-srdce-d142468.htm
Ještě mívali i nějaké "zlámané kosti", ale asi to už pro velkou morbiditu radši stáhli z nabídky :-)))
Dost mě pobavil výčet "co balíček neobsahuje" :o)))
To je neuvěřitelný, na co už musí kvůli lidské vyčůranosti prodejce upozorňovat :o)))
Na návodech k mikrovlnkám musí být v USA napsané, že domácí mazlíčci se v ní nesuší. Pak si vyber variantu...
Protože lidi jsou blbí. Sušit se musí pomalu, na defrost. Já používám mikrovlnku jako inkubátor krokodýlích vajíček a ještě jdu pod tuhle značku.
Mám kamaráda, který naopak v mikrovlnce vyzkoušel vše, co se tam nesmí dávat a se synkem vědecky zkoumali, co to s tou věcí udělá a jak rovnoměrně či nerovnoměrně se v mikrovlně zdevastuje. Teda kromě toho domácího mazlíčka, toho netesetovali. Ostatně oni jsou zaměřeni jen na studium neživých věcí :o)))
Výsledkem bylo, že nakonec museli koupit do kuchyně novou mikrovlnku a ta původní jim zůstala jen na pokusy.
Na druhou stranu bylo velmi zajímavé poslouchat, co v mikrovlnce udělá třeba žárovka, kaštan nebo jak se vajíčko rozprskne rovnoměrně po celé mikrovlnce. A v počátku jejich zkoumání bylo docela zábavné, jak nad každou věcí okamžitě bádali, jak by se asi tak zachovala v mikrovlnce :o)))
Náhodou, dělal jsem ve 3-směnném provozu a ponožky po vyprání jsem sušil v mikrovlnce, že po krátkém zahřátí na plný výkon jsem je vždy protřepal, voda se "v mlze" odpařila a za 15minut jsem v nich mohl vyběhnout do provozu.
Krátce jsi mě inspiroval, že bych to dnes vyzkoušel, jenže jsem si uvědomil, že když zatřepu mikrovlnkou, uvolní se otočnej talíř a prorazí sklo dvířek. A bůhví, jak by třepání přežil generátor. Nene, na radiátoru uschnou taky.
Kamarád je dovozce a prodejce kajaků.
ČOI ho tak dlouho buzerovala tím, že má moc stručný návod, až udělal třicetistránkovou slátaninu nesmyslů.
Paní z ČOI do toho při příští návštěvě nakoukla, a prohlásila, že tam chybí počet míst k sezení a k stání.
Tak k poslednímu kajaku jsem dostal návod s tím, že kajak má 1 místo k sezení a 0 míst k stání.
Chvalme proto stranu a vládu, jak pěkně dbá na naše bezpečí:-/
Ježíšek se trochu opozdil, ale zato stál za to. Teď mi to doručil kurýr vrtulníkem. Moje "wealthy" přízeň se pochlapila: http://www.excaliburcity.com/cz/prodej...
Při pohledu na cenu, se mi nějak zamlžilo před očima. Neupsal se někdo jako tuhle Jurimír? Jestli ne, tak to se snad ani nemůže pít, to se jen olizuje špunt.
8-O
Ten se ani neolizuje, nejvýš se oňuchává :-)
Já chci taky!!! Já koupil bráchovi taky skotskou, ale měla o 3 nuly míň :-D A byla taky stará jako on :-D
Cit.: "Vůně této jedinečné whisky je popisována jako velmi plná robustní směs chutí dubu, spálené kůže, vařených hrušek, čokolády, hrozinek, skořice a hřebíčku. Počáteční chuťový vjem této whisky je přirovnáván velmi sladkému sirupu melasy, sladkému dřevu cedru či dubu a hořké čokoládě. Konečný chuťový vjem je podobný sladkému tabáku, ovocnému dortu a je velmi plný kouře a hřející. Barva produktu je popisována jako vlašský ořech, tmavý jantar či starý bronz"
Tak kurnik jak to teda vlastně chutná? Splácej všechno tohle dohromady a urve ti to prdel. Mně z toho vychází, že za štyry mega je to pěkná sra....
Nevím, s kým ji vypiju, ale už úplně přesně vím, kdo si ani necucne! Taková ignorace! Von se ptá, jak to vlastně chutná. Dyk nemáš vůbec žádnou představivost, kandidáte na můj BL. Ještě jednu nejapnost a jseš tam!
Kolo.
Ale musel jsem ho podplatit v plne vysi. 8-(
Jaký? Upřesni a přeháněj !!!
Surly Pugsley.
Jeste musim trosku doladit otoceni riditek, brzdovych pak a razeni a predozadni pozici sedla.
A hned po prvni jizde mohu doporucit Larry dopredu a Endomorph dozadu. Uz chapu, proc mi to na snowbike campu klouzalo pri traverzovani sjezdovky. (2x Endo) 8-)
A takhle vypadala moje dnesni testovaci vyjizdka:
Pěkné, na tom se asi člověk nadře výrazně více než v létě, co?
Ani ne tolik, jak bys cekal. Ale pri zmene pevnosti snehu musis menit tlak v pneu a pri rozmerech 26x4 se s malou duopistkou pekne zapotis. Musim najit nejakou velkoobjemovku, ktera pujde vozit s sebou.
Kdes koupil ty gumy, u Kopky? Na kolik přijde jedna, ne že bych je chtěl kupovat, jenom zvědavost.
Jsou to ty same, i na Honzovych kolech jsou Surly plaste. 8-) Ale kupoval jsem komplet kolo v kolaexpert.cz
Plast stoji cca 100 €.
A sakra, za tu cenu obouvám celé auto
Mrkni na cenu celeho kola v podani Duratecu: http://www.jankopka.cz/main/kola_specialy_bp.htm
Chlape, není nic jednoduššího. Pořiď si pumpičku na silniční kola, pasuje do rámu a nafoukáš s tím 10 atm.
Něco takového
http://www.kupkolo.cz/produkty/Hustilky_62...
Co to je? To je snowbike - speciál?
http://surlybikes.com/bikes/pugsley_complete/
Jo jo. 8-)
Akorat to pry bylo puvodne vyvinuto do pousti v Mexiku.
Počkej až velký biker uvidí, že máš nosník a nesesér... :o)))
V tom neceseru jsou dve duse http://surlybikes.com/parts/toob/ a male naradi. 8-)
(ta nejkratsi strana krabice jsou onu 4", tedy 10 cm 8-))
tak takhle to vypadalo na Ježíška u nás:
http://jurimir.rajce.idnes.cz/stedry_den_2010/
http://www.youtube.com/watch?v=5L3Q6sMiK1k
Na kolo nic konkrétního - jenom finanční dotaci :-)
Mimo "měkkých" dárků i poukázku na kurz kreslení pravou mozkovou hemisférou. Jsem zvedavěj, co z toho bude :-))
A mimo všeho ostatního i dva lístky na muzikál Jesus Christ Superstar.
Jenže darovatel tak dlouho vybíral termín, až přebral. Představení koliduje s jinou akcí, kde bych měl bejt. Tak kdyby někdo chtěl vyměnit lístky, nebudu se zlobit :-)
Já je mám na 11.3.