Hlavní menu se nám rozrostlo o další položku Knihy - http://www.nakole.cz/knihy/. V této nové sekci přinášíme přehled knih s cyklistickou tématikou – kromě cestopisů a průvodců s tipy na výlety i vyprávění ze sportovního prostředí a nechybí ani technické manuály. Vybrané tituly je možné odsud i přímo objednat.
Jen by knihy a hlavně mapy odtud mohly být levnější
Tak jsem objednal, ale koukám to tam dost prořídlo, některé tituly jsou vyprodaný. Mrzí mne ten Knébl, toho jsem chtěl taky... :-(
Hele co kdybysme udělali ještě zimní sraz? Ale bez lyží, všichni by přivezli svoje cykloknížky a jenom by se četlo a půjčovalo a četlo. U kafííííčka nebo gročku. Třeba i něco promítlo. ???
Válení se, čtení, čumění na diáky....tomu říkám úžasný nákolácký sraz a dobrý nápad:-)))
Kdy a kde bude - vařil bych grog a svařák.
Netuším.
Já bych prosil čaj a do něj slivovičku....:-)))
Cykloknížek moc nemám. Vlastně krom těch, co jsem dostal od Pepy Zimovčáka žádnou. A ty Básníku jsi tu svojí o cestě na jih ještě nevydal. Tu bych si koupil a dal vedle postele pro dobré usínání a příjemné snění.
Nevydal. Zkoušel jsem v cykloknihách, ale pan Říha mi psal že chystají jiné Benátky s jejich kmenovým autorem, tak by se jim to tlouklo. Zvažoval jsem ten kontakt na vydání vlastním nákladem, cos psal ty, ale nestihl jsem zářijovou slevu, tak to leží zatím u ledu. Zajedu něco dalšího příští rok a zkusím napsat a vydat oboje dohromady, Benátky samy by byly dost útlé.
Mordyjé to mi byl čert dlužnej ty knížky tady. Bych to vykoupil všecko a ještě bych neměl dost ........ :-)))
Jo to znám. Máme knížek hromady. Nepřibývá to jen proto, že do knihkupectví chodím s prázdnou peněženkou.
Kupování knížek už jsem dávno vzdal. Je to drahé jak šlak a přesto že máme celou jednu stěnu obýváku celou zaplněnou knížkama, je tam asi 10 knih, které jsem četl víc než jednou. Takže jsem pravidelným návštěvníkem knihovny a když mě nějaká kniha opravdu zaujme a chci ji mít doma, tak si ji koupím. Naposledy jestli si vzpomínám to byl před asi 10 lety Siddharta od Hermana Hesse.
drahé......dyť taková průměrná stojí to co lístek do kina...
Ale ale, kdybys napsal dva lístky...
A ještě zapomněl dodat kde... Ve velkých městech provozovatelé kin, přitom věčně poloprázdných, už nevědí co za to chtít :-/ Přitom ve stejně technicky vybaveném kině někde jinde za to chtějí něco málo přes polovinu pražské ceny... Tohle mi pořád tvrdí kamarád, který na nové filmy chodí zásadně v Novém Městě na Moravě (má tam chalupu)a ne v předražené Praze...
No vždyť... Máte to tam sice asi o týden později, ale zato za lidské peníze ;-)
tak za 20 nebo 65Kč co jsem tasm tak koukl jsem byl v kině snad naposledy za socoše nebo krátce po revoluci. Posledně to stálo přes dvě kila...
Místo kina v Louňovicích je nějaká knajpa či co a v Říčanech už taky nefunguje, takže jedině do Prahy...
Klasika... Já když jdu s potomkem, tak dětský lístek o moc levnější není. Dříve to bývávalo za polovic... K tomu samozřejmě musím připočítat dvě minimálně 0,5l Coly + velký kýbl popcornu :-) Takže to máme v "1,5 člověkovi" za 500+, ani nemrknu...
A právě ta Cola, polystyren a emerický hlasitý žvanění jsou důvody, proč mě nikdo do těhle rádobykin nedostane. Naštěstí je například v HK klasický (art)kino Central.
A budeš mi věřit, že do filmu zásadně nekecáme, tu Colu piju bez srkání a nějaké to zrnko popcornu nám na zem upadne jen výjimečně ? ;-)
Je taky ale pravda, že tohle si kupujeme jenom když jdu do kina s mrňousem. Když jdu s dospěláky na normální film, tak si tohle klidně odpustím...
Ty asi jo, ale... Párkrát jsem tam zavítal a asi jsem už staromilec. Radši mám to klasický kino, kde jsem se styděl i zašustit karamelkou :-)
V dnešních kinech mají zvuk tak hrozně nahlas, že nějaké zašustění pytlíkem bonbónů se v tom fakt s přehledem ztratí :-)
jo, právě kvůli těm kýblům s kukuřicí.
Musíme bejt ve všem stejně vypatlaný jako američani.
Jenže já nejsem nahluchlej a slyším dobře. Takže zásadně nechodím do multikin, kde mě to prostě už bolí a chodím jen do některých kin, kde to už znám a někdy si i tak s sebou beru sluchátka a koukám na film se sluchátkama, abych neohluchnul :-(
Souhlasím s Rondou.
To je skvělá knížka. A budhisty máš kousek od náměstí.
Jinak knihovnu vymetám pravidelně, ale českobudějovická zrovna knížkama o kole a cykloturistice příliš neoplývá. Nejraději bych jim nakukal aby to tu vykoupili a pak si to mohl půjčovat :-)
http://www.azub.cz/nebesti-cykliste-kniha/
tak do toho asi půjdu!
Václav tě nebude mít rád:-)))) Odkaz měl být: http://www.nakole.cz/knihy/125-nebesti-cykliste...
Ale ta knížka mě včera taky zaujala a už jsem to posílal Ježíškovi.
...pořídil jsem ju už na SportLife přímo od cykloknih. a k ní ještě "Evropské cyklostezky" od Kovaříkové / Jona a "Každý kopec stojí za to" Milana Silného.
A asi by to byla blbá otázka, kdybych se zeptal, zda stojí za to ji koupit, viď:-))) No Ježíšek to už ví. A o těch kopcích taky přemýšlím. Evropské cyklostezky mě bohužel moc nezaujali. Listoval jsem v té knize v knihkupectví.
...Ivo hrubíšek je záruka kvality. Uděláš si představu už když koukneš na seznam pramenů informací -- asi 15 publikací včetně Foglarovy Záhady hlavolamu a Součkových Bláznivých vynálezců. ...hromady cyklistických a leteckých časopisů...
Tak jsem dneska v rámci úklidu začala třídit knihovnu - mám tam toho nějak moc a některé tituly pro mě už dost nezajímavé (stavební materiály apod...)
Vyřadila jsem ale také od Zamarovského "Jejich veličenstva pyramidy". Nechce to někdo. Mě Zamarovský prosě nějak nesedí...
Taky? Mně taky nesedí a nevím proč. Ale hoď to tady do inzerátů.
Zkoušela jsem číct Řecký zázrak. Dostala jsem se snad na 20 stranu, a to několikrát, ale za boha nevím, o čem jsem četla.
Prostě to nešlo. A přitom jsem na to slyšela tak skvělé recenze...
Taky jsem na něj šel přes Řecký zázrak a došel jsem možná dál než ty, ale nebavilo a nedočet. Totálně. Přitom věřím, že je dobrej, není to špatnej autor, ale vůbec nebavilo.
Já jsem četl od Zamarovského jen Objevení Tróje (a to ještě někdy v jinošském věku) a docela mě to oslovilo. Přitom, že by mě to bavilo to ne. Zvláštní.
Prosím pěkně, jak kniha oslovuje? Soudruhu? Braře? Vole? A čím oslovuje? Hřbetem? Předsádkou? Záložkou?
Mě teda eště žádná kniha neoslovila. Některé se mi líbí, některé méně a pochopitelně jsou i knihy, které se mi nelíbí. Kdyby mě ňáká kniha oslovila, asi bych volil překotný (a okamžitý) ústup. Asi bych se taky lek´ (možná, že bych se i ...)
Slyšel jakousi přiblblou reklamu, kde kohosi cosi oslovilo, ale domníval jsem se, že se jedná o výplod chorého mozku autora. Teď to čtu i tady na fóru od inteligentních lidí, takže nevím: je to móda, je to normální, je to nenormální?
Prosím, prosím, poučte mě!!!
Děkuji předem, Pavel
8-(
Tos mě dostal.
Je to tak, že se mě kniha může líbit, může se mi nelíbit a pak je ještě jeden stav, ten kdy mám po přečtení knihy pocit, že bych mohl se sebou něco udělat. Nevím tedy, jak to jinak napsat. Snad "přimněla mě k zamyšlení". Slovo oslovit u mě není ani módní záležitoat, na to ho používám příliš dlouho a ani není napsáno pod vlivem reklamy, žádnou takovou neznám.
Takže kniha mě oslovuje duchem. To jsem si zase nadrobil.
Jinak vteřinu po odeslání mi to seplo. Slovní exhibicionismus, co jsi trefně popsal v tématu Co chci ještě vylepšit..... No funguje to přesně jak jsi napsal :-)))
Víš kolikrát já mám napsaný příspěvěk a pak ho nakonec neodešlu? Možná je to skoro 1:1. :))
Jsi mne tím zaujal a nakazil. Dneska už víc mažu než píšu. Spontánně napíšu, přečtu, zamyslím se, smažu a nepošlu. Když si položíš otázku jestli je to opravdu třeba psát, tak neodešleš nic. Dobrá terapie. Takhle budu za chvíli nemluva II. :-)))
No mne kniha oslovit "vole", tak se ocitá v nebezpečí, protože topíme v kamnech.
"Soudruhu" taky ne. Loni touto dobou jsem přečetl Tichý Don, všechny čtyři díly ve dvou knihách. Chtěl jsem pochopit ruskou duši. Pochopil jsem akorát že donští kozáci nejsou Rusové, naopak s nima bojují.
Víš AV jestli to není tím, že kniha je ještě něco navíc než hřbet, předsádka a záložka (a hromada potištěného papíru). Zkus ještě chvíli v knihách hledat, prozření bude sladké :-))
Na pochopení ruské duše mám nejraději trojici Mrtvé duše, Revizor a Doktor Živago. Jo a film Svéráz národního rybolovu.
Ty bys tam nahoře mohl mít recept na pochopení německé duše. S tím mám taky trochu problém, kterej nevím jak řešit :-)
Já umím jen duši českých Němců. I to bylo tak deset let studia a vciťování se. Praví Němci mě nevadí, rád tam jezdím, ale to je tak všechno. O jejich duši nic nevím. To mám málo nastudováno, nebylo s kým. Navíc si myslím, že třeba mezi Sasíkem a Bavorem bude větší rozdíl než mezi Čechem a Moravanem.
Zdeněk Šmíd: Expedice k Čechožroutům aneb proč bychom se nepobili
Ten libereckej Šmíd? To je komik (dobrej), a ta historie spíš chmurná..... to může být zvláštní knížka. :-)
Zdeněk Šmíd, tuším spíše západočech (KV), autor Proč bychom se ne... (ne, neposrali ještě asi nenapsal), ale také románu Cejch, a krásných fabulací na témata pověstí typu Strašidla a krásné panny, Jan, černý proutník, Dudáci a vlčí hlavy, Předposlední trubadúr. Tohle je výlet stárnoucí party vodáků a horalů do reichu.
Až na pár výjimek mohu doporučit vše, co napsal. Ale po částech. Mezi humorem a poučením je často příliš mnoho mentorování:-/
Já mám takový letitý problém. Někdy v devadesátých letech jsem zachytil v rádiu pár dílů četby na pokračování. Byl to nějaký snad středověký cestopis a autor v něm putoval z Německa do Prahy a zpět (nevím jestli ještě někam jinam) A samozřejmě v době, kdy jsem to slyšel, jsem si myslel, že si název budu pamatovat. Nepamatuju. A netuším co to bylo. A moc bych to chtěl, kvůli popisu toho, jak šli z Bad Schandau do Děčína. Google zarytě mlčí.
Nooo, brácha je trhlej přes Egypt, ale vůbec nevim, co to je za literaturu, podle obálky mě to moc nenadchlo... :-D
Tak to jsme na tom stejně.
Ale jestli jí pro něj chceš, tak ti ji pošlu.
Nechci za to nic, chci se toho zbavit.
Mohl bych mu ho vzít, pak tě za to pozvu na čaj :-) a posílat ji nemusíš..
Hlavní probírka teprve bude, ale chci udělat seznam.
Zatím jsem vzal ajen jednu poličku, kde byly knihy typu
- stavební materiály
- obývací pokoj
- zahradní nábytek
- aerobik
- Sinuhet - nekoukala jsem do toho a mám pcit, že to není ten klasický Egypťan Sinuhet...
- jakési trojdílo od Marušky Majerovic (určitě je tam Siréna)
- něco o modelaření
- publikace Historie Městské dopravy v Ústí nad Labem
- Autoatlas Evropy
- myslím nějaké České pamětihodnosti
- a tak podobně... :o)))
Když tady šla ta řeč o kinech, tak dám k lepšímu stránečku z programu hradeckýho NEmultikina.
Ceny jsou jinak u nich pod stovku, jenom na 3D to stává 130 Kč.
Jen nevím, není-li Život Briana spíše Velikonoční příběh. :)
To tak není. Je to film o celém životě našeho Mesiáše. Takže i o narození - viz úvodní scéna - hvězda, špatnej chlív, bešamel.
Takže já to normálně jedu jak před Vánocemi tak před Velikonocemi vždycky na plný pecky.
Jsem rád, že se kino v H.K. přidává. Ale nevíte někdo kde je přesně ten štěk G. Harrisona ???