Rum nebo něco podobnýho né. Ale kdyby byla svíčková nebo ptáčci ...
Máš smůlu, bude vánočka!
8-))))
Ptáček ve tvaru vánočky by jistě mohl být také.
A z brambor :-)
Ptáčci?!? Z brambor?!?
Tak to bude hnus fialovej...
Ikdyž..., svíčková z mrkve jde taky, tak proč ne ftáčci z brambor :o)))
Žádný ptáčci, vánočka prý bude, a v ní může být i ta mrkev :-)
ptáčci? Vrahu! Tak už vím, kde skončil strejda... :-(
Jsem se dávno chtěl zeptat, jestli máš španělské předky... :-)
Já ti nevím...
Děda, který nosil tohle jméno, byl snad z Lojovic a předtím nemám tušení. Ale vzhledem k naší poloze ve středu evropy a tomu, kolik tudy prošlo armád, tak bych se silně divil, kdyby v mejch předcích nebyli švédové, kelti, slovani, germáni atd. atd.
Tak proč ne Španělé....?
Letos budu péct jen vánočky a ty mají ještě čas. Na vánoční cukroví kašlu, stejně ho jím jen já a je to pak na mě vidět až do léta.
8-)))
Čerstvý ananas nakrájet na kostičky, zalít půl litrem rumu, zamíchat, netřepat.
U nás peču já. Zatím mám 16 z plánovaných 49 druhů pečiva. Včera mě zbrzdil fungl novej recept, posuďte sami:
RYCHLÉ RUMOVÉ PRALINKY:
Suroviny:
2 kg dutých čokoládových figurek, 1 litr kvalitního rumu
Postup:
Vezměte dutou čokoládovou figurku a ukousněte jí hlavu.
Do takto vzniklého otvoru nalejte rum a ihned konzumujte.
A PAK ŽE VÁNOČNÍ CUKROVÍ ZABERE SPOUSTU ČASU !!
Možno si recept zjednodušit a zlevnit napečením rumových pralinek
bez čokolády, čili hrknu si rumu přímo z flašky.
Když zvolím správné dávkování, tak budu mít pocit, že je na
vánoce i uklizeno, že jsou lidé kolem milí a konečně si užiji
svátky pohody a klidu .
Po zkonzumování čtvrtiny celkového množství postačí i ´výčepní lihovina´ (zapoměl´s, že je nutno še3t fšude?)!
8-)
Alkoholistům - diletantům snad, fajnšmekrům jedině Božkov nebo, jestli jsou pořád tak dobrý jak bejvaly, Říčany.
Říčany dělaly (za mého mládí) alkeholické nápoje s ´ohonem´. To se změnilo?
Řek bych, že Tvé i mé mládí je kdesi v nenávratnu - pokud se teda týká nápojů s ohonem :-)))
(slovo "nenávratno" možno zaměnit i za jiné :-))) )
Už od včerejška mi to vrtá hlavou. Co jsou ty "nápoje s ohonem"? Podle mě nepovedený kořalky s přiboudlinama, který se při střídmý konzumaci projevujou na jazyku jako "ocas". Ale nevím, jeden skotskej blendýř říkal něco jinýho.
To bylo v době, kdy jsem tak nějak začínal chlastat. Půl Ferneta, půl Bechera.
Už ani nevím, jak se to jmenovalo, ale podtitul v reklamách byl chlapské pití s ocasem.
Né že by to nějak zvlášť chutnalo, ale dalo se tím relativně levně vyprázdnit obsah žaludku.
V bejvalý práci jsme dávali do kasy. Včas jsme se doslechli, že se bude "upravovat" cena rumu asi na 42,- za půllitrák, tak jsme za všechno nakoupili asi 20 flašek. Krásný Březno. Byla to nějaká nepovedená šarže, měl pachuť po slivovici. To právě si představuju jako ocas.
To, co jsi zminil je Fernetovka, ale michana (viz. Slavek Janousek).
To s ocasem se tusim jmenovalo Magistr, ne?
Tak jsem to našel, jmenovalo se to Rapid, tady je článek o reklamní kampani okolo:
http://www.strategie.cz/scripts/detail.php?id=1011
Tak to nebyla směs FeBe, ale chuťově to bylo něco mezi tím. Nicméně se to neujalo:
http://mam.ihned.cz/c1-13649680
Magistr je jiný bylinný likér výrobce Stock Plzeň-Božkov, ale charakterem podobný.
49 druhů?!?
Teda jestli tomu správně rozumím, tak budeš dělat pralinky se 49 různými druhy náplní :o)))
No, a to mě ještě čekaj vánoční štrůdly. Už mám nasbíraný březový listy a včera mi sousedka řekla, že se to těsto musí šestasedmdesátkrát překládat! Zatím stačilo třicetkrát. Kecá, žejo?
Tak to netuším. U nás se těsto na štrůdl zásadně vybouchávalo :o)))
A to teda důkladně...
A mám po pečení. Strčil jsem do trouby pracny, začalo to jiskřit, přestal se točit talíř a celá trouba je k ničemu.
Pracny nebo pracky?!?
Jak se to těsto cpe do plechovejch formiček. Taková škoda, ani to už negriluje.
Že se radši nedržíš těch čokoládovejch pralinek :o)))
Dyk mi snědli figurky! Ale v tesku maj v akci tohle fajnový pití za 309,-, tak jsem vzal hned dva a indiány k tomu. S figurkama jsem skoncoval. Prozatím. :-)
vypadá to jako to, co jsem na vojně chlastal po litrech, ale tehdy se to jmenovalo Iron nebo Okena...
Jo, Okena měla modrej obsah a bezbarvou flašku. Tohle to má obráceně.
ale ta barevná flaška bude o dost dražší:-)
A chutná to stejně?
Z okeny jsme dělali pití tak, že do 1,5 litrový petky se vrazil ajedna okena. asi tři cm domácí rybízový šťávy, co mi posílala mamka nebo vymačkaný pomeranče, když se šlohly v kuchyni a dolilo se to vodou. Když se k tomu nečuchalo, tak to bylo chuťově výborný pití! A většinou stačila jedna ta flaška....:-)
Tohle se dá pít rovnou?
A sakra, asi se budu muset podívat do Tesca :-)
A pak ještě někam jinam kde vedou mého oblíbeného Stroha 80% ;-)
Což je tady v Praze docela problém, většinou to mají jen ve velkoobchodu na živnostňák, nebo přiblblej Globus na druhém konci Prahy, to se na to můžu... :-/
Tak jedna vážně míněná odpověď... Ani nemluv! Orientačně jsem si naplánovala pečení na tuto sobotu. Přitom jsem byla ještě dopoledne mimo domov a na neděli měla jinej program... Dopředu varovala nejmladšího synáčka, že očekávám, že nám bude k ruce a bude nám průběžně mlít ořechy a tak... No a jak jsem jela v sobotu odpo domů, tak se mi rozleželo, že je vlastně ještě zbytečně brzy, že příští víkend stačí, stavila se cestou u dcery, že teda nic, necháme to na příště, tam jsem si ještě dvě hodiny pokecala...
A přijela tak asi ve tři domů a na stole mísa s asi kilem namletých ořechů. Synáček to zdůvodnil, že bychom ho pořád otravovaly, tak si řekl, že to udělá radši hned, ať má pokoj (ale jinak je mu všechno nutno říkat osmnáctkrát). Tak jsem ještě přivezla tu holku a do pozdního večera jsme si hňácaly vanilkové rohlíčky a podobné zhůvěřilosti, ale stejně jsme nezpracovaly ještě ani půlku... Ještě mám v ledničce z jednoho těsta zbylé bílky, které do víkendu určitě nevydrží v šlehatelném stavu, tak asi budu dneska v noci sušit kokosky...
Holka nejsem, ale peču já. A mám již upečeno. Letos toho mám nad původně plánované množství, že jsem musel zapojit i cukráře. Pouze na rohlíčky a nadýchané slané tyčinky si nedám sáhnout. 20.12. odlétám za dědou, na Štědrý den musím být zpět, poněvadž děláme štědrovečerní večeři pro osamělce a tak jim dodám sebou i trochu cukroví.
Hlásím, že už taky peču - dcerce jsem upekla perníkovou chaloupku zdobenou rozinkami a želé (teda, ne, že by tam ještě byly). A co se týká cukroví: minulý víkend jsem mamince dodala formičky, v týdnu seznam cukroví, které by nám opravdu chybělo, a kdyby se náhodou ještě nudila, tak tuto neděli dostala vnoučka;o)...
V neděli jsem od babičky obdržel první dodávku vanilkových rohlíčků. Plná mísa. Dneska je tam jen pár drobků a cukr:-)
Nojo, vanilkové rohlíčky svoje vlastní jsem taky podrobně testovala. Jenže se nám do toho o týden dřív napletla zabijačka a já si při dosypávání nějak popletla ty misky...
Víte že vanilkový rohlíček se škvarky chutná překvapivě dobře? Teda když člověk překoná ten počáteční šok, že čekal nějakou jinou chuť...
Já vždy říkám, že mi je jedno co s čím jím...stejně se to v žaludku setká....
Tak jsem taky napekla. Máslový z 1,5 kg mouky. Již jsem to i slepila a namočila do čokolády. No a to je pro letošek vše. Ještě dám vánočku a pak si dám leda nohy na stůl.
A ochutnat nedám. Ono asi taky na povánoční 25.12. už nic nezbude.
hmmm, vánočku bych si možná taky mohl spatlat, to jsem už kdysi zvládnul:-)
No, tak to jsi šikovnej. Já ji kdysi pekla a výsledek byla placka.
Dřív jsem ji vždy dostala, alš již před 2lety se na vnoučata jaksi pozapomnělo a tak jsem já, matka, bylo donucena vánočku upéct. Prý se to dalo i jíst.
Jak nedám ochutnat??? A že nic nezbude??? Přece nemůžeš být takhle necitelná, milá Ane:-)
Do čokolády by šlo namočit věcí... :-)
No dobře, že jseš to Ty, tak já Ti něco schovám. :-))))
Co bys tak do čokolády namáčel?? To víš, my doma namáčíme jen cukroví. :-))))
No comment, milá Ane :-)
Myslel jsi něco takového? http://www.tvojedarky.cz/sexy-darky/cokoladovy...
Kdyby byl dutej, zajímal by mě. Ale žádnou nápovědu nevidím.
Mě spíš zaujalo tohle
http://www.tvojedarky.cz/sexy-darky...
Nechcete si to někdo obstarat?!? Zajímalo by mě, jestli je fakt antistresový :o)))
Já už jsem si to obstaral. Před pětadvaceti lety. A taky to mluví.
A jaký slova to umí? :-)
Spíše jsou to kombinace slov... "Dej mi nějaké peníze", "Dnes ne, bolí mne hlava", "Táhne z tebe chlast, vychrápej se v obýváku", "Nic mi není", "Kup to", "Já jsem myslela", "Furt někde rajtuješ na kole a na mne nemáš čas", "Nepřibrala jsem?", "Že já nešťasná jsem si nevzala Pištu Hufnágla!"