Za dveřmi chrastí řetězy a vy zpytujete svědomí, jestli jste opravdu uplynulý rok obstáli, jestli jste se dost učili, poslouchali rodiče a a nevyváděli lotroviny. Je tu opět den Mikulášů, čertů a andělů ....
Díky za přání :-)) Nakoláci byli asi hodní, ale pro ty malinký to jsou někdy pěkný nervy, tak jim přeju ať si nepročůraj punčocháče :-)
Mě už Mikundeláš nadělil - dostala jsem pytel haribo bonbónů :o)))
Já dostal čokoládovýho Mikuláše včera, asi jsem byl hodnej :-)
Loni byla víla s vnučkou na návsi a nějakej spratek jí (víle) hodil pod nohy cosi bouchacího. Asi ne schválně, zapálil si to v ruce, polekal se a zahodil to a víle to spadlo k nohám. Zhuhla děsem, začala pištět a pak to bouchlo. Celý večer byla ohluchlá na jedno ucho. Vnučka v poho. Letos už tam nepudou...
My jdeme s Burískem na jedno "mikulášské" pivo a pak rychle domu. To, co se u nás na sídlišti děje po setmění za bouchací šílenství, mi nedělá dobře. Spratci propadnou šílenství, lítaj po sídlišti, řvou a navzájem se ohrožují různými "prskavkami". Útočí i na případné Mikulášské trojice, dokonce už jsem viděla i případ, kdy napadli dospěláckýho Mikuláše. Nějak mi to kazí dojem z toho hezkého předvánočního svátku.
8-((
Doma jsou to takový hodný, milý děcka ...
Škola je kazí!!!
8-)
Tak jsme to měli vysloveně "o prsa". Jen jsme dorazili domů, přihnal se k našemu baráku houf pološílených adolescentů vrhajících kolem sebe velké množství čehosi hořícího a bouchajícího. Ale nám už to bylo jedno. Svařáček a vůně františka nám vytvořila hezkou předvánoční atmosféru.
8-)
Otravovat mikulášskou trojici patřilo k lidovýmu folklóru už když jsem byl malej. Když se to trojici začalo zdát neúnosný, čert ale klidně seřezal spratky řetězem. Tenkrát se ještě za každou ptákovinu nepodávaly žaloby.
My se zrovna vrátili z kostela naložení dárky od svatého Mikuláše :-) A bez otravně zbytečných čertů :-D
V kostele mládež asi bouchací kuličky a petardy neháže. Nebo už taky?
Mládež ten svatý Mikuláš moc nebere (byli většinou bruslit), kostel je vytápěný jen v nedělu ráno a tak to zimní tuhnutí kvůli dárkovým pytlíčkům preferují ti menší. A to máme svatého Mikuláše jak na přehlídku :-D
Jinak, pro tu mládež je bližší mše vánoční, tam jsme kromě alkoholu mezi příchozími čumily zaznamenali i mladistvé podnapilce kouřící ve zpovědnici :-(
asi jsem byl taky hodnej. Mám v kapse prachy na ruku za nedělní šichtu a jsem spokojenej. Příští tejden si na Pražský výstavě nožů koupím novou kudlu:-)
Jinak jako prcek, jsem byl na Mikuláše vždycky připravenej. Měl jsem u sebe dycinky schovanou "rybičku", kdyby mě náhodou čert popad do pytle, abych potom mohl ten pytel rozříznout a utýct než mě odvede do pekla. Nikdy jsem si totiž nebyl jistej, co všechno se k Mikulášovi a čertovi doneslo, že jo.... :-) Ale vždycky jsme měl srdce až v krku a dost jsem se bál.
Což jsme si pak léčil jako větší(8-10), když už jsme nevěřil tím, že jsme s klukama chodili po vsi a po čertech stříleli skobičákem. Z dálky samozřejmě :-) Ono co kdyby to náhodou nebyl převlečenej člověk... :-)
Byls teda číslo :-)
to ani ne. Spíš naopak já byl hodný brejlatý dítě s dobrým prospěchem. Nebo jsem tak alespoň působil:-) Samozřejmě jsem ale udělal vždycky x průserů a svůj příděl oken rozbil a měl problémy se sirkama atd. :-)