Třeba tady: http://f3cz.com/eobchod/index.php?kat=7
Boty běžně vytahovali a napínali ševci, zkus se zeptat v nějaké opravně, udělají to pořádně a nemusíš nic kupovat.
Je ovšem otázka co má současný lepič podrážek v opravně společného se ševcem.
Já vím, proto jsem také psal, zeptat se, u nás je už jen pár opraven a pokud vím tak už snad jen dva ševci, šijou boty a taky opravujou. Něktërý opraváři (lepiči) bot snad taky umí boty správně napnout, alespoň si myslím, že by to měli umět.
Asi jak kde. Mně před pár lety jeden takový opravoval vytržený popruh z batohu, přešíval ho, a v pohodě. Ani za to nechtěl moc peněz...
A byl to takový ten "švec", alespoň tady v Praze, který sedí v nákupním středisku v takovém tom budníku s okénkem jak na přepážce...
Já mám zase veselou příhodu s jedním takovým soukromníkem. Kdysi, když děti byly ještě malé, donesli jsme mu do opravy takové ty dětské sněhule. Gumové. Kluk je měl na patě sešmajdané a teklo mu tam. Penězi jsme zrovna neoplývali a tak jsme navštívili Mistra. Chtěli jsme po něm aby je podlepil. Tak Mistr i učinil. A aby práce byla festovní, tu podlepenou část ještě pojistil několika hřebíky. Pravděpodobně si myslel, že kuje koně. Co myslíte? Za jak dlouho tam těmi dírami začalo téct? Tak jsme přestali experimentovat s opravnami bot a koupili boty nové.
To se pak nedivím, že se Ti do toho znovu už nechce...
Ale u nás je to fakt v pohodě, i máma tam už párkrát byla kvůli správce svých bot a pokaždé to dopadlo dobře. Jak obyčejné lepení, tak i opravdové podražení novou podrážkou, i nějaké to šití už absolvovaly...
Ale jo, u nás je taky velmi dobrá opravna. Je to chlapík, co své práci rozumí a dělá ji dobře. Je příjemný a dá se s ním domluvit i na nějakých nadstandartích pracích. Dokonce mi prodal i nějaký materiál, který jsem nemohl sehnat. K takovým lidem chodím rád. Holt není Mistr jako Mistr.
Připomnělo mi to nářky mých synů, kteří si občas něco okolo batohů šijí, jak jsou nespokojeni s prodavačkami v galanteriích. Často něco chtějí, o čem jim prodavačky tvrdí, že to neexistuje. A vůbec takový kluk, co chce věci okolo šití je jim krajně podezřelý.
když jsme u toho šití batohů...
COkoli na vandr šiju zubní nití. Nejde to přervat a vydrží to skoro všechno.
Běžnou zubní nití? Ještě jsem to neslyšel, myslel jsem, že zubní niť není hladká, ale je trochu drsná a vroubkovaná, tak by mohla být jak pilka.
už roky s tím šiju batohy, brašny na kolo, maskáče atd. atd. Je to hladký. Drží to násobně líp než režná nit nebo obuvnická nit.
Koupím prostě nějakou uplně běžnou, akorát bez příchuti, aby to nesmrdělo:-)
Zajímavé, neznám, zkusím. Dík
Udělaj´ to "pořádně" a budu si moct koupit nový botky. Taky řešení.
Pak je taky ještě jedno řešení, pořádně je namočit, ostříhat nehty, zatnot zuby, natáhnout boty a nosit a nosit až povolí a vytvarují se podle kopita :-), po uschnutí před zutím je pořádně namazat, třeba indulonou.
Tak jako slovickovy punta bych si dovolil..... Ale ne, nedovolim. 8-)
Klidně si dovol, dovol si.
Nevíš si rady s kopejtkem nebo se zatnutýma zubama? :-)