Potřebuji dofouknout kolo, a nedaří se mi to. Zkoušela jsem to ručně i kompresorem, ale dovnitř nedostanu ani trošku vzduchu. Co dělám špatně?
Povolila jsi na ventilku nahoře tu pojistku?Bez povolení tam fakt nic nedostaneš.
Kluci mají pravdu, Joe to popsal dost podrobně, jen připojím jednu maličkost.
Některé pupičky mají gumové těsnění (ten černý váleček s dírkou, co nasazuješ na ventilek) o dvou různých průměrech té dírky. Zkontroluj, zda průměr odpovídá úzkému profilu galuskového ventilku. V opačném případě jej z pumpy vyndej (někdy to jde ztuha) a otoč. Potom postupuj dle návodu Joea.
Děkuji, to bude ono.
.
Sundáš z ventilku čepičku. Pod čepičkou je na takový tyčce drobná matka, která se musí povyšroubovat. Může se stát, že i když ji povyšroubuješ, tak to pořád ještě nejde napupmovat. Tak když ji povyšroubuješ, musíš ji i s tim čudlíkem na kterym je našroubovaná, trochu prstem stlačit, až to foukne. Pak nasadíš pumpičku a zpravidla zadlapneš nebo odklapneš páčku na pumpičce. V tý pumpičce je taková kulatá guma. Když pumpičku nasazuješ, má v tý gumě bejt větší díra, která se zaklapnutím páčky zmenší. A to ještě není všechno. Musíš tu pupmu nasadit akorát hluboko - ani moc ani málo. A i ta matka se musí taky vyšroubovat ani moc ani málo. Kdyžtak napiš, co máš za pumpičku. A jsou to opravdu galuskový ventilky? Není-li tam ten čudlík s matičkou, tak jsou to automobilový. Ale taky můžou bejt ještě i jiný.
Přesně... Joe popsal postup přesně. ...chce to trpělivost, než tomu člověk přijde na kloub, taky jsem se s tím "nadrbal"
.. to černý kulatý těsnění v pumpičce má bejt nasazený zhruba na tom závitu, na kterym byla našroubovaná ta čepička.
Moc děkuji za podrobný popis. Ventilky jsou určitě galuskové, pumpička BBB - pro klasický, auto i galuskový ventilky, ke kompresoru používám hadičku s vhodnou redukcí. Ale nemám s těmito ventilky zatím žádnou zkušenost - překvapili mě už při koupi nového kola (vůbec jsem netušila, že něco takového existuje), ale nenapadlo mě zeptat se jak se používají. Ještě jednou děkuji.
pravda, na to odfouknutí jsem zapoměl......
Jo to znám, když jsem se šel zeptat do krámu jak mám nafouknout kolo, měli mě za debila, říkali, že to mám přivézt, že mi ho nafouknou, kreténi :-)
Nejsi sam, taky jsem se musel svyho servisaka ptat, jak nafouknout manzelcino kolo.
Sousedka s tím měla taky problémy a protože se to nenaučila a musel jsem jí kolo pumpovat já, přesvědčil jsem jí, že jí v ráfkách zvětším díru a dáme tam normální duše s autoventilkama.
Teď si pumpuje sama a bez problémů. A já mám klid a všichni jsme spokojení.
Minno, když jsem se to naučila i já, tak ty to zvládneš bezpochyby. Joe to popsal tak precizně, že doporučuji se tohoto návodu držet. Ať se vede!
Joeův návod mi moc pomohl, kolo jsem nafoukla bez větších problémů. Za rady samozřejmě děkuji i všem ostatním.