Prodejci jízdních kol letos hlásí slabší sezónu. Lidé méně utráceli za nové bicykly zejména kvůli chladnému a deštivému počasí, které na jaře a v létě příliš nepřálo projížďkám na kole.
CHladné počasí? A co takhle nasycenost trhu? Už vidím, jak si nejdu koupit kolo kvůli tomu, že pár dní prší... Spíš to bude kvůli tomu, že kdo kolo chtěl, už si ho koupil a obměna není tak častá vzhledem k tomu, že kolo není taková známka společenského statutu (jako třeba auto).
Myslím, že počasí má na prodejnost kol skutečně vliv. Můj bratranec ze Slovenska dělal řadu let cykloservisáka a tento rok jednoduše servisu nechal, protože bylo málo kšeftů a víc si vydělá jako pomocný dělník. Sám říkal, že to je kvůli počasí, sezóna prostě nebyla ideální.
Ale to je přece něco jinýho. Servis nebo prodej. Když je hezky, lidí víc jezděj, víc kole rozbíjejí a taky je tedy potřebujou víc opravovat. Ale kolo si přece nekupuju proto, že je hezky. Sníží se počet prodaných kol, zvýší se prodej třeba přípojek ADSL?:-)) No lidi, neblázněte.
Takže pokud ještě nekdo chce teď kolo koupit se slevou, je to dobrá zpráva. :')
není to dobrá zpráva, neb se vyprodávaj jen hliníkový :-(
Author Synergy, s rámem Zonal Dural, šel dolů z 27tis na 23tis. Airline šel taky podstatně dolů s cenou.
no právě, vo pořádnýho železňáka ve slevě nezavadíš...
Pořádnýho železňáka jsem neviděl na krámě ani nepamatuju, zlikvidoval je dural.
Ale jo, třeba: http://www.marinbikes.cz/index.php?page=pine... .
Podle dat ČHMÚ pro letošní jaro ve stanici Praha-Karlov byl každý z jarních měsíců březen, duben, květen, červen SRÁŽKOVĚ PODPRUMĚRNÝ (srovnáváno s třicetiletým průměrem) a duben, květen a červen TEPLOTNĚ NADPRUMĚRNÝ. Teoreticky mohlo být v Dvakačovicích deštivěji, ale ty křivky se zásadně neliší.
Vysvětlení bych spíš hledal v tom, že trh je nasycen, řada lidí podlehla klamavé kampani o zdražení kol po vstupu do EU vloni a kupovalo vloni. nedovedu si představit, že bych koupi kola vázal na aktuální počasí: "jejda, tam je ale hezky, že bych si šel koupit třeba kolo?"
Je zataženo kup si něco malýho.
Lidi už nekoukaj ven, když chtěj vědět jak tam je, ale na televizi. Doba informací, přece. A když si reklamu počasí zaplatí výrobce střešních krytin, tak to takhle dopadne. Prodejci kol prostě vrazili málo peněz do počasí. Doufám, že si příští sezónu nezaplatí výrobce plynových masek. :'(
No zrovna včera jsem koukal že už pražské větší prodejny nabízí slevy až 30% na modely Author 2005.
To už jsou solidní ceny.
Ja ziju v CDN na zapadnim pobrezi . Ne ze bych nemel jizdni kolo , mam dve , touring a MTB , obe top of the line .... Jsem zjistil ze se zlevni po sezone jen bottom line bicycles a top of the line vetsinou nikdy . Chtel jsem si koupit nedavno bicycle for city , samozrejme ze neco lepsiho a vyhlidnul jsem si Trek X 500 kvuli qualitnim componentum (made in Germany rok vyroby 04)a myslel jsem ze si ze bude zlevneny . Nebylo , furt za nej vsude chteli $15 000 + tax . Tak ze sem ty penize dal . Je to v CZ podobny ?
Oprava $ 1500 +tax , jsem se preklep a se omlouvam .... Vlad
Podle mých celkem náhodných zkušeností zpravidla zlevňujou všechno, co je na skladě. Ale dražší kolo (střední třída 45-90 tisíc :-) se zpravidla vybírá déle, často i objednává. Tam by se čekání na slevu nemuselo vyplatit, pokud už člověk trvá na konkrétní značce a velikosti.
Jak tak oblejzám cykloprodejny, vidím, že tady zlevňujou všechny značky, i Trek, a to jak v nižší (do 10000,- Kč), tak i ve střední cenový hladině. Bottom line jsou laciný, nebo ocelový kola? Kola s ocelovým rámem se tady už nabízejí minimálně.
Tak už jsem se definitivně probudil a vidím, že ta otázka je úplně blbá; nevšímej si jí. Slevy jsou podle prodejce až 25%, u kol nad 40000,- jsem si slev nevšim. Podívej se třeba na www.kerda.cz, nebo si vyhledej prodejce kol na www.seznam.cz.