Nejvyšší čas - Norma jede vánoční kolekce a dneska ráno jsem ve vyžlovským rybníku už skoro rozrážel ledovou tříšť... :-)
Tak jak letos? Já za sebe bych šíleně rád prochodil Hradčana, Onen Svět, okolí Lorety, přes Karlův most...
Nebo nějaký jiný návrhy? - nejsem proti, podstatný je sejít se. Hlavně po trase dostatek WC a křoví :-).
Co ta jedna, co nepetche? Ujme se toho?
Papapa, Ai :-)
To je hodně kýčovitá trasa. Za mejch mladejch let, kdy chodit s někým opravdu znamenalo chodit, jsem po téhle trase provedl nejednu slečnu.
Ještě bych přidal přechod z Petřína na Hradčany. Nejlépe v poledne, kdy nad sluncem zalitou, sněhem pokrytou Prahou se rozezní zvony. :))
Tak první návrh "do pranice"...
TERMÍN: Ježíšek letos bude chodit v pátek, takže ideální by byla sobota 25.12. - resp. noc ze soboty na neděli...
Akceptuji Airlinův návrh na procházku Prahou, ale přes den je tu moc lidí, takže bych to přesunula do večerních až nočních hodin.
Sraz - někdy kolem páté či šesté večerní v zatím blíže neurčené hospůdce (zřejmě v okolí hlaváku).
Po náležitém posilnění bychom vyrazili Královskou cestou směrem na Hrad.
Kdo neví, co je Královská cesta, doplní si vědomosti :o)))
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%A1lovsk%C3...
Z Karlova mostu ale uhneme na Kampu a na Hrad půjdeme po zámeckých schodech.
Kudy z Hradu dál, to se uvidí - lze, samozřejmě, projít Nový svět, kolem Lorety a přes Petřín nebo se dá jít Letenskými sady do Ajeta na Letnou, kde mají nonstop až do rána.
Takže asi tak...
Ještě zvážím, zda si připravím nějaké slovní upoutávky na pamětihodnosti, které budeme cestou míjet, ale nebráním se ani tomu, aby o čemkoli - třeba o katedrále - pohovořil někdo jiný. Jak jsem zjistila loni, Burajda o ní ví docela dost :o)))
Nejsou teď zámecké schody uzavřeny ? Kdysi jsem něco četl o rekonstrukci či něčem takovém.
Jaký časový horizont myslíš tím "kdysi" :o)))
Ale ikdyž si myslím, že kdysi není teď, tak to radši prověřím :o)))
Maximálně letošní léto až jaro ;-)
Jaro nevím, ale v létě (a ještě cca před měsícem) byly stopro otevřené :o)))
Tak jsem asi o rok opožděný, oni tam něco dělali už loni :-)))
Tak nic, beru zpět ;-)
A ohledně mé účasti na besídce nic neslibuju, ještě je to moc daleko... Většinou totiž 25. nebo 26.12. absolvujeme, nebo naopak přijímáme, rodinné návštěvy.
Výýýýýmluva :o)))
Právě proto je začátek posunut až do pozdních odpoledních hodin, aby všichni měli čas obejít návštěvy a sníst všechny ty pečené kachničky a husičky :o)))
Naopak, takovým obvzláště noční procházka přijde vhod :o)))
Až do sebe naláduju sváteční kachničku, tak jsem schopen maximálně se odvalit na kanape, ale určitě ne procourat půlku města :-)
poslyš, mě nevadí, že nechceš jít. To je v pořádku. Ty zástupný, praštený výmluvy mi ale vaděj. Jestli nechceš, tak řekni, že nechceš, to je přece v pořádku, ne? Nemusíš si vymýšlet nesmysly na nějaký zdůvodnění...
Ale kdybys šel, tak bych tě viěl moc rád. Neviděli jsme se od léta...
Besídky jako takové bych se zúčastnil rád, ale to courání vymrzlým městem mne moc neláká ;-) Jestli jste schopni říct, kde a kdy pak nakonec zakotvíte, tak bych byl schopen se tam dostavit...
Stačí takhle ? :-)
sraz v hospodě? to už se nebude nikomu chtít jít do mrazu. A co přespolní není pro ně pozdě na procházku? Jinak to nevypadá špatně.
Jo, za mě naprostý souhlas, večerní - noční procházka po nasvícených památkách bude parádní! :-)
A vemem si ty červený svítící čertovský růžky a budem dělat na cizince budliky budliky? :-)))
A nezapomeň si k nim přikoupit i ty plastový vidle. -))
A nejsou ani moc drahé
http://www.zbozi.cz/items?sId...
;-)
Tak podívejte :-), pomalu začíná advent, tak bych rád technickou poznámku (i když tady vejš na to už bylo upozorněno): jestliže se akce bude konat takhle večer (což je na jednu stranu samozřejmě dobrý, osvětlená Praha je určitě hezká) - tak jak potom v noci? To mě pak jako opustíte v lůně zločineckého města? A co já tam potom? Poslední vlak mi z Prahy jede 23:20 - a to ještě vůbec není jistý. Může tady k tomu někdo odpovědný říct pár slov? :-)