Tak včera jsem se s tímhle setkal poprvé - vzduchem odpružené sedlovky Kind Shock. U nás v Uhříněvsi je totiž nově otevřený cykloservis, provozuje i e - shop (www.bikeway.cz), tak jsem tam kouknul - a našel tyhle sedlovky.
Dotaz: máte někdo zkušenost se vzduchem odpruženou sedlovkou? Já doteď znám jen teleskopické a paralelogramové pružinové nebo para elastomerové, ale vzduchové? Dost mě táhne dát ji na krosíka.
Mám, hlavně po jídlech obsahující fazole nebo jiné nadýmatiny...
Praktický technický řešení je ale podmíněný dostatečným vstupním tlakem do pracovního prostoru sedlovky a hlavně protipožárními opatřeními. Fekální plyny jsou silně hořlavé a při dosažení dolní meze výbušnosti detonační.
já jsem nepochopil asi princip, kudy se do sedlovky tlakuje vzduch ?, žádný ventil nikde nevidím, domníval jsem se, že zde bude nějaká příbuznost s odpruženou vidlicí, za sebe bych Ti spíš doporučil sedlovku Cane Creek s jednoduchou výměnou elastomerů, tu mám vyzkoušenou
Ahoj Laďo,
máš něco takového? http://bike-shop.onix.cz/ODPRUZENA-SEDLOVKA... Uvažuju o něčem takovém k odpružení sedačky na tříkolce. Uřezal bych trubku a přibastlil tu část s elastomerem v místě spodního uchycení sedačky. Mezi připojení sedačky a zadní vidlice bych dal silentbloky.
ano, akorát mám jiné provedení s větším zdvihem, mrkni na canecreek.com, elastomery mají různou tuhost a člověk si tak může pružení přizpůsobit své hmotnosti, jízdnímu stylu atd.,při vysokých letních teplotách jsem i pro svých cca 80 kg volil kombinaci dvou nejtvrdších elastomerů /černého a fialového/, jinak se sedlovka hodně pohupovala, což mi při jízdě po asfaltu vadilo, sedlovka z Tvého odkazu má malý zdvih a byla zřejmě vymyšlena na silniční použití