Ahoj, nikde se tu nemluví o rámech Sprinter, co si o nich myslíte?
Mám kolo (cross) s rámem sprinter, osazeni DEORE najeto 5000Km. Jsem s rámem i celým kolem velmi spokojeny.
Spokojeni jsou i dva další mi kolegové.
Moj kamarat, kt v zivote nejazdil na bicykli a mal knemu viac ako negativny postoj si ho nevie vynachvalit a to uz je co povedat, no nie?
No, ptám se, protože mám ten rám taky a taky spokojenost. A teď chci přes zimu zainvestovat (asi LX), tak uvažuju, jestli to má k tomu rámu smysl :-)
Tak se mi podařilo prasknout rám Acstar Mount SX model 2000. Prasla trubka držící vidlici předního kola. Nebyla to žádná prda, ale prostě jsem objevil při čištění kola praskliny v této trubce, nikoli ve sváru.
Tak jsem pořídil rám Sprinter v provedení double butted, barva černá matná. Mám najeto asi 6000, nešetřim ho, zatím naprosto bez problémů. Už se mi na něm "podařilo" prorazit plášť i duši zadního kola a rám drží jako skála. Tenhle rám podle mých zkušenností běžný mtb provoz jentak nerozhází.
Manželka má rám Sprinter (dámský cross) asi 5 let cca 20.000 km, jednou na něm absolvovala krkolomný pád přes šutr do, kterého najela - ohnula přitom vidlici, kterou jsem vyměnil, jinak je rám OK.