Estli si správně pamatuji, tak ta horní byla Jirrikova, ta spodni jsem zapomněla, ale neví se, čí byla ta "dvacítka" :o)))
A ty sis tam pro ně ještě dojel? To máš dost daleko, ne? :-)
I perd. Já tam minulý týden bohužel nebyl. Ale tenhle pátek mě to pod Čerchov zaválo. Akorát byl problém najít někde kutloch na jednu noc. Kempy to zabalily a při projíždění všech uliček jsem zabloudil i do tohoto kempu. Taky úžasně vybydleného - ale zaujal mě tenhle pozůstatek. A bohužel jsem předtím nejuknul na tvůj blog...
Teď jdu prostudovat všechny odkazy a příspěvky, abych se tady nerozplýval na desetkrát popsaným (Baarova stezka, stoupák od Lískové atd) :-)
Potkal jsem jednoho vodníka, víte kde bydlí ?
Copak, nikdo se nechytá? To nepomáhá ani horizont na druhé fotce?
Asi mám ještě plnou hlavu Českého lesa - ten kopec s čudlíkem by mohl být Velký Zvon a radar na něm. 8-))
Není to Velký Zvon, je to něco ještě většího :-)
také tam je
Tomuhle říkáš nápověda? Ty seš fakt ftipnej... :o)))
Když se podíváš na naše fotky ze srazu tak zjistíš, že v těhle výšinách jsme se pohybovali v mlze tak husté, že jsme sotva našli hospodu, natož rozlednu... :o)))
Sice mlha hustá byla, ale přehlídnout tohle ? :-) A podle fotek jste ten kopec i s hospodou našli a dobyli celkem dobře a někteří si u toho i povídali :-)
vypadá to skoro jako to, co nebylo vidět nedávno na Čerchově
http://jurimir.rajce.idnes.cz/sraz_nakole...
nicméně, kde je ten rybník s Hastrmanem stejně nevím....
Přesně tak ta rozhledna vypadá bez mlhy.
No a kolem rybníčku jste jeli v sobotu na oběd a v pondělí jste jeli vyloženě kolem rybníčku po obědě.
To si ho fakt nikdo nevšiml ? :-)
No tak jestli je to někde mezi Caparticema a Výhledama, tak ti můžu garantovat, že v sobotu jsme po tom mlhavém a deštivém Čerchově netoužili už po ničem jiném než po teplíčku v hospodě a v pondělí jsme byli tak vyfluslí z posledního stoupáku a zmrzlí jak drozdi po sjezdu do Capartic, že osobně bych si nevšimla, ani kdybych tím rybníkem projížděla...
Je to přímo v Caparticích při příjezdu od Nemanic, a vodník sedí přímo tady :
Loc: 49°25'4.452"N, 12°47'21.926"E
My jsme přijeli z hora po Baarově cestě a vyjeli jsme přímo u rybníčku a můžu říct, že to nebylo nic mírumilovného, bláta po kotouče a místy až po náby, volné balvany a větve, docela masakr, ale bylo to žůžolabůžo :-)
http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@x=129311408@y...
není to tohle???
O kousek vedle - Capartice - Loc: 49°25'4.452"N, 12°47'21.926"E
V tý mlze přehlídnout tohle?!? Naprosto bez problémů.
Od brány na vrcholu bylo vidět jen k prvnímu stavení a jak jsme se do té mlhy nořili, tak jsme objevovali další a další budovy.
Kde jsou rozhledny, to jsme tak nějak vytušili, ale jak vypadaly...
Vím jen, že byly dvě a jedna mi připomínala P... xakru, tu rozhlednu na Šumavě... taky krpál jako kráva... No nic, však vy víte kterou :o)))
Ale jak vypadala ta druhá - to mě klidně můžeš zabít a neřeknu...
Tak ještě jedna nápověda - hodně vás jelo nedávno okolo něho :-)
Je jedno tajemné místo nedaleko Vltavy... I stromy tam rostou našikmo...
Ale no tak, pánové, nežeňte to tak.
Prosím, nejprve jednu hádanku dohádat a pak sem lípnout další.
Pak se odtajnění některých hádanek zapomene...
Se omlouvám :-/ Ale když ten Lelkův vodník je na mě moc těžkej, no, takže si vlastně začal on, teda Lelek! :-)
Pro mě taky, ale nemůžu říct, že ty tvoje stromy rostoucí vodorovně by byly o něco lehčí :o)))
Jak to, vždyť je u toho nápověda jako prase! ;-)))
jo jo jako prase! Nedaleko Vltavy....
Ta je dlouhá 430 km. Má dva břehy. Takže tvá nápověd Českou republiku smrskla na blbejch 860km břehu. Je to tedy strašně jednoduchý :-D
Nepamatuju si, kde bych viděl takovou bránu u Vltavy, jenže to taky všude neznám.... Napadl mě jako první Vyšehrad, jenže tam taková není. Nebo je?
Že by to byl nějaký hřbitov u Vlatavy ?? ;o)
Sakra nějak jsem to špatně zařadil.
Přihořívá. Ještě se na ten hřbitov podívej opravdu pořádně, a za chvilku to máš. :-)
No podle tvarů náhrobků bych si tipnul židovský hřbitov, ale to už je asi tak všechno :o))
Dobře! A teď už by to měla být celkem hračka, no ne? Tolik jich zas není...
:o))) Židovský hřbitov Kamýk nad Vltavou
http://www.stezky.info/fotogalerie/kamyk-nad...
Bingo - je to samozřejmě ono. Velmi doporučuji navštívit, i když se to na tom kopečku trochu těžko hledá. Bohužel prý bývá zamčený, ale stejně je to krásný místo.
A na té ceduli je pro zájemce podrobný popis tradičního židovského pohřebního obřadu...
Je to poměrně málo známá lokalita se zvláštní geologickou anomálií u Přeběčic na Vltavotýnsku. Je tam abnormálně silná gravitace a celkově to táhne ty rostoucí stromy k zemi. V podstatě každý, i sebemenší zakopnutí tam končí dost šerednejma úrazama.
nepsal ses někde? Přeběčice mi to nechce najít a tohle by mě jako tip na vejlet docela zajímalo....
Přeběčice? Co já vim, jestli to vůbec existuje, já tam nikdy nebyl. Ale myslel sem si, že tam někde by to mohlo bejt.
P.S. Chlapci, ty navijáky potom vyplivněte ;-)
Hele, víš že poprvé mi to fakt přišlo jako fór, ale pak když jsi napsal "jsem si tipnul", tak jsem to přece jen do toho gůglu šoupnul. A jsi dobrej - ani jeden nález. Muselo bejt těžký vymyslet slovo, který google vůbec nikde nenajde :-)))
Presne odpoved Jurimir a K.vl.
Škoda,že vy (krome Jurimir+k.vl) rychle neodpovedeli KRAKOVEC. Proto nekdo porad psali na diskusi ,,Krakovec a 30brodu,,. Chci vložit foto nakolaku s zriceniny,ale bohužel www patek 13 a www acoma nezobrazuje,škoda.Našla foto od Radky- http://www.vrstevnice.com/akce/2006/09zari...
Minuly tyden ja a Ivanek jsme byli na kole ze Zvikovec pres sryjske jezirko,Slabce,Krakovec,Šipy,Chrič do Zvikovec,bylo to moooc fajn.
Kdo byl na jarním srazu Nákoláků a jel za deště trasu "Javornická", musí být v obraze.
Bu,ja už prohližela,tam neni. Nevim kde je foto s nakolaky.
třeba tady: http://jurimir.rajce.idnes.cz/sraz_nakole_jaro...
Něco pro všímavé turisty a znalce výzdoby sakrálních staveb.
Kde mají takhle hezky a vtipně ozdobenou kapli ?
Že tys neprohlédl všechny fotky z podzimního srazu? Už se zase po někom opakuješ.
8-)))
Jéje, to mi opravdu něco uteklo, takže dělejte jako by to tady vůbec nebylo
Ale to zas ne! Jen ať se neúčastníci snaží.
8-))
Ta kaple je fakt moc pěkná a zajímavá.
Právě, teď se právě projíždí 158 cyklistů a na srazu vás bylo tak 20? Také jsem tipoval záp. Čechy podle barvy kaple, kresba však vypadá na vliv Mikoláše Alše.
Mikoláš Aleš ve vesnici skutečně byl párkrát na návštěvě u přítele, malíře Špilara, takže to může být, mě to spíš ale připomělo kresbu J. Effela
Je to o pár metrů bokem trasy co jste jeli, tak jsem myslel, že to ani nikdo nezaregistroval, ale přece jen byl někdo všímavý :-)
není to tak asi o tři kilometry dál než jsme na sraze spali?
Skoro tak, vzdušnou čarou 1,3 km a po cestě rovné 2.
jo, tak to vím. Zabloudili jsme tam s Radkou v pátek večer:-)
No tak moment, my jsme tam nebloudili, my jsme se seznamovali s okolními lesy, páč jsme heledali tu správnou odbočku :o)))
Je teda fakt, že nám to Burajda zkazila hned při první zajížďce do lesa, ale i tak to byla krásná cesta...
Jo a je to Pec - mě už to naznačování nebaví :o)))
Ale ne ta Pec pod Sněžkou, ta bez Sněžky :o)))
Ano, je to Pec pod Čerchovem, a je to dřevorubecká kaple Sv. Prokopa
Loc: 49°23'53.75"N, 12°49'49.958"E
http://www.mapy.cz/#mm=TTtTcP@x=129355648@y...
Taky mám jednu: kde se nachází tento trochu podivný pomník.
Zatím bez nápověd.
hmm, já si zatím nedovedu představit ani čemu či komu je to vůbec pomník natož kde by mohl být....
Ale zvědavej tedy jsem :-)
Je věnován jedné VELICE ZNÁMÉ osobnosti.
hmmm, tak tohle by mohl bejt snad jedině Hašek...?
Kdepak, jedná se o postavu, řekla bych, mnohem známější. Jenže jak začnu napovídat konkrétně, bude to hned jasné.
Známější než Hašek? Pak to musí být buď Jaromír Jágr nebo Petr Čech.
8-)))
Tak tuto hádanku jsem už sem jednou dával. Jára Cimrman. Tehdy se to město tuším jmenovalo Kynšperk.
Jinak ve městě byla otevřená i světnička Járy Cimrmana, tuším letos v létě.
Zvětšená tabulka z pomníku:
Dalo to práci, ale bylo to 27.10. 2010 http://www.nakole.cz/diskuse/7724-cyklisticke...
Když přestaly deště...
Jéééé, to je dobrýýý. Kde to je???:-)))
Má to nějaký účel (např. minirozhledna) nebo to je jen jakýsi umělecký výtvor???
Vzpomněla jsem si na svou historickou diplomku, že jsem tam zmiňovala projekt DSO Přemyslovské Střední Čechy - cílem bylo obnovit síť historických cest nebo tak něco. Na některých místech mělo být instalováno zařízení se vztahem k místu a tématu trasy - a teď k věci, na Rýznerově stezce byly navrženy objekty jako ARCHA U VLTAVY, pravěká chýše v údolí Únětického potoka atd.... Netuším, jak se tento projekt vyvinul dál a jestli byl někdy realizován, ale napadlo mě, jestli by to nemohlo být třeba ono ???
Co já vím, tak Přemyslovské Čechy se snad rozpustily, minimálně usnuly.. Ten projekt není moc živý, ale idea pěkná... Jen se divím, že se to pojmenování nevžilo pro celý kraj, byla by to pěkná obchodní známka...
Tak to není ani tak nápověda, jako řešení.
http://www.rakovnicko.cz/fotografie/47/247/
Ty jo, to tam bude muset být ale dost nový, ptž když jsem tam byl naposledy, tak tam nic takovýho nebylo, ale už to je nějakej pátek, zpropadený počasí a lenost...
BTW někteří známí tam byli, ale ti asi nehádají :-)
nádhera! Díky za tip na vejlet!
Ach jo, to je ten zakletej Džbán, já snad ještě zítra či příští neděli vyrazim za přírodou :-) A když jsme tam spali, tak tam vůbec nic nebylo :-D
Mám tu jednu rychlovku.... co to je, kde to je?
Podobné ptákoviny na lavičkách jsou v Pohledu u Havlíčkova Brodu.
Ale kočky snad ne....nebo jsem si nevšiml...
Rybník to není....
Tak to vím docela přesně, v Popovicích. Je to stůl od stolaře Františka, a ani se nehne. (z reklamy na Kozla).
Ne. Ale s pivem to má cosi společného....
noo, co to je je jednoduchý. Stůl a lavice:-) Ale kde to je, tak to nemám tušení... :-(
Tož dobrá. Dám nápovědu.
Labe - pivovar - spisovatel.
Pak jedině Nymburk.
Jj...je to Nymburk. Pak asi bude problém určit, čí je to posezení....
Xakru, už je to tu zase pátý přes devátý. To nemůžete počkat, až je jedna hádanka dohádaná?!?
Pak se na tu nerozluštěnou zapomene a nedozvíme se, kde to bylo...
To jste tady v tom nadělali včera pěknej guláš, jen co je pravda...
Takže teď ať Lelek a john pěkně vyklopí, kde ty jejich hádanky jsou, když už je to hádání nad jejich obrázkama zašantročený někde vespodu... :o)))
Jo, a zapomnělas na moji zašantročenou! :-( Cítím se dotčen... ;-)))
Ježkovy zraky - mám si kleknout na 15 minut do kouta nebo bude stačit, když za trest napíšu "Už nikdy nezapomenu na zašantročenou hádanku k.vl" a nechám to doma 100x podepsat?!? :o)))
Ale aspoň je vidět, kam ta hektičnost vede.
Musím říct, že ta tvoje hádanka je tak zašantročená, že už ani nevím, která to je.
Hele, vy zašantročený autoři - vytáhněte ty svoje obrázky ať se to odšantročí :o)))
Budiž, při pátku budeme milosrdní... Podepsat stačí 50x ;-)))
Ok, tahám na světlo hádanku a upřesňuji, že je PRO VŠECHNY (Cyklistko ;-)), ale pro básníka by měla být lehká. Což je IMHO i dostatečná nápověda.
http://www.nakole.cz/diskuse/12156-podzimni...
Tak. :-)
Jak zašantročená? Pokud se nepletu, tak tam bylo psané: "Jedna lehká pro básníka...", tak jsme ji dle přání nechávali básníkovi :-D
Hele, mluv za sebe...
Navíc, nedala jsi prostor ani básníkovi a hned jsi to překryla a tím zašantročila...
Ale to už je jedno, k.vl to určitě odšantročí :o)))
Mě by teda docela dost zajímalo, odkud že to bylo...
Copak já vím, kde se básník toulá ..., bych se třeba nedočkala.
Taky mě zajímá odkud to je, tak snad to někdo uhádne.
Vážení, mám prosbu. Nejedná se fotohádanku, pouze o hádanku. V předstihu jsem se dozvěděl (útržkovitě - takové to, "jakože to nevíš"), že budu pozván na nějakou "rozlúčku" do blízkosti Jičína, má tam být zrekonstruováno nějaké původně selské stavení ve stylu středověk, spí se na seně,v kuchyni si můžeš uříznout pochutiny dle libosti (a bez obsluhy). Více informací nemám, ale má to být něco tak specifického, že vy, jako zkušení cestovatelé, byste mohli něco vědět. Díky za případnou informaci.
To vypadá na Dětenice.
http://www.krcmadetenice.cz/krcma.php
Ale tam nějaká sprostá cháska obsluhuje.
Díky moc, vypadá to, že by to mohlo být ono. Ovšem že bych byl zvědavý na nějaký sprostý personál...nevím, nevím.
A připrav se imitaci jadrné rádoby "staročeštiny"...
Na základě mnoha pozitivních referencí jsem tam osobně zavítala jen jednou (asi před 4 roky) a mě to teda nijak nezaujalo. Spíš naopak - mám odškrtnuto a již nikdy více...
Švarného jinocha nosícího pivo jsem odrovnala žádostí "zda by s námi mohl mluvit česky", a to tak, že se už nezmohl ani na slovo a jídlo sice neslo veselý název "jazyk vepříka pašíka", ale za drahý peníz se pak na talíři schovávalo něco tak miniaturního, že to bylo sotva na jednu vidličku. Zřejmě byl pašík ještě malé selátko :o)))
Žiji naivně v tom, že personál do pr..le mohu posílat já coby zákazník, nikoliv opačně. Dle Tvé reference se budu netěšit.
A ještě jim za to draze platit
Taky už mám tenhle podnik odškrtnutý a příště už tam nemusím :-)
Ta jejich "jadrná mluva" mi přišla dost strojená, ale i tak jsme se tam s naší partou docela pobavili, hlavně když jsme jim na ty sprosťárny odpovídali taky "jadrně" :-))) Ale jinak celkem O.K., jenom ty ceny, ty ceny...
Kde je, Vim,že nekdo byli :-)
to jí zamřížovali, aby jí někdpo nepolíbil a nebyla z ní princezna a aoni nepřřišli o atrakci? :-D
Hehehe.
Jinak škoda bez odpoved,proto pred asi 3roky ja s nekym jsme byli na kole.
http://www.vrstevnice.com/akce/2007/11listopad...
presne misto http://jurimir.rajce.idnes.cz/vyjizdka_3.11...
Jééé, tam dělá kamarádka... :-) To bych měl okouknout...
Asi jste pořádne neprozkoumali okolí.Já také ne,zřejmé jsme byli již utahaní.... Při druhe návštevé tohoto místa jsem byla odpočatá,pač jsme ujeli pouhych 30-35km,takže mi zbylo dost sil na průzkumy. :-)
Radko,je to vzadu za hospodou viz foto,od kdy tam je,to tedy nevím.
A na které cyklo je tato občerstvovna?
"Kolečko" na Křivoklátu.
No, 2-, ptala jsem se na cyklo 303, abych jste to neměli tak snadné, ale je vidět, že vám paměť slouží dobře i za vlhka, kterého jsme si na jaře užili.
http://www.otapavel.cz/cyklo.html
Taková trošku jiná křižovatka...
Není to v Borohrádku? Tam je nízký podjezd, a proto ty kamiony z pily ničí silnici lesem ke Chvojnu.
Ten v Borohrádku je uzoučkej a jednoduchej. A s tou chvojenskou silnicí máš pravdu, ty koleje jsou horrorový.
Podivná křižovatka z fotky je o pár set kiláků vedle a je to v turisticky i cyklisticky dost zajímacím a hezkým prostředí. Ta křižovatka zaujme na první pohled.
Mimochodem, vlevo vede cyklotrasa vyšší třídy, tuším 36 :-)
Jó, ta 36-tka pomohla. Sice jsem začal hledat na Šumavě, ale nakonec jsem se dopracoval až do těch Krušných na okraj Horní Blatné. Uf......
http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@x=129314880@y...
jj, je to tam :-) Alespoň sis naštudoval, kudy všude ta šestatřicítka vede...
Překvapilo mě, jak je dlouhá, skoro půl hodiny trvalo jí projet v mapě :o).
Dokonce jsem po ní v létě u Klínovce asi kus jel, fyzicky, ale já na ty cedulky moc nekoukám...
Ještě delší a zajimavější je 22, z Jizerek přes Krkonoše, Orlické až do Jeseníků
Dnes jsem se byl po delší době chvíli projet; je ale ještě podzim, že? Cestou mě zaujal pěkný pohled na jedno královské město. Pozná ho někdo?
Určitě, třeba Hradec Králové, možná Chrudim nebo taky by to mohlo být Vysoké Mýto :-)
Nechtěly se mi načíst fotky, takže ještě jednou:
Já jsem tak dobrej :-)
Mýto jak na dlani
Už se zase blíží :-((
Nechcete si trochu oprášit znalosti?
Teď jsem navštívil jedno místo a docela mě překvapilo koho jsem tam viděl stát.
Poznáte koho a kde ?
Cosi černého čemu není proti obloze vidět do ksichtu.
Řekla bych, že "ksicht" je záměrně rozostřen...
Sochy bez obličeje patří většinou velkému JdC.
Ó nikoliv, ale nejsi až tak daleko.
Tahle socha obličej má a dost výrazný, proto je smazaný.
Vyrazny? Cyrano? Zizka? 8-)
No, řekl bych tak nějak, že někde mezi nimi.
Karel Havlíček Borovský.
Správně a umí, a kde že to stojí ?
Havlíčkovo nám. na Žižkově.
Tak zpět, špatně a neumí :-)
V životě jsem v Praze na kole nebyl a když tady tak čtu ty hrůzné zvěsti co všechno tam chudáka cyklistu čeká a co ho tam nejspíš nemine, tak tam asi ani nikdy nepojedu :-))
Kde? Borových je několik
Nó, byla to dřina, ale povedlo se :-))
Havlíčkova Borová
Přijeď a povozím tě po Praze, že budeš zírat :o)))
Myslíš třeba při Pouliční slavnosti ? :-)
Tak to je mi líto, na pouliční slavnost, cyklojízdu ani podobnou cyklotrachtaci tě já nevezmu :o)))
To se mi ulevilo :-))
Asi dost lehká otázka. Na který kopec vedou tyto dvě cesty?
To jako že tamto už je uhádnutý?!?
A kde ta socha Borovskýho teda je?!?
Vždyť je to o kousek výš:
http://www.havlickovaborova.cz/
Pardon, to jsem přehlédla - ten příspěvek mi uniknul.
Taky jsem si tý sochy nikdy nevšiml...ostuda..mám to za rohem...
A tak když už jsme u těch cest přírodou, tak kde jsou tahle místa ?
Tak to mám ještě v živé paměti - Černohorské rašeliniště. Pěkně jsme tam v létě zmokli, zachránila nás až Pardubická bouda. Sice takový skanzen 80-tých let, ale česnečka výborná a místa na sušení svršků dost :o)
PS. ale kola bych tam netahal, vždyť se na těch chodníčkách sotva vyhnou dva pěší ...
Příště tam zkus jít se sluníčkem, je to mnohem hezčí :-)
Chodníčky úzký jsou, ale ještě to jde, co ale s kolem, to bys ho nechal volně pohozený na Václaváku? To si nějak neumám představit, takže kolo jde se mnou.
Zrovna na Václaváku bych zamknul ke sloupku, nebo stromu, úplně klidně. V méně frekventovaných místech ho občas nechám "pohozené" v křoví a ještě mi neuteklo :o)
Hele našel jsem jednu fotku od rašeliniště, víc jich nemám, za chvíli bych už potřeboval potápěčský foťák...
Ale taky to mělo něco do sebe.
No nevím, na Václaváku žádné sloupky nejsou a pohodit kolo někde u cesty do roští na pospas těm různým davům lidí bych si teda netrouf.
Hele, že ty myslíš to náměstí v Praze, ale to se jmenuje Václavské, tohle je Václavák a to je ta šílená štráse z Černé hory k Pardubické boudě nad Pecí a tam bych kolo neodložil bez dozoru ani na minutu.
Já vim, co máš na mysli, však jsem tudy taky jel (i kousíček tlačil). Jsou tam na rozcestích informační tabule, rozcestníky, dokonce i stromy :o). A na takhle frekventovaném místě si myslim, že lupič s pilkou, nebo pákovkama by byl příliš nápadný :o)))
Neni to k Pražské?
Nápadnej by tam byl úplně stejně jako na každém jiném místě kde se kradou kola, takže vůbec.
A aby mě při jízdě nelákalo někde kolo nechat, tak zpravidla zámek nevozím.
Jo, je to Pražská, Pardubická tam je bokem z Černé hory.
Vzpomínka na léto. Nostalgická, takže dám lehkou. Kde jsou tyhle pomníčky a jakou událost připomínají?
Pomátníky doznívajícího blbnutí po bitvě u Kolína
http://www.luzicke-hory.cz/mista/index.php?pg...
Tam se moc pěkně jezdí, jsou tam krásná místa a terény.
13 minut... dobrej výkon! :-)
Ano, je to tak, letos jsem tam projížděl poprvé a krásou toho kraje jsem byl ohromen. Opravdu.
Před měsícem jsme tam pár dní pojezdili, teď tam jedem ještě na víkend, jen o trochu severněji, do Šenova.
Hele, není-li to tajemství, kam plánujete trasy? Kdybych náhodou o víkendu zamířil na Divoký Sever, třeba bych se s váma kus svezl :o)
V sobotu se v Lipové jede otevřený závod MTBO dvojic Pytlákova Schovanka, tak se tam jedeme vyblbnout do foroty, původně jsme si mysleli, že v neděli až pojedem ze Šluknova, tak dáme na vyklusání nějaký umírněný kolečko, třeba se zastávkou v Jedlové na nádraží na mňam oběd, ale nejspíš nedělní kolečko vynecháme, musíme se brzo vrátit a přece jen to mám trochu z ruky.
Zrovna jsem si o Pytlákově schovance přečetl na jednom lokálním webu.
http://vybezek.eu/pozvanky/kudykam/1572-kudy...
Pro cizí, fotka u článku je hospoda U pytláka.
Jejej, závody! No to budou davy fanoušků, přehlídka barevných dresů, karbonových kol, televize, eurosport, kolony doprovodných vozů....
Asi se raději Šluknovsku vyhnu :o)))
Lelek trošku mystifikuje. Pár jich tam opravdu závodí, my ostatní úspěšně bloudíme a náhodně nacházíme kontroly :-)
Většina kontrol bude rozkradena?
Už jsi je viděl dál jak sto metrů od baráku, herny, sběrny, nebo sociálky ? Nemluvě o procházce lesem :-))
No v lese si dej pozor, já už jsem párkrát měl problém s nějakými co se řítili autem po lesní cestě mezi Hraběcím a Lipovou. O těch co kradou dříví ani nemluvě.
Konečně jsem pochopil, proč se tady loni motalo tolik cyklistů s mapami. Předpokládám, že to byla stejná akce.
Letos to byl už 3. ročník, všude klid a pohoda a žádní kradačí :-)
Letos to byl už 3. ročník, všude klid a pohoda a žádní kradačí :-)
V noci ze soboty na neděli by mělo ve Výběžku začít pršet a déšť vydrží až do úterý. Ale v sobotu bude ještě hezky.
I když dneska je pátek, tak to není moc spolehlivá předpověď. (Ale je optimističtější než ta pro Čechy)
Jestli se nepletu, tak v době, kdy se bitva odehrála bylo uzavřeno příměří. Ale vojenské oddíly, které na sebe narazily, to nevěděly.
Příměří už uzavřeno bylo, pokud vím. Ale jak informovány byly ty oddíly, to nevím. Víš o nějakém dostupném a spolehlivém zdroji informací k tomuhle incidentu?
http://www.studenyalipnice.cz/bitvy.html
Dneska jsem byl na místě kde potok teče DO KOPCE! Chtěl jsem to sem do hádanek vyfotit tak, aby to bylo jasně vidět, ale prostě to nešlo, takže foto nemám. Ale je to tam prokázaný, tak hádat můžete :o)))
Našel jsem tohle http://www.novinky.cz/cestovani/187468-tajemna...
Synovec tam letos byl a zkoušel snad petku, jestli se válí do kopce, ale myslím že nic nezjistil.
Není to náhodou Vlčí potok?
Ale to už musí být na prameni pěkný jezero, když voda nechce z kopce :-)
Ten potok pokračuje KOPCEM a pak o kus dál teče už normálně Z KOPCE, dolu do soutěsky k říčce, která se následně v zemi krále Miroslava vlévá do Labe.
Moc, teda vůbec to tečení do kopce nechápu, pokud nejde o slovní hříčku a nejde o kopec ale o Kopec (místní název) kudy voda protéká, pak by skutečně mohla téct Kopcem, ale určitě ne do Kopce :-)
Vltava ve Štěchovicích teče kam? Do Prahy nebo Prahou?
Štěchovicemi :-))
U cedule na začátku obce ale snad jo, ne? Vlastně už od Brtníků teče do Kopce :o). A místní to přesně takhle rádi uvádějí (samozřejmě lingvisticky správně to možná není) . Chtěl jsem to tam vyfotit - potok s cedulí obce, ale nešlo to :o( .
Mě to pak došlo, jak to asi je, když jsem si, pořádně všiml, jak jsi napsal DO KOPCE :-)
Tak zkusim ještě jednu, sice je to ze včerejšího pěšího výletu, ale třeba tuhle soutěsku někdo poznáte:
Tichá? Na Kamenici....
Poznáte tuto rozhlednu?
Mala by to byť rozhľadňa Lázek u Lanškrouna
To je rychlost! Čekala jsem, že uhodne někdo z okolí, ty asi z okolí nejsi, že? Od nás to daleko není, ale včera jsme tam byli poprvé - na pěším výšlapu. Bohužel rozhledna i hospoda byly zavřené, ale okolí si říká o pořádný cykloprůzkum, tak snad na jaře :-).
A co tuto rozhlednu, poznáte ?
Jé, ta je pěkná! Ale nemám ani páru, kde to je. Jsem na to moc zvědavá. Koukejte hádat!