Mám bezdrát asi 2 roky a za tu dobu jsem musel už 3x měnit baterii. Je to normální? Vím že má větší spotřebu než dráták, ale toto už je moc. Asi ho raději střelím a koupím s drátem.
Měl jsem sigmu asi po 2 letch (moc jsem toho neujel) došla baterka. Radši jsem ani nezjišťoval, kolik stojí nová a použil dráty ze starého dráťáku.
Já mám sigmu 14 měsíců, baterky původní.
Vůbec nechápu, k čemu vůbec někdo potřebuje na kole bezdrátový přenos signálů od čidla na vidlici ke kompjůtru na řídítkách. Můžete mi někdo říct rozumný argument? I kdybych někde zavadil o větve a přetrhl drát (což se mi nikdy nestalo), tak si to buď opravím sám, anebo opravdu přinejhorším si koupím nový celý kompjůtr za 500,-, ale pořád je to lepší, než si koupit bezdráťák za 2 litry a pak do toho ještě pořád cpát nějaký baterky.
Podívej se do bazaru. Je tam fůra inzerátů, co končej vysvětlením: nevhodný dárek. Nebo proč některý lidi musej mít lepší cokoli než soused?
To máš tak, potkáváš bikery ve starejch botaskách a na ošuntělým kole a bikery ve značkovejch Pumách a nažehlenjch hadrech, který voněj na 50m aviváží.
Kdo je biker a kdo se jede jen promenovat aby byl IN a moh někde ukazovt svoje foto?? No tak ti druzí mají ty bezdráťáky. Já jsem drát urval za 10let jednou a to jsem blbě upad a při zvedání protčil řidítka. navíc mi stačí sigma s 3 funkcema. Než to oststní přemačkám na 10fukkčním komputeru rozbil bych si hubu o strom.
Souhlasim s tebou na celý čáře.
Jestli ti dobře rozumim, tak správnýho bajkera poznám podle toho, že mu od compu vedou dráty jo? To myslíš vážně? Za tim si fakt stojíš?
silný argumenty pro bezdráťák: na pěnězích za cyklocomp mi absolutně nezáleží, proto si koupím to, co se mi líbí, neplantá se tam žádný hnusný drát a interval výměny baterek? - u vysílače a přijímače jsem po 3 letech ještě neměnil, takže nevím, co myslíš tím "pořád cpát nějaký baterky"
Hnusný drát??? A co třeba bowdeny brzd? ty ti nepřipadají hnusné? to asi nechápu. Myslíš to tak, že prostě máš fůru prachů a nevíš co s nima? Tak to gratuluju.
Tím pořád cpát baterky jsem reagoval na úvodní příspěvek.
bowdeny a hydraulické hadice bezbowdenovým a bezhadicovým vedením zatím vyměnit nelze, takže špatný příklad, nemá cenu řešit, jestli je to pěkné nebo ne. Bezdrátový computer stojí nějak hodně peněz? To snad ne.
Taksi kup bezdratak z Penny marketu za 3 kila a budes to mit jeste levnejsi,no ne?
U dráťáku jsem měnil baterku zhruba po roce a čtvrt .
Mně u Cateye 100 původní vydržela 5 let, nekecám.
Tak to máš kliku, já jí preventivně na začátku sezony měním, protože nechci aby mi v polovině sezony lehla. Vydrží mi tam tak rok a půl.
Já jsem koupil také bezdrát´ák. Baterku jsem již měnil 4 x za čtvrt roku!!! To je hrozné!!!Přišel jsem ale na to, čím to je. Nefunguje automatické vypínání po skončení jízdy se to nevypne a běží dál (resp. svítí cifry na displeji na prázdno). Někdy se to vypne, někdy ne. Proč, to nevím... Budu to muset reklamovat jako výrobní vadu. A proč bezdrát´ák??? Mám jeden silný argument: Krátký drát na všech drát´ákách. Mám totiž ležáka a dlouhá řídítka. Žádný konvenční drát´ák mi tam nedošáhl. A konce drátů jsou ve všech drát´ácích zalité jakousi izolační "smolou" a letovat dotoho a ještě do "tištáku" se mi tedy vůbec nezdá....
Víš, proč to automaticky nepřejde do toho "utlumeného" režimu? Protože po skončení jízdy ho zřejmě necháváš stále na řidítkách a on si s vysílačem pořád pokecává. Musíš ten kompjútr sundat a dát z dosahu vlivu vysílače (což v případě mého VDOčka je aspoň 60 cm). Tenhle postup mám napsaný přímo v manuálu k VDOčku, tak předpokládám , že to platí i pro ostatní bezdráťáky.
A ještě můj postřeh ke krátké kabeláži: jednou jsem u dráťáku potřeboval delší kabeláž, byl to už starší přístroj, tak jsem ve vhodném místě káblík přecvaknul, konektorovými kleštěmi jsem na oba konce namačkal konektory (samce + samice) a mezi ně jsem dal kousek kabelu odpovídajícího průměru. Normálně to chodilo.
Máš sice pravdu v Tvém případě, ale mně se to nevypne, ani když to sundám s kola dolů a mám ho na stole v obýváku = ca. 20 m vzdálenosti. Jinak se to i na tom kole po 5 - 6 min. vypne čas od času samo. A o tom, že bych to měl sundavat s kola dolů není v manuálu ani slovo, bohužel... Je tam pouze zmínka o tom, že by se to mělo držet z dosahu rušivých signálů různých cizích elektro-zařízení. Ale mně to dělá to, že je to v klidu, nic to nepřijímá, leží to volně na stole v obýváku, nejednou začne po uplynutí dvou minut klidového režimu samo točit symbol jezdce na kole, jako by to dostáválo signál z vysílače, přitom to žádnou měřenou aktuální rychlost neukazuje nebo naopak to začne ukazovat nesmyslnou rychlost např. 72,4 km/h. To fakt není normální přístroj. Několikrát jsem to zkoušel i vyresetovat, ale dělá to znovu i po vyjmutí a znovu vložení baterie.
V tom případě to je závada přístroje - reklamovat.
Měl jsem taky bezdrát - "nevhodný dárek" :) Displej se taky nevypínal, přitom v manuálu píšou, že se má po 2 min. nečinnosti vypnout.. v krámě mi řekli, že to je normální. OStatně samotný návod byl ůplně naprd (k jinému typu), umístění na rám zoufalé, prostě Sigma bezdrát never ever. Výhodu snad může mít u freestylových kol, kde se protáčí řidítka. Výdrž viz první přízpěvek.
Nazdárek bajkeři!
Mám dráťák, čas od času mi "měřil", i když jsem nejel - vysvětlení bylo jednoduché - náhodou byl snímač u magnetu.
Mám nápad:
U bezdrátu v obýváku - což takhle vliv dálkového ovládání na TV, či jiné?
To by myslím vysvětlovalo i "nesmyslnou rychlost" - ovladač na TV totiž posílá několik pokynů rychle po sobě, cyklocomputer to pochopí špatně. Citlivost na danou frekvenci signálu je věc jiná, v tom nejsem machr.
Cherubín má pravdu, i já jsem měla potíže s baterkou a zjistila jsem, že při odstavení kola nesmí zůstat snímač proti magnetu. Stačí pootočit kolem. Proč bezdráťák? Přinesl mi ho Ježíšek a to je přece setsakra důvod!
Mám Sigmu BC1200 bez drátu. Má celkem tři baterky, až po třech letech jsem musel měnit baterku ve vysílači a přijímači, samotný comp díky automatickému vypínání v nečinnosti ještě má původní. Když kolo odpočívá, mám comp mimo kolo. Hodně jezdím s pomocí ČD, manželce už dvakrát mistři utrhli ve vlaku dráty, a to vždy tak šikovně, že jsem musel koupit nový. Jasně bezdrát.
Zdravim kolaře. Mám bezdrát dva roky protože aparát s měřením výšky už v drátové verzi neexistuje. Po situaci, kdy mi kiksl přenos do compu na akci v Černé Hoře v situaci kdy nebylo možné sehnat náhradní baterie, budu měnit celou sadu jednou ročně preventivně. Výrobce to vlastně i doporučuje. Pro cherbína: chování compu svědčí na příjem rušivých signálů ale rádiových, nikoliv infra tedy vysílače, mobily, mikrovlnky nebo bezdrátové počítačové sítě a pod. Běžné dálkové ovládání je infra. Připojuji se k názoru že je třeba reklamovat.
Taky mám Sigmu. Životnost baterek tak 1000 Km/baterii = 3 x do roka měnit baterky. Vrátil jsem se k drátu.
naštěstí jsou i jiné značky bezdrátů, které mají nesrovnatelně menší spotřebu
naštěstí existují dráťáky
bezdrát: slepá vývojová kolej, jen módní záležitost kopírující trendy (bezdrátové telefony, wifi domácí sítě, bezdrátové klávesnice a myši a další ptákoviny)
Tím si nejsem tak jistý. Zdatnější cyklokomputer snímá i kadenci šlapání a srdeční tep a na tohle všechno natahovat dráty?
čeho všeho se dočkáme, výrobce aby prodal, vymýšlí stále další funkce naprosto zbytečné pro 99% rekreačních cyklistů, já sedám na klo pro zábavu, ne abych neustále sledoval displey. Zdravím všechny kolaře!
kromě jízdy mě ještě baví na cyklocomputeru sledovat nadmořskou výšku a baví mě nemít drát a dráždit tím některé cyklisty s drátem tady nakole.cz
nadmořskou výšku klidně sleduj a hlavně kupuj každou zbytečnost, kterou ti v obchodě budou vnucovat
Bezdráťáci jsou beztak lepší cyklisti než dráťáci...
a horší než bezdráťáci jsou snad už jen bíloponožkáči a neodpruženáři
A nejhorsi jsou trpaslici...
jsem zaslechl, že podle posledních výzkumů došlo k upřesnění toho, co Děd Vševěd řekl. Řekl, že "nejhorší ze všeho jsou trpaslíci s drátem". Sice nikdo nechápal, co to mělo znamenat, ale po dnešní debatě je to jasné.
Bezdratak - 7 funkci mam 2 roky a drzi , musel jsem jen vymenit baterii . Asi zalezi kdo ho vyrobil , tenhle je z USA a koupil jsem ho v Mountain Coop store .