Podělte se o zkušennosti. Řeším cykl.brýle už po x-té. Mám několikery s odnímatelným klipem pro dioptrická skla, utopil jsem v tom dost peněz, a zrovna moc mi nevyhovují. Klip je blízko očím, škrtám si o něj řasama, blbě se ty brýle čistí, protože se to musí buď rozebrat nebo šmrdlat mezi sklama. Design taky nic moc, většinou jsou ty brýle dost mohutné i těžké.
Dobral jsem se informace, že už jsou dostupnější technologie výroby prohnutých dioptrických skel do sportovních brýlí i pro krátkozraké (rozptylky). Dělá to např. Rudy Project do většiny svých sportovních obrub, nicméně s určitými omezeními co do velikosti skel a počtu dioptrií a cena je vysoká, cca od 12 tis. výš.
Mám -3 dioptrie a nechci kontaktní čočky...
Máte někdo nějaké info nebo zkušenost ?
Proč nechceš kontaktní čočky? Taky jsem několik let vzdorovala, a teď už bez nich nedám na kole ani šlápnutí. A finančně je to daleko méně náročné.
...protože pak zase nevidím na blízko.
(a nechce se mi několikrát za den šmátrat do oka :-)
No já to mám obdobně. Navíc jsem čuně, tak se bojím, že bych si do oka něco napatlal. I když
by to fakt bylo lacinější, stačí mi jen jedna čočka. Zatímco u brýlí si musím nechat dělat
dioptrická skla na obě, aby to k něčemu vypadalo.
Pro tento účel jsem zakoupila u Ting Ťongů cestovní brýle +2D za 60 Kč i s futrálem. Čocky vyndavám z očí až doma (respektive po skončení jízdy na kole).
Sím sím to jako koukáš přes čočky na dálku (tzn.mínus) a dořešíš to plusama na blízko?
Joo. Čočky v očích -8D, na nose +2D. A v pohodě.
Takže dík asi to budu muset zkusit minus mám jen 2 ale plus 3 tak uvidíme jak si s tím optik poradí.Protože stejný problém jako zakladatel brnkám řasami.
Co si zkusit holit řasy ? :-)
Tedy chtěl bych vidět toho frajera který si oholí řasy.
Mohl by z toho být nový trend. Kdopak se holil v podpaží před patnácti lety... :-))
S tím nemám žádné zkušenosti tak nevím.
Již se zde toto téma probíralo - můžeš dohledat. Dle vlastní zkušenosti Ti mohu sdělit, že je to otázka pouze očního optika. Také jsem obrážel prodejny, nabízeli mi kde co, nakonec v jedné menší optice mi dali vybrat sportovní obroučky a skla objednali dle mého požadavku. Vše bylo vyřešeno (včetně zaslání skel) za 3 (slovy tři) dny k naprosté spokojenosti.
Proto - reklama: jsi - li z Brna či okolí, navštiv optiku na Cejlu. Jen se neděs mladého majitele (pan Müller) - nosí jarmulku.
Já pět let používal k plné spokojenosti brýle Axon Flash s dioptr. vložkou (+3,5,-1,5.Sluneční skla byla výklopná(a tedy dobře přístupná pro čišění). Bohužel,loni se mi ulomil výklopný držák slun.skel a po informaci u prodejce mi sdělili, že se už nevyrábí.Musel jsem vyřešit upevnění slun.skel gumičkou-není to moc vzhledné,ale funkční. Aspoň nemusím "vyhodit" 25€ za nové brýle.
Mě se tedy osvědčila a osvědčuje optika v Jungmannově ulici
http://www.moptik.cz
Mám od nich Rudy Projecty asi 3 roky a asi kvůli dioptriím mě to vyšlo pod 6000 .. i s 10 procetní slevou co mají pro stálé klienty ¨
Ohledně klipu, pamatuji si, že mi tenkrát upravili to držení na nose, dali mi tam nějaký cvikr co mě brýle nepatrně odsunul od očí.
Ten clip čistím prakticky jenom zevnitř a skla z venku.
A cca 4-5x za rok jim to tam odnesu ani to přejedou gratis ultrazvukem na počkání ..
Před rokem jsem musel začít řešit problém slábnoucího zraku na dálku, přestával jsem rozlišovat terénní nerovnosti. Před 3 měsíci jsem se ropzhodl vyzkoušet kontaktní čočky a teď už je přes měsíc běžně a úspěšně používám, hlavně při jízdě v terénu. Bylo pro mě docela náročné naučit se čočky nasazovat, teď už to celkem jde a tak jsem zatím spokojený.
Nejlepší zážitek je vyndávání...hlavně třeba když jsi trochu "upravený", tak většinou okolosedící slabší povahy nevydržely...
Pokud se ti spíš než čočka dařilo vyndat celé oko, tak se nedivím :-)