Mám na krosové Meridě SUNTOUR, NRX7500 LOCK OUT a můžu říct, že je velmi tvrdá. Velké jámy sice vybere, ale po rozbitém povrchu i v lese je to o ruce. Strašný kostitřas. Co s tím, poradí někdo? Mám 90 kg a povolenou skoro úplně.
Asi něco není v pořádku.
Já mám NRX 6500 (na trekovi) a je dost měkká. Vážím 76 Kg.
Ale máme v partě kolegyni, typuju jí tak na metrák, a ta má tu samou co ty. Když jsem s ní o té vidli mluvil, tak si pochvalovala jak krásně zvládá nerovnosti na silnici.
Zkus někde na jiném kole (třeba v obchodě) na ní zatlačit, jestli je i tahle stejně tuhá jako ta tvoje.
Jsem ti asi moc neporadil, ale myslím, že už se tu o téhle vidli někdo psalo. Zkus to najít.
Jeden dotázek, jak mám udělat aby ta vidlice byla co nejměkčí...mám těmi šrouby točit co nejvíc do Plus a nebo do Mínus ? Furt mi to nějak nejde...Dík
Měkčí by měla být otáčením do mínusu. Já zkoušel obě krajní polohy a na té mé ten rozdíl byl opravdu jen málo znatelný.
Takže oba ty šrouby co nejvíc na mínus? a nebo jeden šroub reguluje tuhost pružiny a druhej sílu vracení? Jsem laik, vůbec tomu nerozumím, takže pokud plácám kraviny, tak se omlouvám.
V táhle vidli jsou obě nohy stejné, takže obě na mínus.
Levou na mínus, v pravé je zamykání!!! Takže taky na mínus :-) Ale moc to nepomůže..
Jse si nevšiml, že jsou lock out. promiň. Ta kolegyně měla NRX 7500 a pružinové a bez zamykání.
To je divné, protože na tvrdost Suntourů si stěžuje skoro každý. Pokud má metrák, tak by to snad mohlo i trochu pružit, ale spíš si myslím, že jí chybí možnost srovnání s jinými typy vidlic. Ono je rozdíl posuzovat tu vidlici při pouhém zatlačení na místě a při jízdě. Je to zvláštní, ale v klidu se zdá velmi měkká, jde velmi snadno stlačit. Ale při sjezdu po rozbitém povrchu je tvrdá až hrůza :-/
Já myslím, že Suntoury jsou obecně dost tvrdé, zvlášť jestli tam máš elastomer. Zkus porovnat s jinýma a uvidíš ten rozdíl.
Je to pružina-olej.
To jo, ale mají dost tvrdé pružiny. Pokud opravdu nemáš 80kg a více, tak budeš nadávat, že to nepruží...
Mám 90 kg a nadávám jakbysmet. Zkusím se poohlédnout po nějakém tom tuningu..
A nebylo by lepší ji radši rovnou vyměnit za něco jiného...? Akorát se s tím člověk vyvzteká a ztratí hromadu času nějakými pokusy...
Pokud si projdeš Bike-forum, tak tam jeden člobrda tyhle vidle "zprovozňuje", a dost dobře, jen to něco stojí... Myslím, že se jmenuje Milan nebo Milan1.
Já vím, už jsem mu napsal, uvidím, zda se ozve. Jestli tu vidlici spraví, dám vědět.
Zkus vstříknout pod těsnící stírací kroužky na vidlici silikonový olej(sprej)jiný ne ,tento neničí elastomery.ve většině případů to pomůže.Pokud máš typ s prachovkami tak ty musíš nahoře stahnout a vstříknout pod ně,nech zatect propruž.
jak dlouho na ní jezdíš?
Asi půl roku, ale nemá tendence se změkčovat. Posílám ji Milanovi na úpravu, jsem dost zvědav.
Půl roku je dost dlouhá doba, aby se rozchodila.Jestli si teda za to půl roku nenajezdil 100 km :))
Dej vědět jak to dopadlo
Na ty Milanovi tunningy senturáckých vidlic jsou pozitivní ohlasy, pak to prý skutečně chodí, určitě dej vědět, jak Ti to dopadne.
Najezdil jsem 2500km :-( :-))