Kdy už skončí tahle zima, už v sobotu večer se nedali jezdit večer jaká byla kosa u vody... 12stupnů je fakt moc. Já chci teplo !!! a teplé letní večery... Raději pařák a potit se než toto co je venku. A jak je to u vás? Co děláte, když nemůžete jezdit na kole?
Dávám si od kola pauzu a jezdím do práce busem, protože ve čtvrtek odjíždím na dovolenou na kole a našlapu každej den spoustu kiláků, tak aby si svaly předtím trošku ulevily. Ale přiznávám, že se mi počasí nelíbí a dneska mi byla na zastávce v šortkách docela kosa. Nicméně nevím, proč by se nedalo jezdit na kole?
Do minus 8 stupňů jezdím běžně jen trochu více oblečený.
Léčím zánět sedacího nervu, takže mi to počasí vlastně plně vyhovuje... ;-)
Dá se jezdit i v zimě, teda pokud zrovna není vánice nebo náledí, a kyž to opravdu nejde, tak zbývá pěškobus, poháněný valašskými kapkami, ty zahřejí i v tu největší zimu
Já si ale nestěžuji, že nemůžu jezdit kvůli zimě! Jezdím celoročně, zima či sníh mi vůbec nevadí (co moc teda nemusím, je déšť)... A protože u nás furt "chčije a chčije" a zároveň léčím zánět sedacího nervu (nemůžu moc sedět, chodit, ležet, hýbat se; fakt "bezva" věc), tak mi ani moc nevadí, že u nás furt "chčije a chčije". Kapišto? ;-)
Přikládám důkazy namísto slibů... :-))
http://hekynen.rajce.idnes.cz/Zimni_Cyklo_s...
Hypnotizuju radar a vyrážím na krátké, relativně suché výpady po okolí...
Mezitím leštím svoje a rodiná kola v garáži, utahuju, povoluju,mažu udržuju a jezdím kurzorem po mapě kam se vydám s příchodem babího léta.
Neexistuje špatné počasí, jen špatně oblečený cyklista :-D
Přesně. Ladím, šteluju, čistím a dělám tuning. Koukám na net, co je zase za novinky, občas něco i koupím - pro radost....., abych po zlepšení počasí mohl zase vyjet na vylepšeném kolču a pořádně vyzkoušet novou vychytanou věcičku. S tím koukáním do mapy taky naprostý souhlas. Akorát ten špatně oblečený cyklista, s tím bych si dovolil lehce nesouhlasit. Letos jsou takové výkyvy počasí, že mě ob týden bolí v krku a ten si zevnitř neobleču :-( - leda nečím mazat - třeba tekutým svetrem????.:-( Jeden týden + 35 pařák a druhý týden + 12 a lijáky. To jsou skoky, které nevyléčím žádným oblečením. Dále pak promoknut´ vo 12 stupnov je ovela večší hnus ako v 35 stupnov.;-)Já mám prostě rád teplo a sluníčko. Raději jedu stínem nebo brzy ráno či navečír a přes polední pařák se válím u vody, než-li se tlačit proti ledovému větru v ledovém dešti a pod černou oblohou..blebleble...a pak ta rýma..to fakt nemusím...Vzpomínám na letošní jarní nakolácký propršený sraz proválený v chalupě...brrrr...doufám, že to září se umoudří a vydaří..nemusím už v říjmu na lyže:-()
mě vyhovuje tak 14-18 stupňů :-D člověk se nepotí, nemusí se mazat, jsa oblečen ....
Například dnes jem vyrazil cca v 10 hodin, bylo 12 stupnňů ve stínu, protože radar ukazoval, že to od krušných hor přijde až tak ve dvě,,,, chytil jsem malou přeháňku mezi Mukařovem a Hradešínem, usušil jsem ji u držkové v řeznictví ve Škvorci( velmi doporučitelný bufáč) a po 71 km jsem dorazil domů ... pohoda
Největší děs běs je pro mě cokoliv nad +30 a dole až tak pod -5..... když je sluníčko a je kolem nuly tak je to těžká pohoda
Dle předpovědi má být v září pěkně. (Snad)
Koukni na tohle :
http://www.treking.cz/sluzby/pocasi.htm
Zvláštní. Mám běžky opřené za dveřmi a když jsem šel dneska kolem nich, sjely po stěně a spadly na mě. Asi se chtěly připomenout...:-)
Seřiď si termostat, já si libuju že konečně přestala ta vedra :-) Raději zima kdy můžu přidat další vrstvu oblečení než pařák kdy ze mne leje (>28°C) a není co svléknout. Každý má ty preference jinak.
V neděli jsem vyjel v dlouhých kalhotách a po 20km jsem se převlékl do kraťasů a vydržel v nich celý den. Zima mi nevadí, vadí mi jenom déšť. V neděli jsem si ho také chvíli užil, vlna přeháněk táhnoucí se od Mělníka po Ještěd se mi kupodivu nevyhla (byl jsem u Českého Dubu).
Do práce a z práce se musí pořád. Když je aspoň 10°C, déšť mi nevadí vůbec. A dokud to nenamrzá, tak si vlastně taky nestěžuju. Ještě předminulou neděli jsem chytil úžeh, když jsem byl celý den na cestě ležmo. Z horkých letních dnů mám nejradši noc.
Když jsme tady na jaře (nebo jak se to lehké oslabení zimy) psali o tom, že pokud to červenec nezkazí, bude letos zima docela hezká, tak to mnozí brali jako žert. No prosim, a já sem o dovolený skoro každej den na chatě topil. Humáč a né léto.
Jinak co se týče počasí mám jenom jednu zásadu - do deště nevyjíždim. Teplotně jezdim do -5°C, na to sem se vybavil, to se ještě jezdit dá. Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Když to pak ze sebe na jaře člověk všechno svlíkne tak mu to připadá, že nejezdí, ale lítá.
Mimochodem, dneska ráno jsem měl za oknem +4°C. Podotýkám, že není 1. prosince, ani 1. ledna, ale 1. září.
Tajně doufám, že se příděl chladu a deště (obecně nečasu) na září vyčerpá nyní a na sraz budeme mít pěkně. 8-)
Ale jestli to nevyjde ... 8-(((
V Cechach Necas na Slovensku Slota. :o)))
http://zpravy.idnes.cz/dva-horolezci-zahynuli...
http://www.laviny.sk/stanica.php?id=3
Včera tam měli sníh....
Tak ja mam taky rad teplo, idealni pro me je tak 25 stupnu, ale do 30 jsem celkem spokojeny, vyssi teploty na kole spis jen prezivam. Idealni obleceni kratasy, tricko a sandaly, kdyz musim obleknout neco vic (nejpozdeji okolo 15 stupnu), tak si rikam, ze je mizerne pocasi.
Na druhou stranu v jezdeni pri nizsich teplotach zasadni problem nevidim, horsi je kdyz zaroven prsi. Zatimco pri 25 stupnich mi dest vubec nevadi, tak promoknuti pri 8mi stupnich je dost hnusny...
Rekord jsem mel kdysi na favoritu okolo minus dvaceti, ale to byla projizdka jen par km, pri delsi trase bych zmrznul. :)
Všimli jste si: dnes nepršelo!
Hned jsem to využil na projížďku, ale přes sluneční svit mi to v lese připadalo takové nějaké podzimní - atmosféra jak v půlce října, na kopečku 13st a větrno. Šišek jsou na vrcholcích smrků celé houfy. Asi taky raději zajdu překontrolovat běžky.....
Trocha optimismu - do čajoven začínají docházet čerstvé sklizně, burčáky už pomalu burčí a navíc jsem zjistila, že čas se nemění už v září, jak jsem myslela, ale až v říjnu... A právě u nás nesměle vykukuje sluníčko;o). Takže namažu pohorky a nabiju baterky do foťáku...
Burčáku letos moc nebude... :'-((
Ten co prodávají je většinou z Maďarska, a to mi lidi říkají, že je to hrůza, že ho ještě letos neměli :-D
Burčák může být jen a pouze z našich hroznů. ;-) Vím, že to pančujou maďarskými, protože našich je málo... Ale prý se to dá analýzou zjistit.
To je mi jasný, taky se to prodává jako vinný mošt či co :-D
Tady svítí slunce od včera, teď je dokonce tropickejch 15,9C. Ještě že je kancl napojenej na klimatizaci. :-)
V Ostravě konečně navečer přestalo pršet a vysvitlo sluníčko po hooodně dlouhé době. Takže rychle do postele a zítra do práce :(
Když se tak koukám do záznamu :
dneska 75
včera 95
předevčírem 80
ve čtvrtek 37
ve středu 77
Mě to současné počasí vyhovuje, jenom jsem si dneska vzal pod vestu místo trika druhovrstvou tenkou mikinu od Moiry a do treter šoupl tlusté ponožky.
Ps :
na prokličkování počasím používám kombinaci yr.no a chmi.cz ,kupříkladu dneska pro Nymburk hlásil norský web déšt na 14 hodinu a pro Tismice na 15 hodinu... takže sem jel pekně za deštíkem a jen lehce mě ostříkala kola :-D
U nás na jihu taky pohoda, asi 15 st., sluníčko, jen ten vítr byl dost studený.
Ale obdivoval jsem ty borce v krátkém - v kalhotách i dresu
A vychází jim to? Můj nebožtík tchán byl ještě trochu přesnější, prorokoval srážky na čtvrthodiny. :-)
Srážky na čtvrt hodiny umím taky. Když někam vyrážím a vypadá to na déšť, mrknu se na radar. Vzhledem k snadnému určení místa, kde se nacházím to lze odhadnout. Ve středních čechách bych to neuměl.
Jenže tehdy žádnej eternytovej radar nebyl, ale osmdesátý léta. Ale plet se, někdy i o 23 vteřin.
Včera jsem vyjel v 6:10, + 4 st, u Týnce nad Sázavou dokonce jen + 2, prvních 40 km hustá mlha, ale pak se to zvedlo - fantastický počasí.
Jinak se ale docela těším, až bude deštivá neděle, protože Hanička slíbila, že až nebude v neděli hezky, tak roztopí pec a napeče ananasový koláče - a pořád je hezky a koláče nikde :-)