Pěkné počasí se probudilo do nedělního rána 25.7.2010, kdy přijeli ke kostelu do Ostravy-Kunčiček lidé s různými mobilními prostředky, aby si je nechali po mši svaté posvětit, protože byl svátek sv. Kryštofa patrona cestujicích. Mši svatou sloužil otec Darius Sputo, kde zdůraznil ohleduplnost všech…
Nic proti, lidi se baví všelijak. Rozesměje mě ale pokaždé, když si nechá světit motorky banda "drsoňů", která má svým vzezřením i chováním blíž k Hells Angels. Jó, holt móda je móda... :-)
V tom není rozpor. Bůh je i tvůrce zla (Iz 45:7, Am 3:6).
Taky všelijak mátl lidi. Nějaké příklady:
Způsobil mezi lidmi komunikační problémy (Gn 11:7-9).
Poslal zlého ducha mezi Abímeleka a šekemské občany (Sd 9:23-24).
Poslala zlého ducha, aby trápil Saula (1S 16:14).
Dal zrádného ducha do úst všech svých proroků (1Kr 22:22-23).
Dal lidem „nedobrá nařízení a řády, skrze něž nebudou mít život"(Ez 20:25).
Vydává lidi do moci klamu, aby uvěřili lži (2Te 2:11).
Bůh také nařizuje krádež, když nabádá Izraelity k plenění Egypta (Ex 3:22). Nařizoval plenění měst daleko od Izraele a zotročování jejich obyvatel (Dt 20:10-14). Také nařídil, aby bylo vzato 32000 panen jako válečná kořist, polovina byla pro vojáky, polovina pro lid a 32 z nich si nechal pro sebe (Nu 31:18-40).
Atd.
Vot eto dialéktika ...
Dobro musí být porovnáváno se zlem, aby vyniklo!
Zrovna tohle si nemyslím. Jsem toho názoru, že dobro může existovat i bez zla, protože je konstruktivní, kdežto zlo ke své existenci potřebuje dobro, aby vůbec mělo co mařit a ničit. Redukovat dobro na pouhou negaci zla - to považuju za jeho degradaci a vlastně i znevážení.
Medvěde, nebuď pořád tak vážnej...Ty vždycky na tu pohozenou flákotu skočíš a polkneš ji i s hákem.
Prostě to odpovídá mému založení. Já už mám takovou povahu: Ironii či nadsázku většinou (někdy s jistými obtížemi) vytuším, ale stejně to ve mně vyvolá potřebu reagovat ve víceméně vážném tónu. Ale to snad nikomu neublíží, natož aby to někoho na celý život psychicky poznamenalo... :o))