Zapomněl sem odkaz http://www.bikeway.cz/zefal-cyclop-zpetne...
Myslím, že jo - že mám tohle. Spokojenost. Nejprve jsem měla jakési na tyčce, které jsem brzy urazila, pak jedno na první pohled dost podobné, ale sedělo jen v kulovém kloubu, takže pozici moc nedrželo a každou chvíli vypadávalo úplně. S tímto jsem spokojená. Když to hodně drncá, tak se někdy trochu posune (ale možná by je stačilo jen dotáhnout), ale většinou drží slušně.
Taky mám Zefala a funguj eto dobře, jen prostě si člověk musí dávat bacha na jakou stranu kolo opírá a sklápět ho.
Objevil jsem na anglickéém ebay jinou vychystávku:
http://www.bike-eye.com/index.html
Nemáte to někdo? Nebo to budu muset zase vyzkoušet na sobě :-)
Jako abych viděl, jestli mi něco neupadlo z nosiče? Taky si netroufám odhadnout, co bych tam viděl vedle u spolujezdkyně ;) Čekám na tohle http://www.cerevellum.com
ale 299$ je dost by som povedal
Zatim drzi :) Kloub je pomerne mekky, takze pri narazu se uhne.
Reaguji i na Ifču, jak se vám v něm vidí? Je konvexní, jako by oddaluje objekty? A jde to třesení dotáhnutím na tvrdo omezit?
Rekl bych, ze je placate (nebo vypoukle jen nepatrne). Zkousel jsem utahovat pomerne silne a porad bylo dost volne, asi by pomohlo dat tam nejakou gumovou podlozku nebo tak neco. Ja to neresil, jsem rad, ze uhne (obcas se mi podari brmknout o sloupky, betonove bloky "spravne" vysky...).
Taky se mi ta pevnost jeví tak akorát. Otřesy už musí stát zato, aby se pohnulo, ale zase snadno uhne, když je nedopatřením o něco opřu. Kolo teď zrovna nemám doma a má vizuální paměť je nulová - každopádně z těch tří, co jsem měla, se mi v něm vidí nejlíp, ale jestli oddaluje...
ahoj tak přesně tohle zrcátko od Zéfal mám na kole od začátku koupě kola /březen 2010/ a naprostá spokojenost !!! bez něj už bych se ve městě neobešel a je paráda sledovat při dírách na silnici jestli se mohu dostatečně vyhnout a jet třeba prostředkem... samozřejmě má svůj slepý úhel jako každé zrcátko u auta, ale to už ho máš vedle sebe při předjíždení.. V pohodě poslouchám hudbu z telefonu který mám též upevněný na řidítkách .. pro ukázku připojím fotky jak to vypadá.
Sakra, to je pěkná věcička, ale pro mě bohužel nepoužitelná:(
Mám totiž kolo ustájený ve sklepě naražený levým koncem řídítek na zdi, se zrcátkem už by to fakt nešlo. A na pravou stranu to asi nemá úplně smysl a asi by to ani nešlo, kdoví, kam by to směřovalo...
No nic, holt se dál budu otáčet...:))
Pokud není naražené i zprava, tak by to nemuselo vadit. Když "parkuju", tak zrcátko vždycky sklápím, prakticky rovnoběžně s rohy. Takže je tam proti řidítku bez zrcátka jen cca centimetr navíc.
Zprava volno:))
Mě spíš šlo o to, že nevím, jak je to konstruovaný (jestli je to navržený tak, že je v tom něco vidět pouze z levý strany) a jak velký výkyv to dovolí. Zkrátka nevím, jestli by v tom bylo něco vidět, kdyby se to dalo na pravý konec řídítek.
A nakonec by mi to asi mamina urazila, ta visí (parkuje) hnedle vedle a už tak má s tou mojí šířkou řídítek asi 60 cm v panelákovým sklepě co dělat, aby se vešla se svým kolem:))
Jasně, já to myslela tak, že se zrcátko nechá vlevo. Ale že po sklopení zabere jen asi centimetr navíc proti tomu, kdyby tam nebylo. Takže když je zprava volno, že by možná šlo to kolo dát o ten centimetr doprava. :-)))
Zprava volno bylo myšleno tak, že tam není zeď:). Jak už ale bylo řečeno, je tam další kolo, který taky vyžaduje nějakej ten prostor pro manipulaci. Prostě to budu brát tak, že je to příjemná věcička, bez který se prostě obejdu:)
Takže namontovány a otestovány. Oproti skleněným zrcátkům jsou o hodně citlivější na poškrábání, musí se dávat pozor a neutírat je suchým hadrem. Uchycení do řidítek nebo rohů je dobré, pořádně jsem přitáhl a ani se to nehne. Uchycení kloubu je ale katastrofa, nešlo to pořádně dotáhnout a strhl sem to osazení v plastu, takže původní dutý šroub sem vyhodil a dal tam nerezový imbusový s podložkama a samozajišťovací maticí. Před tím se zrcátka klepala a pohybovala, teď sem zrcátka nastavil, dorval šrouby a už se to nehne ani silou. Mám je na tříkolce, takže nepřečnívají z profilu, nehrozí ulomení.
Takže další vyhozené peníze, po 300km upadlo jedno a druhému moc nechybí. :-( Budu muset jít do motorkářských, ty by ty otřesy měly vydržet.
Teda ulomit, urazit... to dejme tomu. Ale aby upadlo při otřesech, to si vůbec neumím představit. Na tom mém není žádné místo, kde by to drželo tak "navolno", aby to mohlo vypadnout...
Prostě se to ulomilo v tom kloubu, až pak sem přišel na to že je ten kloub dutý, v nejvíce namáhaném místě dutina, to prostě hlava nebere. Ani bych neřekl že výrobci šlo o to ušetřit pár gramů, jako spíše že to považuje za spotřebák a ten je třeba obnovovat. :-( Zlaté zrcátko z Babety za 200Kč.
Já to po pádu zlomené v kloubu slepil vteřinovým lepidlem, dutiny jsem zalil epoxydem armovaným železnými šroubky. Přežilo bez úhony pár dalších kolizí.
Byla chyba, že jsi ho "přišrouboval, ani se to nehne", má mít trochu vůli, aby mohlo případně uhnout a nezlomit se.
Jenže mě se neulomilo o překážku ale vibracemi, když sem ho pořádně neutáhl, nešlo v něm nic vidět jak se třepalo a bylo za chvilku sklopené.
ahoj, já ho ulomil při jednom otočení - šetrným... zřejmě nahřátý ze sluníčka na balkoně a bylo to.. už mám druhé ale to je v pohodě, narazil jsem ho pořádně do trubky a zatáhnul tím roztahovacím šroubem co jde do trubky a zrcátko nechávám trošku volnější ne uplně zatáhnout. jiné už nechci vypadá to ještě esteticky než nějaké jiné uchycení na říditkách..
Při rozumném utažení zrcátko drží polohu za jízdy. Po sklopení vydrží i hrubé zacházení při převozu kola v pytli. Testováno na trekovém kole.
S Cyclopem jezdím už pár dní. Mám ho namontovaný na beranech, takže hodně nízko. Už se těším na jaro, až budu koukat slečnám pod sukně. :-D
Ale prakticky: Za jízdy dobré. Pokud stojím na semaforu, obvykle si zakrývám zrcátko kolenem (hold jsou ty berany úzké).