Ahoj, nemůžu se rozhodnout zda za stejnou částku si koupit vidlici RS reba race z bazaru (loni kupovaná, rok a půl stará, najeto 800km, po měsíci od zakoupení v garanci a ve značkovém servisu vyměněný motion control za nový jinak žádný problém) a nebo novou vidlici RST first air 2010
Netusim kdo tu jezdi s novejsimi vidlicemi od RST. Tahle znacka nemela driv vubec ambice vyrabet neco kvalitniho, ale postupem casu se meni, tak zkus vygooglovat nejake recenze na tenhle typ.
Rebu Race, i kdyz o neco starsi model mam treba i ja, v zasade se na ni v prubehu let nic nemenilo. Takze se jedna o lehkou a spolehlivou nizkozdvihovou XC vidlici, ktera se da ale interne nastavit na 80, 100 nebo az 120 mm. Ma pozitivni i negativni komoru vzduchovou, tlumeni olejove, system temer uplneho zamykani s moznosti nastaveni odtrhu v terenu. Ma dost progresivni chod, tj. je hodne citliva zkraje zdvihu, ale postupne tuhne, takze se cely zdvih plne nevyuziva, jde proste o sportovni XC vidlici a ne o vylozenou turistickou zehlicku. To vse jenom v silne zkratce, o tehle vidlici je nejenom tady uz popsano x set prispevku (ale mozna i proto je tezke najit zakladni informace o ni).
takže myslíš že bych si měl koupit rebu z bazaru?
A co je tvoje hlavní dilema -
1) jestli je jedne vidlice lepší než druhá
2) jestli se nemáš bát koupit vidlici z bazaru
no mě se zamlouvá ta reba ale nevím jestli to risknou a kupovat si vidli z bazaru...
No já měl Rebu před šestnácti lety ve státech, nebyla z bazaru, byla milá a příjemná.
Rikam ze tu RST neznam, jen jsem ti malinko naznacil co je zac ta Reba Race.
Já bych možná byl i trochu příkřejší ;-) RST tu už pěkně dlouho má hodně špatnou pověst, jejich vidlice nikdy za moc nestály... Spíše to po mnoho let byly karikatury vidlic ;-) Nějak to fungovalo, ale... No, a někdy i nefungovalo...
Je ale možné, že v dnešní době už vyrábí něco použitelného, ale neznám nikoho, kdo by to, za svoje peníze, znova zkoušel :-)