Cíl zdolat grossglockner hochalpenstrasse jsem si dal až cestou. Já vlastně při odjezdu z domova neměl zpáteční trasu přesně naplánovanou. Nevěděl jsem, jestli pojedu přes Slovinsko nebo přes Tarvisio a dál trasou co v diskusi psala Peggy (rakouskýma Alpama na Linec) nebo přes Katschberg na…
Díky, nádherný čtení, jen by mě zajímalo jestli by se to dalo vyjet na lehokole. Sice by mě to lákalo, ale na druhou stranu, nejspíš bych to na lehu nedal, přeci jenom je na to třeba větší síla v nohou než na normálním kole, tam aspoň trochu pomůže váha těla. Lákadlo je to ale obrovský.
Myslím si, že na lehu by se to dalo. Já to celé vylámal na silničce v sedle. Pravda, dosti často s kadencí šlapání dědka s nůší a kosou.. :-)
No na silničce se silničníma převodama to musel být masakr teda.... Klobouk dolů.
Mám tam kompakt.. A měl jsem tam alpskou kazetu:-))
Já to jel na kompakt a devítku horskou kazetu, takže na 34x34, a měl jsem toho plný kecky.
Na tu tvou 34x34 jsem při stoupání skoro pořád myslel:-). V takovém krpálu je člověk vděčný za každý další zub na kazetě:-D. Žádám případné chrty, aby si své blbé komentáře a poznámky typu dá se to v pohodě vyjet i na 39x25/23 strčili někam... ;-))
Grossglockner jsem sice vyjel z Zell am See na starém Favoritovi na 38x28 ale nikdy více. S převodem 34x34 bych si to už byl ochotný dát znova. (teď na lehokole bych to jel asi na 28x32, mírnější úseky na 28x26). Ty silničářské chrtí převody vážně nechápu.
Člověče až teď mi došlo, že jsem to vyjel v sedle. Váhu těla jsem vůbec nevyužil, ze sedla jsem nešel. Prostě mne to nenapadlo, po všech těch dnech s vozíkem, kdy ze sedla nejdu, protože vozík nemá rád rozkývávání. A ono je to tak dlouhý, že jít ze sedla ani nemělo moc cenu, to je na pár metrů nebo desítek metrů. Tohle byly kiláky.
Nevím proč by to na lehu nešlo. Prostě ten kopec má větší % a je dlouhej, to je věc vhodného převodu, ne?
...já to střídám - chvilku v sedle, chvilku ze sedla. Takhle dojedu výš. Jináč - vyjet jakýkoliv kopec po silnici není problém. Člověka limituje jenom čas. Když není nutný spěchat, vyjedeš kamkoliv. (Chvilkama jít pěšky povoleno :-)) Teda , pokud máš vhodný převody. ...mám radši lehčí...
Původní vlákno G.G. už příspěvky nebere tak dám odkaz na fotky k Tobě.
http://radius.rajce.idnes.cz/GrossGlockner_-_2010/
Můj hlubokosklon za zdolání toho kopce :)
Tu mám jeden s odpovídajícím sklonem nějakých 1300 metrů (150 nahoru) a představa, že bych to měla vyjet 15x za sebou je nepředstavitelná. To zvládnu párkrát do roka jednou, když vyladím formu...
Se tu (nakole.cz) na Grossglockner chystala jedna partia a nemůžu tu diskusi najít, jestli a jak dopadli, myslím, že se tam chystali někdy touto dobou... Jsem slepá nebo nevidim?
http://www.nakole.cz/diskuse/10767...